Skuter Piaggio vmax 40km/h ... jakiś żart?

witam posiadam swapa z silnikiem piaggio zip po dotarciu cylindra skuter ma prędkosc maksymalna okolo 40 km/h znam sie troche na tym ale juz nie wiem co robic wiec tak napisze co robilem :
pozyczylem od kolegi leo vince zx dalo mu to wzrost vmax'u o jakies 15 km/h i mula na starcie lecz po paru dniach znow skuter jechal tylko 40 ... wymienilem rolki pomoglo lecz po paru dniach jechal 30 ... wlozylem tlumik serie i stare rolki skuter jedzie 40 wyregulowalem gaznik (kawa z mlekiem)nic to nie dalo zmienilem sprzeglo nic to nie dalo pasek w stanie dobrym macie jeszcze jakies sugestie co moge zmienic ?

A jakie masz rolki, sprężynę i wariator ? Możesz zobaczyć jak chodzi bez wario i paska , czy się dobrze wkręca itd. Kilka miesięcy temu w speedzie II kolegi wystąpiła podobna sytuacja, a wszystko przez za wąski wydech zx z spawanym kolankiem to był chyba.

wariator chyba seria skuter na postoju ladnie wkreca sie na obroty co slychac hm sprezynki sa zółte centralka tez byla lecz dzis ze sprzeglem wlozylem serie nic to nie dalo

co do rolek nie jestem pewien wagi bo juz byly w silniku gdy wlozylem chinskie 5,5 g skuter nie chcial ruszyc

co dziwne na przeciwtalerzu wyslizgana powierzchnia jest na jakies 70% talerza a powinno byc pod same zabki

Markowy cylek był zakładany lub tłok ? Jeśli nie sprawdź kompresje.

nie był , nie mam czym sprawdzić kompresji ale z cylindrem nie ma żadnych problemów bo pali tyku kopniak to lekko ręką rusze a on juz odpala .... stał 3 dni w garażu odpalił od pierwszego kopa wiec jak go lekko pociągne do góry to staje w pionie nawet we 2 os wiec kompresja jest dobra na 100%

może masz nieorginalny pasek dlatego na przeciwtalerzu masz wyślizgane 70% poprostu jest za krótki.

sprawdze numery paska i naszpisze czy to ten tym czasem podawajcie jeszcze jakies inne propozycje co to moze byc

Jak odpala dobrze, to ja bym luknął na napęd, jak tu sugerują koledzy.

Nie ma ten silniczek czasem blokad? xD Może jakaś się ostała i dlatego słabo się kręci?W ogóle jak do tych 40 przyśpiesza?

byla blokada na wariatorze to ją zdjołem teraz nie ma zadnych słabo przyśpiesza gdyby dobrze sie zbieral to sugerowałbym sie rolkami a tu nic nawet z górki wyje a nie jedzie wiem ze to cos z napedem ale nw co ... juz prawie wszystko sprawdzilem

ps z ciekawosci piaggio zip 1996 gdzie ma blokady ? czy mozliwe aby modułocewka byla zablokowana?

no i co z tym paskiem wpisz w googlach model rocznik skutera i wszystko wiadomo może za krótka tuleja wariatora ?

co do paska dam jutro informacje bo dziś cały dzień miałem zajęty przez swą kobiete jeśli to nie bedzie pasek to ja juz sie załame

Pasek jest okey ....

Dochodzi na samą górę?

no wlasnie nie jakies 70 % przeciwtalerza dochodzi dalej nic

sorka za posta pod postem chodzi o to ze 70 proc jest wyslizgane

pomoże ktoś ?

Panowie sory że nie w temacie, ale jeśli umiecie to mi pomóżcie również. http://www.skuterowo.com/forums/topic/lifan-s-ray-problem-z-odpalaniem-i-powrotem-kopki - jestem kompletnie zielony z góry dzięki i sory.

zmieniłem rolki na 7,5 g top racing vmax podobny moc pod wiatr mniejsza z wiatrem cos tam czuc ale czuc ze go cos blokuje nie wiem co .... na koło pójdzie spokojnie nie wiem juz co robic

a może masz za twardą centralkę?

sprzęgło zmieniałem na serie