skuterek 1997-nie rób jaj ze z Rzeszowa na 50 chcesz tą trase przejechać coś nie teges , chociaż ???
Dla wszystkkcih ta trasa obowiązuję ostatecznie i NIE ODWOŁALNIE!!!!
wiem nie kazdemu pasuje przez jazd droga krajowa nr 1/E79 ale jest to normalna trasa dostepna dla 50ccm. Przejedziemy ja naprawde niewielki odcinek w porównaniu do całej trasy.
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,26,19.3776600,50.6063200?l=7fb3d6b1943c919a
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,25,19.1824400,50.6012000?l=b3f549bb54fbbe62
a nie lepiej tędy , tylko 3 km.dalej
kodeks drogowy
Rozdział 5 - Ruch pojazdów
Oddział 1 - Zasady ogólne
Art. 16.
5. Kierujący pojazdem zaprzęgowym, rowerem, wózkiem rowerowym, motorowerem, wózkiem ręcznym oraz osoba prowadząca pojazd napędzany silnikiem są obowiązani poruszać się po poboczu, chyba że nie nadaje się ono do jazdy lub ruch pojazdu utrudniałby ruch pieszych.
to tak dla przypomnienia , lub dla informacji.
Mario1 powiedzialem KONIEC!!!!! zmieniania trasy bo zaraz bedzie jeden wielki bajzel. POWTARZAM TA TRASA JEST OSTATECZNA!!!!!!!
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,26,19.3776600,50.6063200?l=7fb3d6b1943c919a
pamiętaj że część grona to młodzież , chcesz by nawalili w gacie jak wpadną w tak ruchliwą drogę - niby kawałek ale to stres dla nich , mnie to pikuś
Mario spokojnie Młodzież wezmiemy do środka :)
Ja moge zabezpieczać kolumne na calej trasie od począdku do końca :)
faktycznie racja ,mamy do przejechania tylko 5km tą trasą E75 Krzysiek to jest E75 nie E79 mała pomyłka no chyba ze mi mapa przekłamuje, ale trasa pozytywna i ten kawałek 50 spokojnie mogą przejechac
R2_D2 napisał:
kodeks drogowy
Rozdział 5 - Ruch pojazdów
Oddział 1 - Zasady ogólne
Art. 16.
5. Kierujący pojazdem zaprzęgowym, rowerem, wózkiem rowerowym, motorowerem, wózkiem ręcznym oraz osoba prowadząca pojazd napędzany silnikiem są obowiązani poruszać się po poboczu, chyba że nie nadaje się ono do jazdy lub ruch pojazdu utrudniałby ruch pieszych.
to tak dla przypomnienia , lub dla informacji.Jeszcze raz zapodam dla Młodzieży.........
dokladnie andrzej dlatego uwazam ze ta trasa jest ostateczna i temat przebiegu jest zamkniety.
i ja tak myslę
Czyli co do trasy nie mamy juz żadnych pytań :)
Teraz inna sprawa , to o której zbieramy sie na Chorzowie na stacji na 3-go maja ?
Dobra. Ja pozwolenie mam :) Trochę było trudno, ale ostatecznie mogę jechać. O 7:00 będę w McDonaldzie w Tarnowskich Górach. Przynajmniej postaram się być już o 7:00.
Dane osobowe mogę podać, wolałbym nie tutaj na forum, ale jeśli nie będzie innej możliwości to podam. Co polecacie zabrać na wyjazd? Na pewno kupię sobie świecę irydową. Wezmę na pewno coś do jedzenia, a picie cięższe więc będę kupował po drodze.
PS: A jesteście pewni, że możemy jechać tą E75? Czytam w internecie i niektórzy mówią, że można, niektórzy, że nie. Ja nie chcę płacić mandatu ze względu na czyiś błąd.
PS2: Gdzie wybieramy się dalej jak dojedziemy do Olsztyna?
Ostry zabierasz sie ze mna? ja jeszcze zachacze na chwilke o katowice z domu bede wychodzil tak max 5:15
OstRy napisał:
Czyli co do trasy nie mamy juz żadnych pytań :)
Teraz inna sprawa , to o której zbieramy sie na Chorzowie na stacji na 3-go maja ?
myślałem o 5.30
No spoko bez problemu :D jakbys potrzebowal dostac sie na kato fest szybko to moge cie wziasc na plecak i w ciagu 8 min jestes w Kato ;p
Mario skad dokladniej jestes? ja mieszkam obecnie na klimzowcu
MaeSen : "PS: A jesteście pewni, że możemy jechać tą E75? Czytam w internecie i niektórzy mówią, że można, niektórzy, że nie. Ja nie chcę płacić mandatu ze względu na czyiś błąd."
Podaj mi jeden przepis mówiący o tym, że nie można poruszać się motorowerem po poboczu na drodze krajowej.
KrzysiekP napisał:
Mario skad dokladniej jestes? ja mieszkam obecnie na klimzowcu
Chorzów ul. Boczna , koło amelongu i e-leklerka , wcześniej w Zabrzu Biskupicach.
rzut "beretem" ode mnie
Mario1 masz gg?