Można by powiedzieć że cylinder jak i tłok są w dobrym stanie ale, w cylku istnieje jedno takie mocniej wydarte miejsce a na tłoku dwa takie miejsca.
Ciężko będzie zrobić te zdięcie cylka, jutro jeszcze spróbuje.
Zdięcie tłoka jutro będzie na pewno.
cylek pod światło daj i zrób zdjęcie żeby się światło odbijało mniej więcej tam gdzie jest rysa to będzie ją ładnie widać. ale skoro mówisz że jest mocniej wydarta to pewnie będzie szlif konieczny.
Po dziesięciu minutowym oglądaniu myślę że sam tłok chyba starczy.
na cylku wystarczą malusieńkie rysy. ja w seri miałem te rysy ledwo widoczne i coś kompresja 7.5 czyli marniutko. szlif 30zł a tłok ciut większy raczej droższy nie będzie, najwyżej parę groszy.
A to gdzie dostać taki tłok ciut większy?
Na mielochu zamiennik kosztuje 94,20.
bo oprócz kupienia tłoka do używanego cylindra trzeba zwrócić uwagę na pasowanie cylindra z tłokiem idealne to 0.05mm ale w AC dość ryzykowne dlatego 0.07mm dla AC jest optymalne przy takim pasowaniu nowych pierścieniach i nawet delikatnych ryskach sprzężanie nie powinno odbiegać za bardzo od normy
z tymi ryskami to się nie zgodzę… tam panuje takie ciśnienie że powietrze i paliwo w cylku ucieka każdą możliwą rysą, nawet najmniejszą. a po szlifie to Ci goście powiedzą dokładnie jaki tłok masz kupić jeśli chodzi i wymiary.
Szympa … to sprawdźimy kompresje to się zobaczy … bo ja też bym musiał oblookać … ale to gdzieś w… w… w… niedziele może albo no czwartek bo wiadomo co pon, wt i śr …
Dzisiaj mój silnik opuścił swoje miejsce w ramie
Gdy nim wyjechałem do słońca okazało się że tłok ma bardzo dużo rys, chciałbym go wyciągnąć ale nie wiem jak :oops:
musisz wyciągnąć zabezpieczenia sworznia, takie pierścienie to są, siędzą w tłoku w tej dziurze gdzie się wsuwa sworzeń, musisz je podważyć wyciągnąć a potem sworzeń trzeba lekko pchnąć, wyjąć go i tłok schodzi ;p
Korbowód ma lekkie luzy, chyba tak ma być.
Tłok został wyciągnięty (wygląda pięknie), po wyglądzie tłoka można ocenić stan cylindra.
zajechany xDD
szykuje się szlif ;p
Szympa w 4994km przebiegu, szlif no mocny racing tam widzę masz
Mam już Cylek, tłok, sworzeń, zabezpieczenia sworzenia, pierścienie i uszczelki.
Myśle że [u:5ecc12887c]zdonże[/u:5ecc12887c] dzisiaj wyczyści i poskładać silnik.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA. Jacob555
[ Dodano: 29-05-2009, 20:03 ]
zdążę*
Mam taki problem bo nie umiem nabić wału wraz z łożyskami do karterów a łożysk z wału nie umiem ściągnąć.
Co proponujecie?
[ Dodano: 16-06-2009, 15:56 ]
Wszystko jest poskładane, nawet jeździ :mrgreen:
Temat można zamknąć.