Sportowy tłumik a policjanci.

Mnie zatrzymali kilka razy i raz nawet chciał się przejechać to mi nie dałem bo powiedziałem ze nie mam obowiązku a on do mnie ze spoko i ze nie chce im się go zabierać to ja dzida i pojechałem

a raz yamacha rd 80 kolegi wyprzedzałem radiowóz przy ok 100km/h a jest ona zarejestrowana na motorower i wg nic nie powiedzieli a widzieli mnie jak stałem i z kumplem rozmawiałem :stuck_out_tongue:

Dzięki za dobre rady, więc teraz wiem, że nie ma się czym przejmować. Tylko, że ja mam zamontowany sportowy moduł no i mam obrotomierz i jak na nóżkach odkręcę manetkę do oporu to poza skalę wychodzi :lol: A tak ogólnie to też coś o tych rolkach na których idzie sprawdźić skuter to słyszałem. Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś fajne wykręty to proszę, żeby tu je napisał. Z góry dzięki.

Jak będziesz z 1 policjantem rozmawiać to możeszz się dogadać zawsze, gorzej jak z dwoma. Musisz lajtowo gadać - on musi wybadać ciebie, a ty jego. Potem jakieś teksty “Panie policjancie, może się dogadamy ?”. To np. jak złapią na suszarkę xD Ostatnio kumple nawet kobuchowi dali w łapę ^^ a policja to bierze, ża aż miło xP

ta to chyba zależy jaki się trafi , że w łape bierze ;]
mnie tylko raz złapali do kontroli . Sprawdził dokumenty popatrzyl na rejestracje i powiedział “jesteś wolny” miły pan bo dzielnicowy :wink:

kdekarz123 napisał:

Ostatnio kumple nawet kobuchowi dali w łapę ^^ a policja to bierze, ża aż miło xP

a zapytam tak z ciekawosci ile wzieli ;>

Trzeba filmiki nagrywac jak bierze… Potem mówisz, że masz to na taśmieć i wszystko ukartowales, i szantaż, szantaż i jeszcze raz szantaz xD

tak, a jak gość nie weźmie i jeszcze Tobie bd chciał narobić syfu że chciałeś dać łapówkę to się tłumaczysz że to specjalnie, że nagrywałeś bo potem chciałeś to zgłosić i wgl że to specjalnie i łapówka nie była na serio, tylko po to żeby sprawdźić czy weźmie. w sumie dobry pomysł xDD

ojej ludzie jak mnie zatrzymała drogowka jechalem powoli nie no ale gadam z policjantem. Pyta się mnie czy cos majstrowalem przy napedzie no ja mowie ze nie :stuck_out_tongue: A on: To nawet paska i rolek nie zmieniales. Nie no panie władzo takie rzezy to robilem. A on no tak moj syn tez ma aprilie i jezdzi mu ponad 80 czasem nawwet pod 90 podciagnie. Syn chciał to tuningowac ale wyubilem mu to z głowy :smiley: NO ale sprawdźil dokumenty i pojechalem dalej. A opone z tylu mam łysa z przodu nie lepsza:D Powiedzialem ze kupiłem juz druga na tył:D (A na serio lezy w garazu michelin za friko sprawna, lekko przyjechana).

A mojego kolege zatrzymala policja na suszarce bylo 120 i nie mial rejestracji :smiley: Nic nie płacił i pojechał dalej.

"A mojego kolege zatrzymala policja na suszarce bylo 120 i nie mial rejestracji :smiley: Nic nie płacił i pojechał dalej. "
To go chyba koledzy na suszarkę złapali a nie policja ;]

pns napisał:

kdekarz123 napisał:

Ostatnio kumple nawet kobuchowi dali w łapę ^^ a policja to bierze, ża aż miło xP

a zapytam tak z ciekawosci ile wzieli ;>

Kobuchowi dali po 10 zł ^^ czyli 2 dychy za dwóch xP słabo się cenił ^^ a tak to 2 x 60 zł za jazdę bez biletu powinno być ^^ a co do policji to popytajcie rodziców xD

Nie chce zakładać nowego topicu wiec tu pytam,
co jest jeśli policja złapie pijanego motorowerzystę ?
nie pełnoletni więc dochodzenie skąd gdzie i jak
a jeśli chodzi o moto i dowod ? zabierają ?
i czy jak będę zdawał na prawko to będą jakieś kłopoty ?
odraczają do ktoregoś roku życia ?
mi tata zawsze mowi ze jak mnie psy na moto pijanego złapią to prawko mam odroczone do 23, albo 21 roku , możliwe ? Miałem pytać policjanta ale nie mam okazji ;p
proszę o wypowiedzi

Na wykładach poruszaliśmy ten temat co z jazdą bez prawka, to jest tak zależy od policjanta może cię skierować do sądu i niech oni się martwią, prawdopodobnie dostaniesz odroczkę ale na ile to sąd decyduje albo może dać ci mandat 500zł za brak uprawnień. Ale teraz sprawa się komplikuje bo jesteś niepełnoletni to wszystko przechodzi na prawne go opiekuna i jeszcze się bardziej komplikuje jak będziesz pod wpływem. Czyli ty możesz dostać odroczkę na prawko ale w ogóle cofnięte że nie będziesz mógł w ogóle zrobić uprawnień a opiekun traci prawko nawet na zawsze. Tyle co mówili na wykładach

Ja mam pełno kumpli u mnie którzy jeżdżą bez prawka samochodem dwóch z nich już złapali z tym ze mieli ponad 18 lat jednego nawet po pijaku i on dostał 500zł i odroczyli mu na dwa lata, a drugi trzeźwy to dostał tylko albo aż 500zł i nic więcej

Tak jak mowie jak jesteś trzeźwy to wszystko zależy od policjanta.

ale po pijaku to jeżdżą tylko palanty… stwarzają niebezpieczeństwo i w ogóle są bez rozumu… jazda po pijaku to jest już najgorsze co może być według mnie… takim czymś poniżasz samego siebie :expressionless:

no to tato miał racje , ale nie myślcie , że jadę i pije :wink:
takiej głupoty nigdy nie zrobię chodź bym miał iść 20km do domu to pójdę.
Pozdrawiam gorąco :wink:
a tak btw. jest taka ustawa/kodeks (nie wiem jak to się nazywa) że gdy złapią trzeźwego lecz bez uprawnień czyli bez prawa jazdy to płaci się mandat 500zł czy to od policjanta zależy ?

markos napisał:

gdy złapią trzeźwego lecz bez uprawnień czyli bez prawa jazdy to płaci się mandat 500zł czy to od policjanta zależy ?

Jest ustawa.

na pewno na stacji diagnostycznej nie maja ci prawa rozbierac skutera od tego trzeba zaczac …

a ogolnie to wszystko zalezy od policjanta … ja tam uwazam ze jak jest się dla nich milym przy kontroli i się nie kozaczy nic… to oni tez sa mili (zazwyczaj) …

ja zawsze biore na smiećh i wgl … mowie panie władzo widzi pan moj slider jest caly pordzewialy i wgl a pan tu ze on niby szybszy niz 45km/h :evil: :lol:

Kiedys to była policja panowie hehe wujko opowiadał że jak dawał w łapę 250zł to mu jeszcze resztę przyniesli :lol:

co do tłumika to miałem raz przygodę, że stałem ze skuterem odpalonym a policja jechała i kazała się zatrzymać, objechała rondo i zajechali do mnie i kumpla(kumpel nie miał paliwa) pierw sprawdźił dokumenty a później zaczął sprawdzać mój skuter światła kierunki amortyzatory itp. Patrzy na wydech i do mnie “a ten tłumik po co tak wygiąłeś?” ja do niego proszę pana taki już był od nowości i tyle ;D. I tak skończyło się na tym że zabrali mi dowód ponieważ, kierunki mi nie mrygały i że miałem licznik rowerowy zamiast normalnego.