Skuter nie pali

świeca jest sucha , jak się nazywa “fachowo” ta fajka od świecy , bo wątpie żebym to dobrze podpiął …

EDIT: znalazlem - http://moto.allegro.pl/item601732511_fajka_z_cewka_skuter_wilga_vapor_coliber.html orientujecie się może czy jutro kurierzy pracują ?

Jeszcze jedna sprawa , tą fajkę się wkłada czy wkręca ?

Ja obstawiam na gaźnik ewentualnie kranik . Z jednej strony gaźnik przepuszcza paliwo(za dużo) czyli coś z pływakiem. Z drugiej strony kranik może też przepuszczać, ale tu powinno zatrzymać się na gaźniku. Ściągnij przewody z kranika(tylko ostrożnie ja kiedyś urwał em kruciec) i zobacz czy ci paliwo wypływa. Jeśli tak to kranik masz do bani. No i ten gaźnik. Spróbuj go poregulować, jednak jak umiesz to rozbierz go i popatrz do środka. Być może będzie trzeba nowy. Też tak miałem. Jechałem aż tu nagle go zdławiło, zgasł i paliwo wszyskie wyciekło na ziemię.
pozdro

fajke się wkręca
po co ci nowa cewka z fajką i przewodem jak przecież ten jest jeszcze dobry tylko trzeba to dobrze wkręcić
i sprawdź iskre

Iskra jest , fajka jest chyba sprawna (a raczej na pewno) bo skuter odpalił na 1-2 min i zgasł.

Zmieniłem filtr na seryjny i do filtra powietrza dalej dostaje się paliwo.

Przed zmianą filtra na większy było wszystko ok , w czym może być problem ?

świeca jest sucha

Może się powtórzę
gaźnik
ssanie ci nie chodzi cały czasą Ale to raczej powinien zapalić.
membranki, zawór membranowy

Skuter chodził kilka minut , jak już zgasł to nie odpalił ponownie.
Po wyciągnięciu gaźnika skuter zapala na 2sek i gaśnie , natomiast jak go zakładam to nie odpala w ogóle.
Powiedzcie mi co mogę z tym jeszcze zrobić , czego to jest wina że nie odpala bo zaraz się wk**wie i rozwale ten szit.

ty gosciu jak odpalasz skuter kiedy gazdzik wyciagnałesą?? :roll:

ChinaMachine napisał:

Po wyciągnięciu gaźnika skuter zapala na 2sek i gaśnie , natomiast jak go zakładam to nie odpala w ogóle.

wez mu wstrzyknij pawiwa trochę do cyla moze załapie :mrgreen: …ale moze to poszły pierscienie…albo spuchł tłok oblukaj to… :roll:

no to tak powiedz czy świeca jest mokra czy sucha
jak jest mokra to go zalewa
jak jest sucha to dostaje za mało paliwa więc trzeba by podnieść iglice albo dać większą dyszę chyba że paliwo w ogóle nie dolatuje do gaźnika, a może dysza ci się przytkała może ci się pływak zawiesił i podaje za mało wahy

spróbuj podłączyć gaźnik do tego wężyka to filterek paliwa podłączyłeś tak żeby było bez filterka i powiedz czy coś się zmieńiło
albo zdejmij wężyk co idzie od kranika go gaźnika co wahe podaje odłącz i weź drugi od podciśnienia i dmuchnij i zaciągaj ustami i powiedz czy laci waha z tego drugiego

świeca jest mokra …

no to zalewa ci skuter
iskre masz dobrą :?:
wes ładnie wyszyść świece, opuść iglice i sprawdź czy odopali

Iskra jest dobra, zaraz zobacze czy odpali.

mi się coś tak zdaję że jak wymienisz pierścienie to będzie działał

Jak nie uda mi się go naprawić to we wtorek śmigam do serwisu, bo zapomniałem że ta kosiara jeszcze na gwarancji jest :]

ChinaMachine napisał:

bo zapomniałem że ta kosiara jeszcze na gwarancji jest :]

No nieee, po co Ty się męczysz jak ma jeszcze gwarancję? :-D

Ulżyło Ciż Spam.

Tylko ciekawe, czy ci ją uznają jak rozwaliłeś fajkę :stuck_out_tongue:

A czy to już jest Twój problem? Pfff

LOCK!

[u:7ee47da75c]Żebyś wiedział za jaki spam masz warnika.[/u:7ee47da75c]