Skuter do 3,5 tysiaca - 2 tarcze obowiazkowo

Witam chce kupic nowy skuter - musi miec 2 tarcze i ekstra by bylo gdyby mial elektorniczny licznik.

bylem zainteresowany lambrosem i zico simpli niestety jednego nie moge juz nigdzie dostac a drugi pali jak smok.

czy moze moglibyscie mi cos doradzic gdzie mniejwiecej do 3,5 tysiaca.

myślalem nad rometem 717 z racji tego ze jest chlodzony ciecza :) lub o Kymco s9 ale jak juz to uzywke jednak wole cos nowego.

Kingway Martinelli 2500zł, niestety nie ma elektronicznego licznika, co nie uważam za minus. Natomiast atutem jest sportowy wydech w standardzie i koła 13 cali, oczywiście posiada 2 tarcze.

Moim zdaniem analogiczny licznik jest lepszy niż cyfrowy. Zawsze to jedna rzecz mniej która się może zepsuć a i analogowe są chyba dokładniejsze.

Elektroniczne nie mogą długo stać w słońcu.

Sousek jak ci bardzo zależy to mógłbym ci pomóc z lambrosem. Wiem gdzie jest jeszcze do zdobycia inca lambros. Idę na noc do pracy więc mógłbym ci odpisać jutro.

Z tego co wiem to 2 tarcze ma tylko Inca Lambros SE czyli ta limitowana. A ją jednak trochę ciężko teraz będzie kupić nową.

Kapuchon napisał:

Z tego co wiem to 2 tarcze ma tylko Inca Lambros SE czyli ta limitowana. A ją jednak trochę ciężko teraz będzie kupić nową.

2 tarcze ma tylko Lambros SE..? ale chyba w marce Inca, bo jak mówiłem wcześniej Kingway Martinelli ma 2 tarcze, oraz koła 13-tki, co nie jest bez znaczenia.

No jasne że chodzi mi o markę Inca a jeszcze bardziej to o model Lambros bo jest zwykł Lambros który ma z przodu tarcze a z tyłu bęben i Lambros SE który ma dwie tarcze i seryjne audio i kilka bajerów.

No tak, ale czy jest sens upierać się na tą tarczę tylnego koła..? Gdyby był gdzieś w zasięgu Martinelli, kupiłbym Martinelli, jeśli nie to nie szukałbym koniecznie z tarczą. Bęben też ma swoje zalety ;)

Ja mam dwa bębny i jeżdżę. Jak na moje potrzeby są wystarczające. Po odpowiedniej regulacji hamują elegancko.

Pietro Martinelli niestety ma 1 tarczę :roll:

ja się już na bębnie zawiodłem w sprincie i wystarczy . A Lambros to tak oczywiscie mowie o wersji SE z 2 tarczami. Jeździłem już wieloma 4t więc stwierdziłem, że teraz czas wziąść 2t żeby ciutke poszaleć ;)

Sousek mylisz się, Martinelli ma koła 13 cali i 2 tarcze ;)
Pozatym Martinelli jest fabrycznie odblokowany, więc poszaleć można..ale kupisz jaki chcesz, każdy uczy się na własnych błędach.

A mógłbyś mi mniej więcej pokazać gdzie to pisze albo jakąs fotke?

A tak na słowo nie łaska uwierzyć.. Chcesz to sobie szukaj

Ciężko poszukać ... Pozatym dlaczego się tak upierasz na 2 tarczę ? Zdjęcie z tej aukcji :

http://allegro.pl/ale-cena-skuter-kingway-martinelli-ht50qt-36-i1627558075.html

Nie bo jak w googlach wklepywałem Kingway Martineli i na zdjęcia patrzyłem to nie było od przekładni foty no i niestety pisało, że bęben. http://www.kingway.pl/prod.php?idg=1,6,39&id=158&s=3&type=&kword=

Troche słaba ładowność bo liczyłem, że ja 70 kg + kumpel 90 będziemy mogli pośmigać w wakacje ;( bodaj na lambrosie by poszło

kurcze brakuje też tego obrotmierza

Na stronie Kingwaya nawet źle wpisali rozmiar ogumienia, z ładownością może być podobnie.. ale zauważyłeś 2 amory z tyłu?

Sousek napisał:

Nowy skuter za 2,5k i tak wybrzydzać...kup aprilie, albo roxa i będzie wszystko.

Pietro napisał:

Sousek napisał:

Nowy skuter za 2,5k i tak wybrzydzać...kup aprilie, albo roxa i będzie wszystko.

Dokładnie, nie wiadomo co byś chciał za takie pieniądze... Myślę, że właśnie martinelli byłby najlepszą opcją.