Witam. Sezon sie zbliża i chyba wszyscy juz zaczynają myśleć o swoich jednośladach.Ja pomyślałem aby się w taki sprzęt zaopatrzyć. ten temat poruszany byl miltion razy, ale wszystkie są stare i już nieaktualne. Więc nie przedłużając zbytnio. Poszukuje skuter do 2000 +-300 . Skuter będzie używany jako transport do szkoły gdy będzie cieplej, letnie wycieczki poza miasto z kolegami , a może i koleżanka sie załapie;) i woziedlko po zakupy . Potrzebuje skutera średniej wielkości koniecznie 4t ( w 2 t nie wiem jak sie nawet mieszanke robi ani gdzie sie dolewa olej, a poza tym więcej pali a polski uczeń nie za bogaty) i żeby był żwawy. moja waga to 50 kg , wiem że to mało jak na chłopa ale jem za trzech i tak nic to nie daje . Wracając do skutera musi być on nowy i jakoś wyglądać. Strasznie nie podobają mi się romety 727 eco i routery bassy. Po prostu chinczyk, dobrze wyglądający w 4t z przwoitymi osiągami ( abym nie zostal w tyle )
A toros f16 ci się podoba? Części najtańsze i zawsze dostępne
Co do trwałości tego modelu nawet na tle chinczykow jest slaba :/
Jak musi być nowy to do wyboru masz tylko skutery, które Ci się nie podobają :) Dysponujesz małą kwotą, za którą dostaniesz tylko chińczyki z najniższej półki. Poza tym nigdzie tak nie ma, że coś będzie szybkie i oszczędne, no chyba, że skuter elektryczny.
Znalazłem nowego taniego rometa 727 premium. Polecacie?
Witam,
Mam Ci do zaproponowania mój skuter. Jednoślad używany, ale dorzucam do niego prawie cały nowy silnik o zwiększonej pojemności 80ccm. Cenowo akurat. Teraz osiągi to niecałe 70km/h, licznikowe 80... A przy Twojej wadze to ponad 70 powinien polecieć, a jak wymienisz to co do niego dorzucam to będzie osiągał prędkość około 90 km/h, więc w tyle na pewno nie zostaniesz :p http://www.skuterowo.com/forums/topic/sprzedam-haotian-arrow-50-gratis-firmowy-kask-i-8-dodatkow
mintafon napisał:
Znalazłem nowego taniego rometa 727 premium. Polecacie?
To jest to samo co F16. Nie wiem co chcesz do jego awaryjności. Dziwne że jakoś nie słyszałem o poważniejszych awariach w tym skuterze. Jest tani i bardzo dobry jak na swoją cenę. O opinie na jego temat pytaj osoby które nim jeżdżą a nie tych co pomykają Kymco czy innym drogim sprzętem za ok 6000 zł. W tym budżecie polecam Ci Torosa , który , jak o niego zadbasz , odwdzięczy się bezawaryjnością i niskim spalaniem :-)
Reebok61 napisał:
Witam,
Mam Ci do zaproponowania mój skuter. Jednoślad używany, ale dorzucam do niego prawie cały nowy silnik o zwiększonej pojemności 80ccm. Cenowo akurat. Teraz osiągi to niecałe 70km/h, licznikowe 80... A przy Twojej wadze to ponad 70 powinien polecieć, a jak wymienisz to co do niego dorzucam to będzie osiągał prędkość około 90 km/h, więc w tyle na pewno nie zostaniesz :p http://www.skuterowo.com/forums/topic/sprzedam-haotian-arrow-50-gratis-firmowy-kask-i-8-dodatkow
Jak na "mało używany" to pokonałeś trochę tych kilometrów :)
Możesz zainteresować się Zipp Parco. Jest odrobinę droższy niż zakładasz ale zdecydowanie lepiej wygląda od Bassy czy F16. Pali niewiele i ma hamulec tarczowy z przodu.
Nowy skuter mruczy jak kotek, ten na filmie rzęzi raczej jak stary trup. Reebok61 Niedawno sprzedałem silnik który ogłaszałem tu na forum, nie pisałem że jest nowy bo miał 5tyś km, ktos osobiście po niego przyjechał masę kilometrów, uwierzył na słowo że jest w idealnym stanie i jego osiągi to masakra. Po jakimś czasie zadzwonił do mnie żeby podziękować za ten silnik, i że to co kupił przeszło jego oczekiwania. Jak myslisz? ktos kto kupi ten skuter od ciebie zadzwoni do ciebie za jakis czas żeby ci podziękować że sprzedałes mu idealny pojazd który przeszedł jego oczekiwania wobec tego skutera? Nie sądzę
Zipp Parco . W łańcucie ( koło mnie ) jest nowy za 2000 zł :) Idealna cena , wygląd i osiągi . Będę się zastanawiał nad jego kupnem . Ale proszę o dalsze propozycje .
Spala max 3,5 jak spokojnie pojedziesz to poniżej 3 pisz 12157733 dogadamy sie
http://allegro.pl/benelli-491-gt-minarelli-aerox-sr-i3047503255.html
14 letni skuter, 17500 km. Nie no, bardzo ładny złom :)
Lepiej kupić nowego chińczyka z salonu, niż 14 letni zatarty skuter.
Ten silnik przeżyje Twojego Torosa z palcem w nosie :-), aczkolwiek za takie bezsensowne wcinanie się w temat z ofertami nijak mającymi się do sedna sprawy z automatu powinien być ban.
Odnosze wrażenie, że Izdebski masz jakieś kompleksy odnośnie markowych skuterów, co ktoś pisze o używce to jest katowana, stawiana na koło i zatarta. Odpuść sobie troche.
enter1978 napisał:
Nowy skuter mruczy jak kotek, ten na filmie rzęzi raczej jak stary trup. Reebok61 Niedawno sprzedałem silnik który ogłaszałem tu na forum, nie pisałem że jest nowy bo miał 5tyś km, ktos osobiście po niego przyjechał masę kilometrów, uwierzył na słowo że jest w idealnym stanie i jego osiągi to masakra. Po jakimś czasie zadzwonił do mnie żeby podziękować za ten silnik, i że to co kupił przeszło jego oczekiwania. Jak myslisz? ktos kto kupi ten skuter od ciebie zadzwoni do ciebie za jakis czas żeby ci podziękować że sprzedałes mu idealny pojazd który przeszedł jego oczekiwania wobec tego skutera? Nie sądzę
A czy ja powiedziałem, że On jest nowy ? Części są jeszcze nie wymienione.
lucek71 napisał:
Ten silnik przeżyje Twojego Torosa z palcem w nosie :-), aczkolwiek za takie bezsensowne wcinanie się w temat z ofertami nijak mającymi się do sedna sprawy z automatu powinien być ban.
Odnosze wrażenie, że Izdebski masz jakieś kompleksy odnośnie markowych skuterów, co ktoś pisze o używce to jest katowana, stawiana na koło i zatarta. Odpuść sobie troche.
Nie mam żadnych kompleksów, jednak moim zdaniem nie warto inwestować w kilkudziesięcioletni skuter gdy nie wiadomo co się z nim robiło.
Takie kupowanie jest dobre, ale od znajomego, i wiemy co się z nim działo. W razie czego to można zawsze do takiego znajomego pójść z gębą. A tak sprzedadzą ci skuter, pojeździsz kilka dni, i trzeba będzie płacić za wymianę cylindra itp. a sprzedający ulotni się jak kamfora. To moje zdanie.
Reebok powiedz tak naprawdę, części kupowałeś tańsze do wymiany , więc tutaj pod względęm kosztowym taniej wyjdzie kupić nowy skuter nawet f16 bo mimo że chińskie to wszystkie części sa nowe, a w używanym zmienisz cylek, to zaraz łożyska na wale mogą polecieć, to sprzęgło albo masa innych części. Każdy wie co woli ,czy nowy chiński czy używany kilku letni, to już zależy od niego co chce.
izdebski12 napisał:
lucek71 napisał:
Odnosze wrażenie, że Izdebski masz jakieś kompleksy odnośnie markowych skuterów, co ktoś pisze o używce to jest katowana, stawiana na koło i zatarta. Odpuść sobie troche.Nie mam żadnych kompleksów, jednak moim zdaniem nie warto inwestować w kilkudziesięcioletni skuter gdy nie wiadomo co się z nim robiło.
Takie kupowanie jest dobre, ale od znajomego, i wiemy co się z nim działo. W razie czego to można zawsze do takiego znajomego pójść z gębą. A tak sprzedadzą ci skuter, pojeździsz kilka dni, i trzeba będzie płacić za wymianę cylindra itp. a sprzedający ulotni się jak kamfora. To moje zdanie.
Dobrze mieć własne zdanie i konsekwencje, tylko powinieneś sobie uświadomić, że nie każdy wydurnia się na jednośladzie, a stan używki przy odrobinie znajomości można w miarę dobrze ocenić.
lucek ale czytając tematy na tym forum jak za 100zł zrobić turbo w skuterze śmiem twierdzić że spora część skuterów sprzedawanych po "tuningu" wcale nie pojeździ dłużej :)
Jest kilka zasad, których należy się trzymać przy kupnie używki, podstawowe brzmią:
* nie kupuj tuningowanych maszyn
* nie kupuj chińczyków
* kup taką maszynę na jakiej utrzymanie będzie Cię stać
* przed zakupem zawsze sprawdzaj sprzęt (stan świecy, kompresja, obowiązkowa przejażdżka)
* nie napalaj się na zakup
Biorę tu po uwagę swoją sytuacje, czyli wymóg jakości i budżet od 3 do 5 tys. zł.