Opłaca się kupić coś takiego?
http://allegro.pl/skuter-hybrydowy-kml-hybrid-nowy-nie-peugeot-zipp-i1493678240.html
Opłaca się kupić coś takiego?
http://allegro.pl/skuter-hybrydowy-kml-hybrid-nowy-nie-peugeot-zipp-i1493678240.html
Proste, że nie !.
Przecież to jest zwykły chińczyk .
Ta cała "hybryda" działa do 25km/h, rowerem szybciej się pojedzie :P.
O ile działa, bo z tym to nigdy nic nie wiadomo .
"Renomowana marka w Finlnadii " hahaha ..
Najlepszy sposób na tanią jazdę skuterem, jest gaz LPG. Można kupić oryginał z silnikiem 4T i fabryczną instalacją gazową, butla w kufrze. Był kiedyś opisany taki skuter na łamach pisma "świat motocykli"
Nie wiem czy się opłaca, ale ja bym nie kupił ;p
hybrydy, czy skutera z LPG?qazwsxedc napisał:
Nie wiem czy się opłaca, ale ja bym nie kupił ;p
Hybrydy. Nad LPG byłbym nawet skłonny się pochylić.
Podobno w Azji, dużo skuterów jeździ na gazie propan-butan :)
U nas, póki co, na propanie-butanie chyba najwięcej jeździ wózków widłowych ;)
Raczej samochodów.. Jesteśmy na 3 miejscu po Korei i Turcji ;)
Hehe jak to musi wyglądać. Podjeżdżasz pod dystrybutor z gazem i mówisz do pełna proszę :D haha.
hehe, to cytat ze świata motocykli ;)Kapuchon napisał:
Hehe jak to musi wyglądać. Podjeżdżasz pod dystrybutor z gazem i mówisz do pełna proszę :D haha.
Pietro napisał:
Raczej samochodów.. Jesteśmy na 3 miejscu po Korei i Turcji ;)
temat samochodów pominąłem celowo;p tymbardziej, że jak znam życie, to punkty montujące instalacje gazowe w samochodach przeżywają oblężenie totalne.
dziwisz się? litr Pb95 już ponad 5zł! a to bardzo dużo na polskie realia.. np w USA gdzie zarobki są kilka krotnie większe, zrobił się ogromny szum gdy paliwo podrożało w przeliczeniu z 1.50zł na 1.80zł, tam benzynka tańsza od litra mleka, a mleko też mają tanio... :(
Ani troche! Sam o tym myślałem, bo jednak tyś. km. i więcej się autem robi w miesiąc, ale z drugiej strony w sezonie samochód stoi w garażu, no chyba że są jakieś dłuższe wypady. A na spalanie skutera nie mogę narzekać.
Pietro napisał:
dziwisz się? litr Pb95 już ponad 5zł! a to bardzo dużo na polskie realia.. np w USA gdzie zarobki są kilka krotnie większe, zrobił się ogromny szum gdy paliwo podrożało w przeliczeniu z 1.50zł na 1.80zł, tam benzynka tańsza od litra mleka, a mleko też mają tanio... :(
Ale tam jest inna sytuacja. Przede wszystkim samochody mają silniki 2,5L i w górę. Silnik 3,2 nikogo nie dziwi i jest standardem w autach klasy średniej. Po drugie z racji że w stanach nie istnieje problem blokowisk to ludzie są rozsiani na bardzo dużym obszarze i standardowy amerykanin jeździ do pracy kilkadziesiąt kilometrów. Po trzecie dwa, trzy auta w rodzinie to też norma więc jak tak podliczyć miesięczne wydatki na paliwo statystycznej rodziny to nie są to takie grosze.
Powiedzmy że skuter pali 3l,
100km=15zł
1000km=150zł
10.000km=1500zł.
Na gazie możnaby więcej jeździć, bez dziury w budżecie, lub zaoszczędzoną kasę zainwestować w markowe ciuchy na sqt lub akcesoria ;)
może tak, a może nie, bo małe auta z europy i azji też jeżdżą po USA, nie każdy jeździ Camaro czy Corvette z silnikiem 5700ccm...a gdyby nawet, to kierowca busa wożącego niepełnosprawne dzieci zarabia 6000USD, więc ta benzyna mogłaby u nich kosztować 7zł za litr, jak w Norwegii i nie mieli by szkody...Suawek napisał:
Pietro napisał:
dziwisz się? litr Pb95 już ponad 5zł! a to bardzo dużo na polskie realia.. np w USA gdzie zarobki są kilka krotnie większe, zrobił się ogromny szum gdy paliwo podrożało w przeliczeniu z 1.50zł na 1.80zł, tam benzynka tańsza od litra mleka, a mleko też mają tanio... :(Ale tam jest inna sytuacja. Przede wszystkim samochody mają silniki 2,5L i w górę. Silnik 3,2 nikogo nie dziwi i jest standardem w autach klasy średniej. Po drugie z racji że w stanach nie istnieje problem blokowisk to ludzie są rozsiani na bardzo dużym obszarze i standardowy amerykanin jeździ do pracy kilkadziesiąt kilometrów. Po trzecie dwa, trzy auta w rodzinie to też norma więc jak tak podliczyć miesięczne wydatki na paliwo statystycznej rodziny to nie są to takie grosze.
ciekawe jakby wyglądała instalacja LPG do sqta???
Na YouTube są filmiki z LPG w skuterze :)
tylko, że to musi być skuter z silnikiem 4T ;)KrzysiekP napisał:
ciekawe jakby wyglądała instalacja LPG do sqta???