Witam wszystkich!
Kupiłem nowy filtr paliwa o większej przepustowości , po 10-20 min jazdy skuter zgasł.
Po chwili zauważyłem że na ziemieć zaczęła kapać benzyna.
W filtrze powietrza (gąbkowym) znajduje się benzyna , aktualnie suszę cały skuter.
Czy jest możliwe że na odwrót założyłem ten filtr , i dzięki temu więcej paliwa się przedostaje ?
Masz jakiś tuning? Jeśli nie to po co ci o większej przepustowości, jak stary popsuty, to kup oryginalny.
Obecnie nie zabieram się za tuning , poprzedni się rozwalił , i nie mogłem znaleźć identycznego.
Dlatego też kupiłem nowy - inny.
Jak sprawdźić czy jest iskra w skuterze?
I najważniejsze - gdzie jest świeca;]
OMG świeca jest wkrecona w głowice a głowica jest tam gdzie cylinder.
a zeby sprawdzić to wykrecasz swiece wsadzasz w fajke dotykasz swieca cylinder (albo cos co ma mase) i krecisz rozrusznikiem albo kopiesz (tak jak odpalasz). :shock:
Rzadko mi się cokolwiek kiedykolwiek udaje w “robotach mechanicznych” w skuterze.
Przy próbie wykręcenia świecy rozwaliłem pewną rzecz , zdjęcia poniżej ;
Jakiś kabelek się tam urwał , czy mogę skleić to Super Glue czy czymś w tym stylu ?
Jeżeli nie da się tego naprawić to w ogóle jak to się nazywa i gdzie można kupić.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
urwał eś fajke
tego się nie skleja super glue
wes wykrec ten kawalek kabla co został w fajce i wkrec przewód co został co idzie od cewki i będzie dobrze
Roz****dala mnie już ten chiński skuter , na szczęście za 2 tygodnie jadę po nową Yamahe Aerox ;]
Chciałbym opylić tą kosiarę także dobrze gdyby była na chodzie :]
spróbuj wykręcić ten kawałek kabla z fajki [to co tzymasz na 1focie] a jak będzie się dało [bo w nie wszystkich się da ] to ''wkręcisz ‘’ tamten kabel z 2foty .
janica94 wyprzedziłeś mnie
to wes ją tylko zrób żeby odpalała i nie jeździj już nawet nią bo rozpiździsz ją do końca i juz wcale nie przedasz
Ten kabelek z 1 zdjęcia wykręciłem i wkręciłem ten z 2 zdjęcia.
Skuter wciąż nie odpala bo zalany cały z paliwa , jutro spróbuje coś przy nim zrobić jak przeschnie.
koleś weź opuść iglice i wszystko powinno wrócić do normy :570:
ChinaMachine napisał:
Obecnie nie zabieram się za tuning , poprzedni się rozwalił , i nie mogłem znaleźć identycznego.
Dlatego też kupiłem nowy - inny.
Jak sprawdźić czy jest iskra w skuterze?
I najważniejsze - gdzie jest świeca;]
buhahahahahahhaha ale typo ja bym ci proponował nie dotykaj się już do tego skutera bo nie masz o mechanice zielonego pojecia
janica94 napisał:
koleś weź opuść iglice i wszystko powinno wrócić do normy :570:
Janica94, co Ty mu piszesz takim językiem skomplikowanym, skoro on nie wie gdzie jest świecaż :-P
Gdzie jest iglica to akurat wiem :]
Jeśli chodzi o Yamaszkę to nie będę w ogóle jej dotykał pod względem mechanicznym.
ChinaMachine napisał:
Jeśli chodzi o Yamaszkę to nie będę w ogóle jej dotykał pod względem mechanicznym.
Taaa, jasne. Zawsze się tak mówi :-P
Ale to trochę dziwne, że wiesz gdzie jest iglica, a nie wiesz gdzie jest świeca :->
Naprawde , wiem że jest Ci ciężko w to uwierzyć
Wiem z tego względu , że raz za czas sobie regulowałem to i owo :]
Rafal_f15 napisał:
buhahahahahahhaha ale typo ja bym ci proponował nie dotykaj się już do tego skutera bo nie masz o mechanice zielonego pojecia
ChinaMachine
nie przejmuj się tą wypowiedzią ...
Uczeni się nie rodzą - każdy ma prawo czegoś nie wiedzieć - kiedyś się nauczy :) Może wielkimi kosztami ale się nauczy :D
Szczerze mówiąc ja też nie jestem w tym wszystkim dobry ale jakoś się turlam ;P Kiedyś trzeba zacząć ;}
Skuter trochę przez noc przeschnął , próbowałem odpalić i nic - 0 reakcji.
Opuściłem iglice - i to też nic nie dało.
Teraz zmieńiłem filtr paliwa na seryjny i za jakąś godzinkę sprawdźę co i jak.
Macie może jakieś inne propozycje dlaczego ten ChinaSqt nie chce odpalić?
a rano jak chciałeś odpalić to sprawdzałeś świece czy jest suchaż :?:
A dobrze połączyłeś te 2 kabelkiż Bo jak nie, to nie ma iskry i nie ma prawa odpalić