Słaby mulowy start a puźniej mocniej

To co w temacie. Na początku nie może się pozbierać i tak wyje jakby (uuuuuuuu). A potem jak już się rozpędze to taką dostaje moc że lepiej jedzie. Da się coś zrobić żeby startował lepiej żeby miał zryw. Czekam na odpowiedzi…

albo wymień sprzęgło na sportowe albo wsadź twardsze sprężynki sprzęgła i na pewno będzie lepiej

No właśnie kupiłem nowe sprzęgło i ono nic nie daje.

no to ze sprezynkami kombinuj albo rolki ;]

No raczej coś z rolkami. A za wariatorem jest jakaś spreżyna co dociska pasek? czy tylko na sprzęgle jest spręzyna?

Jest i za wariatorem tak zwana dociskowa

A za wariatorem jest jakaś spreżyna co dociska pasek?

tak, ale to tylko w skuterach z silnikami 4t. W 2t jest tylko za sprzęgłem :P

[ Dodano: 2008-09-23, 15:14 ]

tak zwana dociskowa

dociskowa to właśnie ta za sprzęgłem... :roll: a to w 4t to potocznie jest nazywana sprzężyna wariatora :P :573:

Ja nie mam tej spręzyny za wario i właśnie może nie dociskać i pasek się ślizga i nie przenosi wystarczalną moc na sprzęgło i mi tak powoli startuje. Gdzie bym mugł zakupić taką spręzyne

a jaki masz sqter?? ma silnik 4t czy 2tą?

[ Dodano: 2008-09-23, 15:44 ]
Ja też takiej nie mam i wszystko jest OK :stuck_out_tongue: może poprostu masz pasek do wymiany??

[ Dodano: 2008-09-23, 15:45 ]
sprawdź też jak wygląda bieżnia wariatora i rolki. Bo to równierz może być przyczyną :slight_smile:

Pasek i sprzęgło nowe. Kumpel który się zna na motorach kupował te 2 rzeczy. A skuter mam aprilia sr50 lc 1997

A skuter mam aprilia sr50 lc 1997

no to żadnej spreżyny nie będziesz miał pod wario. Ta sprężyna jest tylko i wyłącznie w skuterach z silnikiem 4T :roll:

[ Dodano: 2008-09-23, 18:02 ]
4t 2t ale zadna apka 50cc nie ma 4t z tego co wiem :P zresztą 4t nadaje się do pojemnosci minimum 200cc bo w niższych to jest porażka :/

Jak masz aprilie sr 50 to na pewno masz 2T

Wymieniłem spręzyne w sprzęgle na mocniejszom. I lepszy start ma.

Sprawdź rolki czy nie masz juz kwadratów miałem to samo wymieniłem i szło dobrze po tygodniu znowu nie umiał się zebrać teraz dałem większą dysze i ma zryw a mam rolki 6,5 a na stanie mam jeszcze 4,0 więc może stawiać demba

Jak sprawdźić rolki jakie są mam 3 różne rolki jedne malutkie i jeszcze porównywalene większe A I WŁAŚNIE MÓWICIE ŻE NIE MA SPRĘZYNY ZA WARIATOREM ŻADNEJ. TO czemu na mielochu sprzedają wariatory do mojego skutera ze spręzyną?

W wariu jest spręzyna ale dociskowa, ta co rozsuwa/zsuwa talerze waria aby pasek szedł w góre

Dodają sprężynę dociskowa, która jest przy sprzęgle. Ona rozsuwa i zsuwa talerze korektora momentu obrotówego :stuck_out_tongue: chyba tak to się nazywa. Sprężyna przy wariatorze jest tylko w 4t i nazywa się sprężyną wariatora, a nie dociskową

O co wam chodzi z tą sprężyną za wariatorem!! Nie ma tam żadnej sprężyny i nie powinno być.

Nie ma tam żadnej sprężyny i nie powinno być.

to właśnie napisałem wyżej. Sprężyna wario jest tylko w 4t i koniec tematu :P

http://moto.arbiter.pl/galeria/piaggio.uklad.napedowy Widać sprężyne…