Simson s51 by Przemas92 77/6/2/2M 80%

Siema
A więc dziś kupiłem kilka drobiazgów do simsonka trochę żelastwa i 54zł w zostawione w kasię :-x .

Kupiłem
:arrow: kulki skrzyni
:arrow: blaszki do zagniatania na łabach śrub

:arrow: uszczeniacze

:arrow: podkładni dystansowe przełożeń skrzyni biegów
:arrow: nowe niemieckie pierścienie (rozwiązanie tymczasowe)

:arrow: uszczelki silnika

Złożona i wyremontowana skrzynia biegów

A tu wszystko razem

po co ci te blaszkiż
kiedy to składasz do kupy?

Przemas92 napisał:

blaszki do zagniatania na łabach śrub

Siema.

Dziś wymieniłem zabezpieczenie skrzyni biegów i nie ma już żadnych luzów na skrzyni :slight_smile: Kupiłem też papiery ścierne do polerki silnika i dekli silnika.

Dostałem w końcu zapłon rozebrałem go było trochę problemów ale już wszystko ok. Podstawka zapłonu idzie do tokarza trzeba ją stoczyć na średnicy na 110mm.

No przemas szalejesz :wink: Dobrze ci idzie

Przemas92, a nie będzie problemu z ustawieniem tego zapłonu??, wiecie o co cho, zeby w dobrym momencie iskra była itp

Ja mam właśnie ułatwioną robotę i już rozgryźli jak taki zapłon wyregulować. Mój wkład skończy się na modyfikacji podstawki cewek.

W ziołem się w końcu trochę do roboty wypolerowałem dekiel sprzęgła efekt jest na żywo znacznie lepszy ale jeszcze wszystko jest do poprawienia

Ruszyłem nawet trochę kartery żeby je wypolerować

Tutaj macie skromne kartery s51

Nie no i tak wielki szacun że chce ci się to robić :mrgreen:

a tam gdzie pisze 3 to będzie polerowane czy małowane czy coś?
tak to no ładnie to wygląda.

Polerka jest do poprawienia a szczerze się przyznam że nie chce mi się polerować tej parszywej “3”.

pomaluj to na taki kolor jak simek będzie a samą 3 wypoleruj a to wgłębienie będzie w kolorze i będzie fajnie ;p albo weź całkiem “spiłuj” tą 3 na równo i wypoleruj ;p

Porobiłem zdjęcia polerki telefonem i wyszły o niebo lepiej niż aparatem.

3 wypoleruj a tło 3 daj na czarny albo tak jak Mafioz, napisał na kolor simka

Mafioz napisał:

"spiłuj" tą 3 na równo i wypoleruj ;p

Tak nie ... to będzie wyglądać jak z kupy :p

Ja bym się zastanawiał właśnie nad wypolerowaniem trójki i malnięciem tła na czarno
Albo ! Trójka czarna, a tło czerwone albo pod kolor sima ;)

Cała kapa będzie wypolerowania i to chropowate też będzie wypolerowane.

Nasze nadzieje poległy w gruzach :[

Tam uległy w gruzach proponujecie rozwiązania które widziałem na BP i kiepsko wyglądają. Polerka lub kartery nie polerowane najlepiej pasują do takiego moto. Musi być utrzymany klimat a nie robić optycznie ścigacza z Simsona.

my tu nie mówimy o owiewkach tylko o malutkiej 3 :mrgreen: ale jak wypolerujesz też tło 3 to mi się wydaje że to nie będzie jakoś fajnie wyglądało no ale może się mylę … jak wypolerujesz daj fote :wink:

Kolejna relacja z prac a właśnicwie z polerek.
Wypolerowałem lewy karter polerka nie jest idaelna i trzeba jeszcze namachać się z szmatą ale na szybko na dziś robiłem.

no szybko ci to idzie