Część. Mam problem . wczoraj czyscilem.gaznik . wszystko wyczyszczone. wyregulowane. dziś odpalilem skuter. chodzi, lecz się kawałek dziś przejechalem , no i skuter jakby zaczął się dusić . Co się stało? proszę pomóżcie ...
Może po prostu nie rozgrzany? Możesz też sprawdzić filtr powietrza, może zbyt brudny.
skuter rozgrzany. filtr założyłem nowy i tak samo jest
a sprawdzałeś filtry paliwa, oleju? Bo może jakiś syf w benzynie siedział i teraz zapycha i dostaje mało benzyny.
wszystko było dobrze dopuki nie czyscilem gaxnika;/
Gaźnik do regulacji.
wczoraj właśnie był cxyszczony i regulowany . a dziś zaczął się dusić:/
moim zdaniem jak się dusi to się zalewa zmień mu w gaźniku dawke powietrza na większą
ale to 4t
Sam czyściłeś ten gaźnik? Robiłeś to po raz pierwszy? Wiesz jak się reguluje gaźniki?
kuba90876 napisał:
ale to 4t
No i co z tego? Gaźnik do regulacji i tyle. Najwyraźniej źle go wyregulowałeś, gdyby był dobrze wyregulowany to silnik by się nie dusił.
Hmm .... no ok dziś się jesscze pobawie gaznikiem . A jeżeli to.nie jest wina gaznika?
to masz skuter do wymiany.
Nie no, ale tak na poważnie to wtedy jeszcze zobacz zawory.
Tak, skuter do wymiany, najłatwiej tak powiedzieć...
PRZEDMUCHIWAŁEŚ dokładnie gaźnik po czyszczeniu? Wszystkie kanaliki? Poskładałeś dokładnie? Może TU tkwi przyczyna problemu?
Skuter chodził . to chyba wszystko poskładane dobrze . No ale jak coś rozbiore jeszcze raz i jeszcze raz wszystko przeczyszcze . i wyreguluje.
U mnie też chodził ale co z tego jak najpierw nie schodził z obrotów, na wolnych miał wysokie, a za chwilę tak zwalniały, że się dusił i gasł. Wystarczyło rozebrać gaźnik, przedmuchać porządnie wszystkie dziurki i kanaliki, a problem przeszedł jak ręką odjął.
Zacznij od tego, a jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
No ok . albo jeszcze dziś się za to wezmę . albo jutro . zrobię wszystko jeszcze raz :) a i kisiu mógłbyś mi dac np swojego maila albo gg lub coś abym mógł się z tobą jakoś skontaktowac w razie potrzeby +
?
Jak coś to pisz na kisiu81@gmail.com lub pisz albo dzwoń na 795499408, bo mało jestem przy komputerze teraz i w ogóle. Jak masz pytania lub nie będziesz umiał sobie poradzić z czymś to dzwoń. Kumplowi z Danii teraz też właśnie radziłem jak ma czyścić gaźnik, bo ma podobny problem.
Dzięki wielkie . Napewno się z tobą skintaktuje :)
kurcze... ostatnio jest dużo takich tematów na forum, poszukaj najpierw, podobne problemy inni mieli. zamiast czekać na odpowiedzi, wpisz w wyszukiwarkę np. dusi się itp. myślę że wyskoczy kilka propozycji. ale rób jak chcesz, to jest tylko moja dobra rada.