skuter przerywa podczas jazdy

Witam
Mam pewien problem otoz jak w temacie jade skuterem jedzie normalnie a po chwili jak by ktos odciol paliwo i po kilku sekundach jedzie dalej

Mój kolega tak miał to miał uszkodzone zabezpieczenie na fajce

Ale faika jest nowa

Pomozcie

sprawdź kolor świecy i pewnie potem gaźnik - czyszczenie, regulacja
Mógłbyś też podjać nadludzki wysiłek i napisać jaki skuter, jaki silnik, jaki przebieg. To by mogło TOBIE pomóc bo rady by były mniej ogólnikowe.

Kolor swiecy kawa z mlekiem gaznik wyregulowany skuter to toros f16 seria
Przebieg 4000km

o lepiej. czy skuter przerywa jak jedziesz na pół gazu czy tylko jak ciśniesz pełnym ogniem? po jakim czasie? zawsze czy tylko czasem?

Na pol gazu a na pelnym go nie piluje
przerywa co jakis czas .

Pomozcie
a i mam pytanie czy dodatkowa masa pomoze w odpalaniu skutera i jak ja podlaczyc

napisz jaki masz skuter, 2t/4t chińczyk?

4t chinczyk

Od strony wydechu, masz taką plastikową osłonę wiatraczka na silniku, odkręć i zobacz czy nie jest umazane w oleju, być może simering Ci póścił, chlapie na alternator i masz problemy z równomierną dostawą prądu przez co przerywa i ciężko odpala.

Sprawdze jutro i napisze
Ale oleju nie ubywa

Ale skuter nie odpala juz od dawna jaķ jest zimny i jak byl wymieniany iskrownik to bylo tam sucho

A i dodam ze przed wymiana cweki i faiki oraz przewodu wn i swiecy nie przerywal

No i się nie domyślasz czego to wina?Panie widzisz i nie grzmisz.

Zdolności marnowania innym czasu w społeczeństwie rosną. Stanowczo.
Kolego ccysiu - skoro przed wymianą czegoś tam było dobrze a po wymianie jest źle to logicznym jest że winny jest.....
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
TUSK!
:D

Wombat jesteś wyznawcą Jarka :D:D:D

TUSK to jest Techniczne Usprawnienie SKutera

I powiedz teraz nie wpienia cię taki brak logicznego myślenia graniczący z wrodzona tępotą, równie dobrze można napisać skuter bez silnika i czemu nie jedzie?