W ciągu około 120km osiągi skutera spadły z 80 do 70km/h
Jadąc do szkoły po przekroczeniu 65km/h z okolic cylka wydobywał się dźiwny dźwięk pssszzz, pssszzz.
Jadąc ze szkoły ten dźwięk można było usłyszeć już po przekroczeniu 55km/h.
Co to może być?
HAHAHA PSZZ
Jechałem z nim to może to powiem inaczej:
Po 55/60km/h co pare sekund jest takie krótkie jakby otarcie czegoś o coś innego …
Coś takiego: mamy 60km/h … otarcie - 3s. normal - otarcie - 2s. normal - otarcie - 4s. normal - otarcie … i tak co chwile
Podczas otarcia minimalnie czuć jak skutera przymula …
zobacz pierścienie czy sa ok
przekładnie
ew wykręc świece i sprawdź kompresje
może szpilka się urwał a i popuszcza kompresje
Niczego podejżanego nie zauważam w moich szpilkach.
Dzisiaj odkręciłem głowice i okazuje się że jest cała zasyfiona.
Czy mogę wyczyścić to szmatką nasączoną benzyną? nic się niestanie?
Jutro odkręce wydech, wyciągne cylinder i zobacze jak tam się ma mój tłok.
weź to szczotką drucianą albo papierem ściernym przetrzyj.
Głowice wyczyściłem, chce teraz wyczyścić króciec ponieważ zauważyłem tam niewielkie ilości piasku.
Problem jest taki że są tam trzy śruby tak jak na zdięciu i normalnie się odkręcają, a te czwarte nie wiem co to jest i jak to wyciągnąć/odkręcić.
Spiłuj ją na płaski wkrętak.
Dziwne to jest ja mam tak samo i to wygląda tak jakbym hamulcem lekko przyhamowywal. Myślałem ze to wario bo u mnie nadaje się do wymiany. :573:
A więc, sprawa nie wygląda najlepiej:
Czy może tam być taka szparaż
Co proponujecie,
jak/czym to wyczyścić?
Zawór membranowy kupić nowy?
Mam dziwne wrażenie że tego piachu tam ma nie być
Nowe membranki wystarczą
Tego syfu w w tej komorze nie powinno być!! zdejmij wszystko i przemyj benzyną ekstrakcją!! Najlepiej jakbyś silnik rozpołowił i go dokładnie wyczyścił bo coś czuje że cylinder będzie przytarty i to znacznie!!
Czyli szykuje się poważniejsza robota.
A nie trzeba szlifu robić?
To już musisz zdjąć cylinder i zobaczyć.
jak już głowice miałęś odkręconą to weź teraz znów odkręć, ściągnij cylinder i zobacz czy są rysy. jak nie masz pewności to zrób dobrej jakości zdjęcie i pokaż.
tego piasku tam jak w piaskownicy… coś Ty bez filtra powietrza jeździł?
- Mówiłem Ci żebyś go ściągnął >_<
2. Ymn … no pochwal się teraz co to robiłeś
Głowica dalej jest odkręcona…
E tam zaraz bez filtra, jejździłem z Rudym po torze crossowym.
BUAHAHUAHAHHAHU XD / RudY
ja tam po torach motocrosowych jeździłem, po piachu itd i w silniku czysto ;p
musi Ci gdzieś lewe powietrze łapać bez filtracji. może koło gąbki w filtrze nawet przelatuje.
No właśnie zdaje mi się że ten filtr nie jest najlepszej jakości tak jak i ta gąbka.
Jak wrzuce gaźnik 17.5 to zaraz wciepne jakiś filtr renomowanej firmy, kupie olej do nasączania i będzie git.
tylko najpierw sprawdź czy czasem ci się ni zatarł. Jak masz głowice odkręconą to cylinder po prostu zsuń i będziesz widział
Zrób dobre zdj o Ci powiemy czy się zatarł