Skuterowcy po 30-stce.

Dzięki Patrykk za ofertę. Na początek sprawdzę te derbi. Mój budżet jest ograniczony, więc na razie poszukam czegoś do 2 tys. Pytanie, czy kupujac niewiadomoco za 2 nie dopłace za chwile tego tysiaka.
Fajnie, że można liczyć na garść porad na forum :)

Jak byś dozbierał tysiaka to masz markowy, pewny skuter, który pojeździ bezawaryjnie baaardzo długo :)

Hej,
chciałbym się dołączyć jak można :) Co prawda jestem w tej chwili tylko biernym pasjonatem skuterów. Żona nie pozwala odkąd weszła na stronę http://smierc.org, wypełniła za mnie test, na którym wyszło, że z takim trybem życia i hobby nie pożyję zbyt długo:) W sumie nawet lepiej bo teraz dba o mnie jak nie wiem co :))

życie jest niezdrowe,
kto żyje, ten umiera

nie czytaj takich horoskopów bo to bujda, wsiadaj na 2 kółka

bamboo napisał:

Hej,
chciałbym się dołączyć jak można :) Co prawda jestem w tej chwili tylko biernym pasjonatem skuterów. Żona nie pozwala odkąd weszła na stronę http://smierc.org, wypełniła za mnie test, na którym wyszło, że z takim trybem życia i hobby nie pożyję zbyt długo:) W sumie nawet lepiej bo teraz dba o mnie jak nie wiem co :))

Wypełniłem "na pałę" dla sprawdzenia czy nie jest to reklama... oczywiście jest.

Po wypełnieniu wszystkich odpowiedzi mamy:

"Żeby odkryć datę Pana śmierci, w okienku poniżej
należy wpisać swój osobisty kod otwarcia.
Aby uzyskać osobisty kod otwarcia,
proszę wysłać SMS o treści 842111 na numer 92525 "

Ludzie, przecież to na kilometr widać, że to próba naciągactwa ;) Niby skąd jakaś strona może wiedzieć kiedy umrzesz ? Co, wyliczy, że za 50 lat ? A jak jutro wpadnę pod samochód to tego pewnie nie przewidzi...

na końca w tej ankiecie dowiedziałem się że niema nic za darmo

Bamboo Twoja żona poważnie w takie rzeczy wierzy??

Bambo zmień żonę :)(żart) ja jeżdże skuterkiem z moim chłopakiem i kolegami z grupy mazowieckiej i jestem kobietą...nie słuchaj żony..kupuj skuterek i chwytaj wiatr...

Jolusia dobrze Ci radzi (w kwestii skutera oczywiście)....:)

Już nie ma nikogo więcej w średnim wieku co skuterki lubi??

Witam ponownie forumowiczów, nie tylko tych po 30-tce :)
za Waszymi poradami szukałem markowej używki i udało się – zakupiłem agility 50 4T z 2005 roku z przebiegiem 11000km. Na początku poszukiwań wydawało mi się, że ciężko będzie coś kupić w cenie ok. 1500, ale trochę cierpliwości, codzienne sprawdzanie netu i pojawiło się ogłoszenie w sam raz dla mnie. Zadzwoniłem, pojechałem, kupiłem – pali, jeździ, hamuje, świeci. Optycznie zaniedbany, bo urwane lusterko, połamane osłony na spodzie, poza tym wszystko działa, więc póki co jestem zadowolony. Skuter ma mi służyć na dojazdy do pracy i zakupy, więc będzie chyba dobry na początek. Z niecierpliwością czekam na ładną pogodę i pierwszą jazdę.

Pozdrowienia
Bartek

Witam.
Ja się kwalifikuje do grupy pasjonatów skuterów po 30-ce. Niebawem stuknie mi 40-ka :-(
Po kilkuletniej przerwie znowu stałem się szczęśliwym posiadaczem - tym razem motorowera Kymco Nexxon 50.
Motorower jest na etapie docierania, od razu po zakupie zmieniłem cylinder i głowice.
Motorower kupiłem z myślą o wypadach za miasto, na ryby. Wraz z kilkoma znajomymi, od kilku lat zajmujemy się eksploratacją - z naszymi wykrywaczami metali organizujemy wypady w miejsca, gdzie można znaleźć bardzo ciekawe rzeczy. Teraz mając motorower będę mógł dojechać w miejsca, gdzie wcześniej autem nie mogłem dotrzeć.
Pozdrawiam, Bernard z Zabrza.

Ja też tu pasuję-niestety :(
30 już jakiś czas temu stuknęło, córka już prawie dorosła więc teraz swój czas poświęcam swojemu dziecku młodszemu...skuterkowi mojemu :)

To i ja się dopisuję :)
36 lat Warszawa
2 sezon na Peugeocie Speedfight
Jeżdżę tylko 2-3 razy w tygodniu bo mi szkoda samochodu jak stoi smutny pod domem :))

Reasumując.... są już jakieś dane statystyczne?
Tak z ciekawości tylko pytam....

Reasumując malutko skuterowców po 30.Chyba że się wpisywać nie chcą...

42 lata skuter Benelli pepe lx

No to i ja się tutaj dorzucam, jako że w 'chrystusowym' wieku na Zipp'ie Quantumie RS 2T [50ccm] ;-) Pozdrawiam wszystkich i odrazu zapytanie, czy jest coś takiego jak skuterowa grupa pomorska a jeszcze lepiej - trójmiejska?

siemka.Mam 32 (w grudniu stuknie pełne) i dopiero w zeszłym roku w wakacje kupiłem sobie skuter. Do tego czasu byłem zagorzałym fanem jednośladu ale napędzanego siłą mięśni...
Jak na razie czas na jazdę jest...
Z innej beczki mam pytanie: kupiłem wydech tecnigas next-r ale okazało się,że nie pasuje, zrobiłem myk i odciąłem z starego tłumika odcinek od wyjscia z silnika do początku najgrubszej rury która wchodzi juz w tłumik- tą część dospawałem do tecnigasa. i tu moje pytanie:czy osiagi tego tłumika będą gorsze od oryginału?? "na oko" średnice poszczególnych odcinków były mniej więcej takie same...