Nasmarowany filtr powietrza olejem nie powoduje różnicy w spalaniu. Mi też wydaje się że przydała by Ci się porządna regulacja gaźnika.
Dziękuje. Jeśli zdążę to wyreguluję dzisiaj, jeśli nie to jutro. Po regulacji jeszcze raz sprawdzę spalanie. Jeśli to nie pomoże to wybiorę się do serwisu.
Ps.jak ustawić gaźnik, żeby skuter mniej spalał, a nie odbiło się to za bardzo na osiągach?
Po prostu wyreguluj mieszankę powietrze-paliwo.Poczytaj trochę o regulacji gaźników i powinieneś sobie poradzić ;)
Ja wkręciłem śrubkę od mieszanki na maxa i odkręciłem 2 obroty i skuter śmiga, na świecy jest kawa z mlekiem a spalanie ok 2.7!
Ustaw sobie od 1.5 obrotu do 2.5 ale najlepiej 2 obroty! U mnie się to sprawdza!
Cionek1, a jak wysoko masz iglicę?
Zasadniczo to nie wiem bo nic nie rozbierałem. Pewnie znajduje się w ustawieniu fabrycznym czyli na środku! Ale zawsze mogę się mylić!
Teraz mam iglicę najwyżej, a gdy obniżyłem ją o 1 ząbek moc spadła o ok. 40% i się zastanawiam czy jeśli bym poprawnie wyregulował gaźnik przy takim położeniu iglicy (środek) to skuter byłby w miarę mocny i spalał nie za wiele? Jeszcze jedno jeśli mam iglicę na samej górze skuter ma wystarczające osiągi jak dla mnie i gdy przy takim położeniu iglicy poprawnie wyreguluję gaźnik to jakie mogło by być spalanie na setkę?
PS. Jeśli skuter za dużo spala to mieszanka jest zbyt bogata czy uboga?
Zbyt bogata.
A jeśli opuszczę iglicę o 1 ząbek i wyreguluję gaźnik to czy spowoduje to dużą różnicę w spalaniu i ile powinien palić mój skuter z iglicą na samej górze i dobrze wyregulowanym gaźnikiem?
Jeżeli teraz gaźnik jest rozregulowany, a skuter za dużo pali to tak. Zależy od masy skutera i czy to 2T czy 4T ile powinien palić.
wojciu pokaż jak wygląda twoja świeca
Niestety nie umiem wstawiać zdjęć ale gdy ostatnio ją wykręcałem była mokra. A jeśli już mam regulować gaźnik to mam to robić z iglicą na samej górze(tak mam obecnie) czy opuścić ją i regulować? Gdy iglicę miałem na środku to skuter był bardzo słaby. Czy regulacja gaźnika z iglicą na środku dodała by mu trochę mocy i mniejsze spalanie?
jeśli była czarna , mokra i osmolona to tylko potwierdza ze mieszanka jest zbyt bogata.
świeca ma być koloru kawy z mlekiem (co pewnie wiesz)
zdjęcia musisz najpierw wrzucić na jakiś "fotosik", "imageshack" czy inną "wrzutę" a tutaj wstawić link do zdjęcia
Tak świeca była czarna i mokra. Ale czy regulować z iglicą najwyżej, na środku czy na samym dole?
przede wszyskim nie podchodż do sprawy tak że jak jest dużo paliwa a mało powietrza to jest mocniejszy, bo gaźnik ma dawać OPTYMALNĄ mieszankę a nie zbyt bogatą.
może być tak że jak wyregulujesz optymalnie= świeca będzie jak kawa z mlekiem to będziesz miał osiągi lepsze niż jak ci zalewa bo ma za dużo benzyny. zresztą przy zbyt bogatej mieszance po jakimś czasie świeca tak obrośnie tym syfem że wcale nie odpalisz.
proponowałbym wstępną regulacje przy środkowym ząbku iglicy- jakby co będziesz mógł jeszcze obniżyć
Jak ja kupiłem skuta to miał BARDZO bogatą mieszankę i palił 4 l/ 100. jak wyregulowałem, to skuter "odżył" moc ma nieco wyższą niż przed regulacją, nie zalewa się i pali 2,6 (4t)
dzięki roomcajz, za godzinę wezmę się za regulację
aha, pamiętaj żeby regulować na ciepłym silniku
Przed regulacją dla pewności sprawdziłem świecę i o dziwo była ona jasnobrązowa (kawa z mlekiem) i sucha. No więc wcale nie zabierałem się za regulację. Spalanie po odklejeniu taśmy z rurki od filtra powietrza według mnie jest mniejsze, ponieważ przedwczoraj zatankowałem do pełna i od tego czasu przejechałem 35 km i na wskaźniku pokazuje mi prawie cały bak, a w rzeczywistości jest chyba podobnie. Teraz znowu po przejechaniu 50 km pojadę na stację i sprawdzę spalanie. Jeśli wyjdzie za duże to chyba pojadę do serwisu lub sam jeszcze pomyślę co zrobić. Jeszcze dzisiaj wyczyściłem i nasączyłem filtr powietrza oraz po dokręcałem wszystkie śrubki.
Na wskaźnik paliwa nie patrz bo te są strasznie nie dokładne.
Ale gdy sprawdziłem kijkiem paliwa było prawie full.