Skuter słabo jedzie pod górkę

no obroty sa na maxa chyba? bo manetka na full a wiadomo ze na prostej jade 15km/h to obroty niskie

Ten Barton to czterosuw? Byłeś na pierwszym przeglądzie? Zawory są poprawnie ustawione?

tak 4suw bylem na przegladzie
niewiem czy sa poprawnie ustawione ? ? ?

a moze to byc przez to ze mam jeszcze blokady ?

dopierozaczy... napisał:

a moze to byc przez to ze mam jeszcze blokady ?

Podpinam się do pytania. Czy wpływ tulei dystansowej na wariatorze (blokada) wpływa na start przy stromym podjeździe ???
W logicznym rozumowaniu niby jest to ograniczenie bo ogranicza przekładnie CVT. Co wy o tym sądzicie ?

Mi mój toros f16 zablokowany (na razie) - przebieg ponad 1500 jedzie normalnie 50km/h, a pod górkę 40-45km/h.
Przy wyjeżdżaniu z parkingu podziemnego (centrum handlowe) jedzie pod górkę 35km/h. Nie jest źle ;)

izdebski12 napisał:

Mi mój toros f16 zablokowany (na razie) - przebieg ponad 1500 jedzie normalnie 50km/h, a pod górkę 40-45km/h.
Przy wyjeżdżaniu z parkingu podziemnego (centrum handlowe) jedzie pod górkę 35km/h. Nie jest źle ;)

Ocenianie pod kątem "górki" w centrum handlowym? Przydało by się Was zabrać w normalne góry ;D Mój skuter też muli trochę pod góry, ale jeszcze mimo bardzo, ale to bardzo stromych wzniesień nigdy go pod górkę nie pchałem. Ale wiem że jazda 25-30km/h pod górkę jest bardzo mecząca tak dla skutera jak i dla kierowcy. Najgorzej jak skuter już trochę zgrzany i jeszcze zapierniczać pod górkę przyjdzie. No ale cóż, zjeżdża się za to bardzo przyjemnie ;)