Nie no bo skoro zmniejszasz mu spalanie , no to on się będzie bardziej grzał , ale jak on jeździ tylko 40 km/h to nic mu nie grozi , bo jak on ma taki v-max to przecież on nie przegrzeję się aż tak żeby go zatrzeć ^^
pomysl troche?, moze miec blokade wariatora i przy tym " 40km/h" silnik pracuje na max obrotach?
slawekxxx, opusc.. a jezeli chcesz wiekszy vmax to sie blokadami zajmij..
No opuść najwyżej jak naprawdę będzie jechał te 30km/h to zmienisz tak jak było , to już jest twoja decyzja co wolisz , albo jechać te 10km/h wolniej w co wątpię bo co to ma do prędkości , albo jechać 40 i dużo palić . ten wybór należy do ciebie :D
Na wariatorze masz tylko tulejkę to jest ta blokada ^^ Domino nie denerwuj się to tylko forum , ja staram się odpowiedzieć , pomóc :D Człowiek się uczy na błędach :D
mysle ze z blokadami powinien spokojnie te 45-50 km/h jechac i palic ok 3l na 100 km.takie cos by mnie zadowolilo a o sciagnieciu blokad mozna pomyslec za jakis czas
mysle ze z blokadami powinien spokojnie te 45-50 km/h jechac i palic ok 3l na 100 km.takie cos by mnie zadowolilo a o sciagnieciu blokad mozna pomyslec za jakis czas
ustaw ta iglice.. jezeli nadal bedzie duzo palil to mniejsza dysze.
Technik374 napisał:
Na wariatorze masz tylko tulejkę to jest ta blokada ^^ Domino nie denerwuj się to tylko forum , ja staram się odpowiedzieć , pomóc :D Człowiek się uczy na błędach :D
aby komus pomoc trzeba sie pierwsze na tym znac.
Technik374 napisał:
No opuść najwyżej jak naprawdę będzie jechał te 30km/h to zmienisz tak jak było , to już jest twoja decyzja co wolisz , albo jechać te 10km/h wolniej w co wątpię bo co to ma do prędkości , albo jechać 40 i dużo palić . ten wybór należy do ciebie :D
1. Odblokuj całkowicie. 2. Sprawdź czy pasek pod pokrywą przekładni swobodnie się obraca. 3.Opuść iglice. 4. Wyreguluj gaźnik - tylko nie dawaj zbyt ubogiej mieszanki.
Najpierw to ja bym radził sprawdzic moduł poniewaz ja w swoim quantumie myslalem ze mam blokady dopoki wszystkiego nie sprawdziłem a okazało sie ze miałem zablokowany moduł ktory wchodził tylko na 4-6 tys. Obrotów.
loj dooomino daj sobie iglice full na dol i zobacz co z tym v maxem i nie pisz bzdur ze nie zmieni sie v , spalanie zejdzie duzo w dol z tym ze wyreguluj po tym mieszanke