Runner vs. SR?

Krótka piłka :stuck_out_tongue:
Runner czy SR?
Uzasadnijcie :wink:
Pozdrawiam
PS. Najlepiej żeby wypowiadali się posiadacze i napisali parę słów o danym modelu :slight_smile:

Na 100% runner, jak masz wybierać z tych dwóch to tylko runner.

Marian napisał:

Na 100% runner, jak masz wybierać z tych dwóch to tylko runner.

Dzięki że uzasadniłeś, że napisałeś kilka zdań... :lol:

ogólnie peugeoty mają nieudany silnik, słabe przednie zawieszenie, jedyny plus to wygląd ale też zależy dla kogo.

Runner, duży skuter, dobre zawieszenie, i bardzo dobry silnik PG, bardzo podatny na tuning

Teraz jest Ok. Dzięki. :stuck_out_tongue: Ja słyszałem o pojedynczym wahaczu same dobre słowa, jesyny mankament to to, że wyklucza stunt…

Wahach w speedzie jest super, bardzo wygodnie się jezdzi, ladnie tlumi nierownosci

Ja na twoim miejscu wybrał bym Runnera
+ Dobry silnik
+Dużo części tuningowych
+Nie wali się zawieszenie
+duży
+wygodny
i w ogóle na wypasie

A peugeot jak dla mnie jest troszeczke za mułoooowatyyyy Pozdro życze udanego zakupu

Widzę, że wszyscy są za Runnerem :slight_smile:
A może macie jeszcze jakieś propozycje w tym stylu?
Ładny
Do 5k.
2 tarcze
Ciecz
2t
na gaźniku
bezproblemowy z częściami
bezawaryjny i niezawodny :slight_smile:
dwuosobowy
wygodny

Yamaha aerox- spokojnie kupisz do 5k w dobrym stanie. dobry silnik jedynie to jest trochę mały
Aprilia sr - zależy od roku produkcji, silnik albo minarelli albo PG tak jak w runnerze. Większy od aeroxa i troszkę mniejszy od runnera.
Piaggio NRG- Silnik PG, rozmiarów podobnych ja SR.

Wszystkie te skutery cieszą się dużą popularnością i dobrym słowem.

Osobiście wybrał bym runnera ponieważ jest ich najmniej na drodze, aeroxów, SR jest bardzo dużo

Sr jest większa od Roxa ? :lol:

Marian napisał:

Yamaha aerox- spokojnie kupisz do 5k w dobrym stanie. dobry silnik jedynie to jest trochę mały
Aprilia sr - zależy od roku produkcji, silnik albo minarelli albo PG tak jak w runnerze. Większy od aeroxa i troszkę mniejszy od runnera.
Piaggio NRG- Silnik PG, rozmiarów podobnych ja SR.

Wszystkie te skutery cieszą się dużą popularnością i dobrym słowem.

Osobiście wybrał bym runnera ponieważ jest ich najmniej na drodze, aeroxów, SR jest bardzo dużo

Aerox odpada bo 1 osobowy :-|
Do apek po prostu mam uprzedzenie, ale zawsze można zmienić zdanie, nie? :mrgreen:
a nad nrg sam się zastanawiałem, ale patrzyłem że są jakieś problemy...

Mówisz że runnerków jest mało, a częścię
Dostane?

Arktos3, co masz do sr :?:
dobry sprzęt tylko zależy jaki model jak ditech to daj sobie spokój bo to porażka na całego a reszta na gaźniczku jest git :stuck_out_tongue:

Sr jest większa od Roxa ?

Jest większa, przynajmniej to moje odczucie.

Mówisz że runnerków jest mało, a częścię
Dostane?

Silnikowo nie ma problemów bo silnik i w piaggio i w nowszych aprilkach jest ten sam. A co do plastików też nie ma zbytnio problemów, jednakże w porównaniu do np. SR jest ich trochę mniej.

Sr na dlugosc jest taka jak rox ma dluzsza kanape i jest wyzsza i daletego zdaje się wieksza :wink:

To teraz inaczej :wink:
Runner
Nrg
Sr
Który?

Marian napisał:

Aprilia sr - zależy od roku produkcji, silnik albo minarelli albo PG tak jak w runnerze.

Jak jest z tymi silnikami w apriliach?
Np ten egzemplarz jaki maż
http://moto.allegro.pl/item465434836_super_aprilla_50_sr_racing_jedyna_taka_na_allegro.html

:Q ladna apka ( ;

Ta ma silnik PG taki jak w runnerze. Bież jednak runnera.

ohh sr racing i ta cena nie wiem moze i niby dobra ale ja tyle bym za to nie dał mój Czterosuwowy Dink (19km) za 2500zł by nie dał jej oddychać ale co tu porównywać Mój kolega ma runnera całkiem fajny skuter jedzie do 100 tuning sport ale w starszych runach licznik oszukuje o 10km ale ogólnie jest niezły. :sunglasses:

Marian napisał:

Ta ma silnik PG taki jak w runnerze. Bież jednak runnera.

Czemu mam brać runnerkaż
I jak ty silniki rozróżniaszł

Każdy silnik jest inny różni się budową, widać na oko :stuck_out_tongue: popatrz w necie na silniki a na pewno zobaczysz różnice. Dlaczego runneraż jak chcesz mieć trochę inny skuter niż wszyscy, popatrz po forach ile jest SR a ile jest runnerów. Chyba że ci na tym nie zależy to weź coś innego. Wszystkie skutery z tymi silnikami są godne polecenia.