Skuterowe / motorowerowe wypady rok 2013

Nie wytrzymałem, musiałem ten temat założyć :)
Tak więc tu opisujemy swoje plany wycieczkowe na rok bieżący.

Zacznę od siebie:
- mam zamiar zrobić kilka wycieczek 2-3 dniowych do 1000 km jedna. Mam już kilka celów np. Żmigród + Wrocław;
- Zlot Gwiaździsty 2013 Częstochowa - obowiązkowo !;
- Majówka 2013 Bielsko Biała + Ojców + Góry Świętokrzyskie;
- wakacje - wyprawa. Będę się starał o 2 tygodnie urlopu, są pewne pomysły (moje i Karbona) ale jeśli to nie wypali to mam pomysł na fajną wyprawę :);
- wycieczki z Grupą Mazowiecką. Tu myślę, że uda się zrobić kilka fajnych wyjazdów jak wycieczka do Kazimierza, wycieczka do Otwocka, wycieczka pod namioty do Sielpi itd.

Madi - a po co ty chcesz lecieć do Zmigrodu ?
Coś mi przyszło do głowy ale chcę się upewnić :)

Tak, pewnie to to o czym myślisz :) kolejowy tor doświadczalny OETD :)

Planuję w maju pojechać do Ojcowa i spowrotem,ot taka wycieczka krajoznawcza.Na 100% pojadę również do Wisły,ale okrężną drogą z dala od ruchliwych dróg.Trasa wiedzie przez Imielin-Bieruń-Oświecim-Kęty-Czaniec-Porąbka-Tresna itd itd-Szczyrk-Przełęcz Salmopolska-Wisła.Tę wycieczkę planuję zrobić w dwa dni aby nacieszyć się pięknymi widokami :).Pewnie tych wycieczek będzie więcej ale nie wybiegam aż tak bardzo w przyszłość.

Ja bym chciał w tym roku odbyć jakąkolwiek wycieczkę. Nie marzę o niczym szczególnym ale po prostu o jednorazowym oderwaniu się od codzienności...

Kisiu1981 napisał:

Ja bym chciał w tym roku odbyć jakąkolwiek wycieczkę. Nie marzę o niczym szczególnym ale po prostu o jednorazowym oderwaniu się od codzienności...

Rzeczywiście masz tendencje do narzekania :).Kisiu1981 wiosna idzie,za tydzień ma być 10 stopni ciepła,czas wyjmować skutery z garaży :).

Dziadek100 napisał:

Kisiu1981 napisał:

Rzeczywiście masz tendencje do narzekania :).Kisiu1981 wiosna idzie,za tydzień ma być 10 stopni ciepła,czas wyjmować skutery z garaży :).

Skąd masz takie informacje ?

Mam tendencje. Dzień bez narzekania to dzień stracony:-D

Ja w niedzielę grzebię żeby być gotowym do jazdy...

Dobra to i ja coś dorzucę :)
- kopalnia soli kamiennej KŁODAWA.
- spotkanie z żubrami i nie tylko HAJNÓWKA.
- wielka dziura w ziemi czyli kopalnia węgla kamiennego BEŁCHATÓW.
- zobaczymy co urodzi się w Grupie Mazowieckiej.
- może jeszcze raz TRZEBNICA.
- BORY TUCHOLSKIE siedzą mi w głowie od 3-4 lat.
Nie no Kisiu smutno to zabrzmiało , trzeba Cię gdzieś wywieżć.

madi napisał:

Dziadek100 napisał:

Kisiu1981 napisał:

Skąd masz takie informacje ?

http://www.twojapogoda.pl/polska/slaskie/katowice/16dniowa

Dam się wywieźć. Z chęcią:-)

Wszystkich motorowerzystów z Zabrza i okolic zapraszamy do wspólnego wyjazd na otwarcie tegorocznego sezonu na Jasnej Górze, który odbędzie się dnia 20 kwietnia (sobota) rozpoczęcie godzina 11:00. Zbiórka wszystkich chętnych odbędzie się na parkingu Urzędu Miejskiego w Bytomiu o godzinie 07:30.
Serdecznie zapraszamy. Wszelkich informacji udzielimy e-mailem. Wspólna wyprawa, niezapomniane chwile, nowe znajomości, Warto tam być razem z nami www.samotnewilki.cba.pl
Polecam i pozdrawiam Dżokej

20 kwietnia, ja? Przeca to geburstag unkla Adolfa! - to taki cołkiem mały wic :-) Ale jo byda karlusy! Moplykim sie byda jechoł!

Od kilku lat marzy mi się wyprawa do Lwowa ale w tym roku znowu nici brak zainteresowania i kasy ale na pewno będzie wypad na zlot kwiecień Szymbark 90km, Czymanowo czerwiec 84km,Polanów lipiec 60km,Ślesin 198km - Gołuń 108km maj,i oczywiście Łeba 61km i inne zloty w naszym województwie km liczone tylko w jedną stronę .

Guliwer to gdzie ty mieszkasz że masz tylko tyle do Polanowa ?

benekpe napisał:

20 kwietnia, ja? Przeca to geburstag unkla Adolfa! - to taki cołkiem mały wic :-) Ale jo byda karlusy! Moplykim sie byda jechoł!

jo tysz byda jechol keby moplyk ino na chodzie bydzie :)

dzokej Mazowsze też się pojawi na zlocie, mam nadzieję, że ktoś oprócz mnie jeszcze pojedzie.

Słupsk woj.pomorskie

Madi - mi też chodzi po głowie ten zlot gwiaździsty i zastanawiam się czy warto jechać. Teraz zazwyczaj będę miał weekendy wolne to powinienem częściej jeździć z grupą na wycieczki. Szykuj urlop na drugą połowę lipca - ja wtedy też mam i można by coś wspólnie zorganizować. Pod warunkiem że moja sytuacja do tego czasu się jakoś diametralnie nie zmieni. Zapomniałeś jeszcze o rozpoczęciu sezonu na Modlińskiej jak rok temu - o ile będzie.

Jakaś wycieczka w okloicach powiatu sądeckiego lub limanowskiego(małopolska) ?