skuter duzo pali

Technik374 napisał:

Nie no bo skoro zmniejszasz mu spalanie , no to on się będzie bardziej grzał , ale jak on jeździ tylko 40 km/h to nic mu nie grozi , bo jak on ma taki v-max to przecież on nie przegrzeję się aż tak żeby go zatrzeć ^^

pomysl troche?, moze miec blokade wariatora i przy tym " 40km/h" silnik pracuje na max obrotach?

slawekxxx, opusc.. a jezeli chcesz wiekszy vmax to sie blokadami zajmij..

No opuść najwyżej jak naprawdę będzie jechał te 30km/h to zmienisz tak jak było , to już jest twoja decyzja co wolisz , albo jechać te 10km/h wolniej w co wątpię bo co to ma do prędkości , albo jechać 40 i dużo palić . ten wybór należy do ciebie :D

mozliwe ze na max obrotach chodzi ale czy musi tyle palic?

Na wariatorze masz tylko tulejkę to jest ta blokada ^^ Domino nie denerwuj się to tylko forum , ja staram się odpowiedzieć , pomóc :D Człowiek się uczy na błędach :D

mysle ze z blokadami powinien spokojnie te 45-50 km/h jechac i palic ok 3l na 100 km.takie cos by mnie zadowolilo a o sciagnieciu blokad mozna pomyslec za jakis czas

slawekxxx napisał:

mysle ze z blokadami powinien spokojnie te 45-50 km/h jechac i palic ok 3l na 100 km.takie cos by mnie zadowolilo a o sciagnieciu blokad mozna pomyslec za jakis czas

ustaw ta iglice.. jezeli nadal bedzie duzo palil to mniejsza dysze.

Technik374 napisał:

Na wariatorze masz tylko tulejkę to jest ta blokada ^^ Domino nie denerwuj się to tylko forum , ja staram się odpowiedzieć , pomóc :D Człowiek się uczy na błędach :D

aby komus pomoc trzeba sie pierwsze na tym znac.

Technik374 napisał:

No opuść najwyżej jak naprawdę będzie jechał te 30km/h to zmienisz tak jak było , to już jest twoja decyzja co wolisz , albo jechać te 10km/h wolniej w co wątpię bo co to ma do prędkości , albo jechać 40 i dużo palić . ten wybór należy do ciebie :D

v-max sie nie zmniejszy.

Domin masz GG ? Jak masz to dawaj na priv popiszemy :D

jak cos razem wymyslicie to napiszcie :-)

Technik374 napisał:

Domin masz GG ? Jak masz to dawaj na priv popiszemy :D

pytanie i odpowiedz
po co?
nie mam czasu.

slawekxxx napisał:

jak cos razem wymyslicie to napiszcie :-)

to co mialem napisac to juz napisalem w temacie nie wiem jakiej Ty odp oczekujesz?

dzieki

jezeli spalanie bedzie ok to wez sie za wariator aby vmax byl wiekszy, pozdrawiam Lwg.

w wariatorze to trzeba tylko blaszke ta sciagnac?o ile wtedy predkosc wzrasta?

slawekxxx napisał:

w wariatorze to trzeba tylko blaszke ta sciagnac?o ile wtedy predkosc wzrasta?

jaka blaszeczka?:E Tam jest taki pierścień, wariatorem można sobie różny vmax ustawić, 70km/h powinien wyciągnąć

ogladalem na youtoube to pisalo ze blaszke.z tego co czytalem to nowse quantumy maja tylko jedna blokade.to tylko ten wariator?

Tak, można też się pobawić z tuleją.

1. Odblokuj całkowicie.
2. Sprawdź czy pasek pod pokrywą przekładni swobodnie się obraca.
3.Opuść iglice.
4. Wyreguluj gaźnik - tylko nie dawaj zbyt ubogiej mieszanki.

Najpierw to ja bym radził sprawdzic moduł poniewaz ja w swoim quantumie myslalem ze mam blokady dopoki wszystkiego nie sprawdziłem a okazało sie ze miałem zablokowany moduł ktory wchodził tylko na 4-6 tys. Obrotów.

Pewnie tak, bo u mnie przy licznikowych 60 km/h miał odcinkę.

Tuleja w wariatorze i moduł.

no i sie porobilo.podczas wyciagniecia iglicy z gaznika.iglica wypadla mi z gaznika.gdzie taka iglice mogl bym dostac.czy musze nowy gaznik kupic?

loj dooomino daj sobie iglice full na dol i zobacz co z tym v maxem i nie pisz bzdur ze nie zmieni sie v , spalanie zejdzie duzo w dol z tym ze wyreguluj po tym mieszanke