Widzę, że admin namiętnie czytuje wątek "co można zmienić". Post wisi tydzień bez jakiejkolwiek odpowiedzi.
Dokładnie.
I co z tym Tapatalkiem?
Taptalk, to tylko kolejna "ułatwiająca życie" aplikacja. Mój tablet i telefon pękają na łączeniach od takich "niezbędnych aplikacji", z których - jak się potem okazuje, korzystam wyłącznie okazjonalnie lub nigdy. Co więcej, często mobilne wersje stron są bardziej upierdliwe (nie mogę na nich powiększać fragmentu tekstu czy obrazka, nie da się obrócić) niż wersje klasyczne, a mobilne przeglądarki typu opera mobile radzą sobie bezproblemowo nawet ze stronami we flash-u.
Wiem, że mobilna stronka ma się do aplikacji nijak, ale na prawdę, jeżeli chcesz napisać na forum 2 zdania, to pisze się z komórki bez problemu. Jak chcesz więcej i wygodniej, to włączasz pieca, laptopa albo netbooka i też bezboleśnie da radę. Problemy z przeglądaniem internetu były kilka lat temu na starych komórkach, w erze smartfonów to IMO zbędny gadżet.
Genialnie się zaczyna:
Taptalk, to tylko kolejna "ułatwiająca życie" aplikacja."
A na co liczyłeś, że będzie utrudniać? Ułatwia i to bardzo.
Poza tym Tapatalk, nie taptalk.
Whistler napisał:
Co więcej, często mobilne wersje stron są bardziej upierdliwe (nie mogę na nich powiększać fragmentu tekstu czy obrazka, nie da się obrócić) niż wersje klasyczne, a mobilne przeglądarki typu opera mobile radzą sobie bezproblemowo nawet ze stronami we flash-u.
Wiem, że mobilna stronka ma się do aplikacji nijak, ale na prawdę, jeżeli chcesz napisać na forum 2 zdania, to pisze się z komórki bez problemu. Jak chcesz więcej i wygodniej, to włączasz pieca, laptopa albo netbooka i też bezboleśnie da radę. Problemy z przeglądaniem internetu były kilka lat temu na starych komórkach, w erze smartfonów to IMO zbędny gadżet.
A widziałeś działającego Tapatalka na iPadzie - czy mówisz jedynie teoretycznie. Oczywiście forum to nie tylko pisanie, lecz również czytanie - i sygnalizacja nowych postów, tematów itp. Ale nich ci będzie, postęp nie jest potrzebny. Laptopa nie posiadam, netbooka nie posiadam, "piecyka" ze sobą nie noszę.
Kwestię oszczędności czasu i kB przy ładowaniu jedynie postów forum, bez całej strony i reklam pominę milczeniem.
Mój tablet i telefon pękają na łączeniach od takich "niezbędnych aplikacji", z których - jak się potem okazuje, korzystam wyłącznie okazjonalnie lub nigdy.
Może weryfikuj to, czego potrzebujesz przed zainstalowaniem lub usuwaj niepotrzebne, sprzęt ci nie pęknie. Poza tym współczesne tablety mają te kilkanaście GB pamięci co najmniej.
Wiem, że mobilna stronka ma się do aplikacji nijak, ale na prawdę, jeżeli chcesz napisać na forum 2 zdania, to pisze się z komórki bez problemu.
Co więcej, często mobilne wersje stron są bardziej upierdliwe (nie mogę na nich powiększać fragmentu tekstu czy obrazka, nie da się obrócić) niż wersje klasyczne
Nie zwykłem używać internetu na komórce. A strona "skuterowo.com" na iPadzie wygląda dokładnie tak samo, jak na laptopie lub netbooku. I tu nie chodzi o pisanie na klawiaturze iPada, lecz o obsługę forum na ekranie dotykowym. Powiększyć mogę wszystko, obrócić również. Ale widać skoro piszesz, wiesz lepiej, jak to działa. Choć zapewne nie używasz i nie posiadasz.
Znów proszę o dodanie normalnej opcji "edytuj post". Teraz można edytować tylko godzinę co jest całkowitym bezsensem. Była mowa wcześniej, że to dla tego, żeby nie zmieniać treści bo mogą być nieporozumienia itp. A jednak na 99% for jest normalna edycja... Edytowałem swoje albumy zdjęciowe, niektóre fotki zostały poprzenoszone, linki powygasały i nie da się edytować żeby to poprawić. Wystarczy wejść w temat "zdjęcia i filmy z wypraw skuterem". Gdyby była normalna edycja to HugoBoss, ja i inni mogli odświeżyć linki i by było widać zdjęcia a nie napisy, że zdjęcie jest przeniesione lub usunięte.
A może umieścić funkcję wyszukiwania postów i tematów, w których brało się udział. Taka funkcja jest na "elektrodzie.pl" i uważam ją za bardzo pożyteczną.
Ja natomiast chciałbym zaproponować 2 rozwiązania.
1 to podawanie miasta z którego się jest w profilu, aby widoczny był przy każdym poscie, czyli:
Login
(avatar)
Użytkownik
Miasto
Tak łatwiej byłoby się komunikować z drugą osobą wiedząc z jakiego miasta jest.
2 to przeniesienie ogłoszeń tu na forum. Nie wiem czy wszystkim ale mi na przykład unikają takie rzeczy jeśli dział ogłoszenia jest kolejną podstroną z linkiem gdzieś napisanym małymi literami.
Popieram opcję pt:"edytuj post". Uzasadnienie powyżej w poście Madiego.
To i tak rzucanie grochem o ścianę bo opcji edytuj i innych i tak nie będzie.
Co można poprawić?? Co trzeba poprawić? Użytkownicy OnLine!!!!!!!!
Toć to standard na portalach!!!!!!
Proszę o wprowadzenie modyfikacji pokazującej na stronie głównej strony i forum użytkowników online.
Poproszę o odpowiedź czy da radę i kiedy to nastąpi.
WODZU napisał:
Poproszę o odpowiedź czy da radę i kiedy to nastąpi.
Uważaj bo dostaniesz odpowiedź... Moje posty o normalnej edycji postów wiszą od 2 tygodni bez odpowiedzi...