co zrobic bo ciezko ma wjechac pod gorke manetke mam na full juz a jedzie 15 km/h a chyba to nie za dobrze jak menetka juz na full jest
skuter jest na dotarciu
Ja bym nie katował na twoim miejscu skutera na dotarciu pod góry, moment go przegrzejesz i po jeździe.
no ale chcac niechca musze wiechac pod te gore ;d innej opcji niema bo inaczej nie dojade
no tak to na wolniejszym gazie ,bo jak masz na dotarciu to cylek nie wyrobi i zatrzesz . ;)
Nie uważacie, że i tak za małą ma tą prędkość ?
Codziennie wyjeżdzam pod stromą górke, i mniej wiecej 45/55 Km/h można uzyskać...
moze i mozna ,ile masz juz km ?
marka skutera
ja 400km ponad Barton
to nie wiem co moze byc za powod hm.
myślę, że jak stroma ta górka to tyle pojedzie max. Byłem ostatnio w Beskidach i podjazd do domku był dość stromy i max prędkość na tym podjeździe jaką uzyskałem to 20 km/h w 2 os. Tylko, że mam 125 a nie 50 ;)
to nie jest stroma gorka wlasnie :/
Ja mam Kymco Agility 50 na dotarciu i podjeżdża pod górkę min 40 km/h a jak w 2 pod stroma to min 30 km/h
no ale masz odblokowany ? bo 45 to mi leci na prostej wiec moze przez t pod gorke tak sie wlecze?
tak, mam odblokowany.
może racja, sprawdź... aczkolwiek 15 km/h to trochę podejrzane
to normalne, że skuter słabo wjeżdża pod górę. A to za sprawą przekładni CVT.
madi napisał:
to normalne, że skuter słabo wjeżdża pod górę. A to za sprawą przekładni CVT.
Zgadza się ale sam pewnie wiesz że 15km/h to jednak coś nie tak. Jeśli by to było 30-35km/h to rozumiem ale 15kmh to na rowerze szybciej pojadę pod górkę :P
to prawda, jak ostatnio jeździłem po górach to Vitalka jechała tak 30-40 km/h, nie licząc pewnego MASAKRYCZNEGO podjazdu... Karbon musiał prowadzić T-rexa a Vitalka szła ledwo 15 km/h ;))) Obstawiam, że mogło być koło 25% - taki podjazd :D a wyglądało to jak zwykły kopiec... W Tatrach takich podjazdów nie było... A ten koło Żywca...
madi napisał:
to prawda, jak ostatnio jeździłem po górach to Vitalka jechała tak 30-40 km/h, nie licząc pewnego MASAKRYCZNEGO podjazdu... Karbon musiał prowadzić T-rexa a Vitalka szła ledwo 15 km/h ;))) Obstawiam, że mogło być koło 25% - taki podjazd :D a wyglądało to jak zwykły kopiec... W Tatrach takich podjazdów nie było... A ten koło Żywca...
Czyżby Sucha Beskidzka? http://www.genetyk.com/podjazdy/szosa_km.html :D
W Karkonoszach to samo - góry niby nie jakieś wielkie, ale niektóre podjazdy mogą przyprawić o zawrót głowy nawet tych, co się wspinają na nogach :D
przekladnia CVT? czyli co z tym zrobic mam ?
Whistler ten podjazd był dokładnie tu: https://mapy.google.pl/maps?saddr=49.801655,19.304938&hl=pl&sll=49.795616,19.297228&sspn=0.043327,0.077162&mra=mift&mrsp=0&sz=14&t=m&z=14
dopierozaczy... napisał:
przekladnia CVT? czyli co z tym zrobic mam ?
A jak jedziesz te 15km/h pod górę, to obroty są adekwatne do tej prędkości? Tzn. takie, że słychać równomierny "wysiłek" silnika czy raczej obroty są zbyt wysokie jak na taką prędkość? Jeżeli są za wysokie, to może sprzęgło źle łapie i ślizga się po dzwonie.
@madi
Chyba się kiedyś zapakuję z rowerem do pociągu i wybiorę w tamte strony, bo brzmi obiecująco ^^ Ale jeszcze muszę trochę potrenować :D