Rozpoczęcie sezonu motocyklowego Częstochowa 2013 !!

KrzysiekP napisał:

rzut "beretem" ode mnie

tz.? jeszcze aż tak dobrze nie znam Chorzowa ale moja podpowiada że to gdzieś koło Ryszki ,- tam wybieramy się na obiadek do teściowej :-))

dokladnie do Ryszki mam 3minuty piechotka. ja mieszkam na galeczki

Mario , Krzysiek

No to mamy pewna ekipke na zbioreczke ;)

gadalem z.kumplami , dwoch jak troszke dotrze skuty to jada na pewno (narazie maja 90km przejechane )

No dobra, masz rację. Chciałem się upewnić. Z resztą podawałeś przepis regulujący. CEFA mówił, że mogę do niego dołączyć w Gliwicach. Ja mam zamiar jechać tą drogą: http://goo.gl/maps/P3FJJ Co Ty na to CEFA? Mam GPSa w telefonie :)

MarSen napisał:

No dobra, masz rację. Chciałem się upewnić. Z resztą podawałeś przepis regulujący. CEFA mówił, że mogę do niego dołączyć w Gliwicach. Ja mam zamiar jechać tą drogą: http://goo.gl/maps/P3FJJ Co Ty na to CEFA? Mam GPSa w telefonie :)

naucz się trasy bo GPS może cię na autostradę wyprowadzić

MarSen dasz rade dotrzec na 7:00 do MCD w tarnowskich?

Dam radę :) To znaczy postaram się być już o tej 7:00. O 5:00 wyjazd najprawdopodobniej. Na telefonie mam Mapy od Google (android) i tam też jest opcja unikaj autostrad. I mogę chyba przenieść mapę z komputera na telefon. Zaraz to sprawdzę :)
EDIT: Tak, jest opcja unikaj autostrad. Oba miejsca zatrzymania się (tj. stacja LOTOS na ul. Prostej w celu tankowania oraz stacja SHELL w Gliwicach) są zaraz obok podstawowej trasy, więc powinno być wszystko w porządku. CEFA, pasowałoby Ci na tej stacji? Bo nie mogę znaleźć tego skrzyżowania o którym mówiłeś.
GG: 23674163

Marsen masz gg?

Tak, dodałem wyżej.
EDIT: CEFA. Chodzi Ci o stację BP, która stanowi punkt B na poniższej mapie? http://goo.gl/maps/ahl3j

napisz do mnie na gg bo moze bede mial dla ciebie navi bez potrzeby internetu. moje gg1427858

takie małe coś ale człowiek jest głupi bo z tego wychodzi że i na autostradzie możesz się poruszać motorowerem ( skuterem )

http://pl.wikipedia.org/wiki/Znaki_zakazu

u nas jeszcze nigdzie nie spotkałem znaku B-3/4/10 , zazwyczaj są B-6/8/9 i wciskają nam że motorower zalicza się do roweru - Bzdura.

Mario1 napisał:

takie małe coś ale człowiek jest głupi bo z tego wychodzi że i na autostradzie możesz się poruszać motorowerem ( skuterem )
http://pl.wikipedia.org/wiki/Znaki_zakazu
u nas jeszcze nigdzie nie spotkałem znaku B-3/4/10 , zazwyczaj są B-6/8/9 i wciskają nam że motorower zalicza się do roweru - Bzdura.

A co mówi kodeks drogowy?

ty masz znać znaki a nie kodeks , kodeksu nie uczą na kursach , z drugiej zaś strony nieznajomość przepisów nie tłumaczy - niestety mamy chory kraj

Mario1 napisał:

ty masz znać znaki a nie kodeks , kodeksu nie uczą na kursach , z drugiej zaś strony nieznajomość przepisów nie tłumaczy - niestety mamy chory kraj

Masz prawo jazdy?
Masz znać przepisy poruszania się po drogach..... patrz kodeks drogowy. Nie tylko znaki.
Kodeks drogowy to podstawa przepisów.

jak znajdę chwile to muszę przestudiować dokładniej ten kodeks i poszukać cosik o tych znakach .

"Nieznajomość przepisow nie zwalnia z ich przestrzegania"

to tak jakbys kogos zabil a potem w sadzie tlumaczyl sie ze nikt.ci nie powiedzial ze za to idzie sie do wiezienia

edit;

" autostrada – droga publiczna o ograniczonej dostępności, przeznaczona wyłącznie do
ruchu POJAZDOW SAMOCHODOWYCH"

" pojazdy samochodowe - pojazdy silnikowe, których konstrukcja umożliwia jazdę z
prędkością przekraczającą 25 km/h, z wyłączeniem ciągników rolniczych i MOTOROWEROW"

mam nadzieje ze wyjasnilem ;)

Mario1 nie ma sie co nad tym rozczulac. trasa ustalona ostatecznie. Młodziec bierzemy pod skrzydla w srodek. Ostry bedzie zabezpieczal tyly a ja pojade na froncie. 5km wzdluz dk1 pokonamy poboczem a jest dosyc szerokie.

Droga e75 ineczej DK1 jest drogą ekspresową.Przepisy mówią jasno że na drodze ekspresowej mogą się poruszać tylko pojazdy samochodowe.

6.[droga ekspresowa - drogę dwu - lub jednojezdniową, oznaczoną odpowiednimi znakami drogowymi, na której skrzyżowania występują wyjątkowo, przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych;]
< droga ekspresowa - drogę dwu- lub jednojezdniową, oznaczoną odpowiednimi znakami drogowymi, na której skrzyżowania występują wyjątkowo, przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych, z wyłączeniem czterokołowca; >

Dziadek100 napisał:

Droga e75 ineczej DK1 jest drogą ekspresową.Przepisy mówią jasno że na drodze ekspresowej mogą się poruszać tylko pojazdy samochodowe.
6.[droga ekspresowa - drogę dwu - lub jednojezdniową, oznaczoną odpowiednimi znakami drogowymi, na której skrzyżowania występują wyjątkowo, przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych;]
< droga ekspresowa - drogę dwu- lub jednojezdniową, oznaczoną odpowiednimi znakami drogowymi, na której skrzyżowania występują wyjątkowo, przeznaczoną tylko do ruchu pojazdów samochodowych, z wyłączeniem czterokołowca; >

Ok, a gdzie masz oznaczenia odpowiednimi znakami drogowymi, ze akurat DK1 jest ekpresowa?

A tak z ciekawości, jutro pojade samochodem na "gierkówke" i osobiście sprawdzę oznakowanie

ale obecnie droga ekspresowa oznakowana jest czerwona talblica gdzie przezd numerkiem widnieje "S" a DK1 taki odcinek ma tutaj na slasku tylko w sosnowcu Dk1 nie jest tez autostrada