Na stronie Kingwaya nawet źle wpisali rozmiar ogumienia, z ładownością może być podobnie.. ale zauważyłeś 2 amory z tyłu?
Tak zauważyłem :) Zobaczę, jeżeli w najbliższym terminie nie znajdę Lambrosa SE wybiorę pewnie Martinelliego lub jeszcze rozważe zakup Quantuma RS - używki.
Quantum RS też jest fajny i ma 2 tarcze, duży schowek pod kanapą, ale to typowy kanapowiec z silnikiem Quantuma R, czyli delikatnie jeżdżąc spali ponad 3/100km.. a Ty chciałeś sportowy i jeżdżąc w sportowym stylu musiałbyś liczyć się ze spalaniem ok 5/100 o ile nie więcej..
Tego Ci nie powiem, bo nie wiem..ale skoro leci 60km/h to coś go chyba jeszcze dławi? Nie ważne czy są blokady, czy nie ale leci 60 a jeszcze coś można zawsze poprawić. Proponuję Ci zobaczyć ten skuter na żywo a jestem pewny, że trudno będziesz miał od niego odejść ;)
Kapuchon napisał: Powodzenia z kupowaniem używanego chińczyka... Ale wybrzydzasz... No ale Twoje pieniądze twój wybór.
Kapu, ja na miejscu kolegi brałbym Martinelli, a Ty?
Szczerze gdybym wiedział że za taką cenę można mieć takiego skuta to bym nie kupował tego co mam teraz tylko dołożył te 700zł i kupił Martinelli bo jest fajny jak za tą cenę. No ale kupiłem to co mam i narazie nie narzekam bo jeździ bez zarzutów.
Kapuchon napisał: Powodzenia z kupowaniem używanego chińczyka... Ale wybrzydzasz... No ale Twoje pieniądze twój wybór.
Kapu, ja na miejscu kolegi brałbym Martinelli, a Ty?
Szczerze gdybym wiedział że za taką cenę można mieć takiego skuta to bym nie kupował tego co mam teraz tylko dołożył te 700zł i kupił Martinelli bo jest fajny jak za tą cenę. No ale kupiłem to co mam i narazie nie narzekam bo jeździ bez zarzutów.
Przed sezonem Martinelli były po 1999zł, z rocznika 2009
Kupno używanego Chińczyka ... widzę, że jesteś samobójcą . Używany quantum ?. W takich skuterach " przejścia " mają dużo większy wpływ na bezawaryjność, niż w markowych . Nigdy nie wiesz jak ktoś ten skuter docierał, jak nim jeździł etc. Pozatym przeważnie jak ktoś sprzedaje chińczyka, to dlatego, że się rozpada .
Nie ma co kupować używanego quantuma... Wydaje mi się, że potem byś żałował. Co w tym skuterze jest takiego super, że kupiłbyś go nawet używanego? Martinelli jest OK, nawet bardzo OK. Sam bym go kupił, gdyby tylko był wtedy w salonie... Tylko, że kiedy ja kupowałem skuter, byłem tak napalony na to, że kupowałem, bez praktycznej wiedzy o moim skuterze. Najładniej wyglądał... Żałuję, że nie skorzystałem z tego forum(wtedy nawet o nim nie wiedziałem). Może popełniłem mały błąd, kupiłem właśnie 2suwa. Duży skuter, bo ja sam mam 1,90m. Fajny nawet, ale pali... 5l/100km 8O
Ryglos, trzeba poćwiczyć dosyć ekonomiczny styl jazdy ;-). Mnie się jakos nie chce wierzyć, żeby Chiński 2t chłodzony powietrzem palił 5l . Mnie Kymco ( 2t, chłodzony cieczą ) przy na prawdę ostrej jeździe palił trochę poniżej piątki, a przy normalnej w miarę spokojnej to spalanie zamykało się w 3-3.5l ,tak więc nie wierzę, że Twoim skuterem nie da się zejść poniżej 3.5l .
Patrykk, uwierz że chiński skuter taki jak np ten Lambros pali naprawde niewiele mniej niż te 5l. przy mojej jeździe(zmiennej) pali około 4. więc nie dużo mu brakuje do 5;p a on też jest chłodzony powietrzem:)