Ogólnie bardzo serdecznie dziękuje tym, którzy tu napisali i pomogli. Jestem wdzięczny, a miałem dać do serwisu, mechanika, kupować świece a samemu dało się zrobić.
"Budowa skutera nie jest skomplikowana, dużo zaoszczędzisz naprawiając go samemu. Jeśli czegoś nie wiesz pisz na forum - pomożemy. " To naprawdę jest w 100% racja ;)
Jeżeli coś by się stało, napiszę. Szerokiej drogi!
Witaj. Jeżeli skuter nie przyśpiesza zbytnio. Rozpędza się powoli. Kiedyś jak dałem manetkę na full to przy 30km/h czułem taki ciąg, nie wiem jak to powiedzieć, moc i rozpędzało mnie do tych 45/h. Teraz jak dam na full manetkę to nie czuje tego a skuter stopniowo się rozpędza. Co może być tego przyczyną? Z pod świateł w miarę rusza. Zła regulacja wolnych obrotów?
I pytania takie, czy skuter z przebiegiem ok 300km, można już odblokować? Oraz czy zdjęcie jednej blokady, np moduł dać odblokowany to już wpływa to na v-max? przyśpieszenie?
Z tym pierwszym akapitem to chodzi, że do 30km/h szybko się rozpędza, do 45km/h już wolno, tak jakby mulił.Daje na full manetkę i tak przyśpiesza wolno do tej 45km/h. Coś iglica itp? Nie mam pojęcia.
Piszę kolejny raz - regulacja wolnych obrotów nie wpływa na osiągi silnika. Według mnie po przebiegu 300km i wymianie oleju można już odblokować. Jeśli masz blokowany moduł ( sprawdź ) to jego wymiana na odblokowany napewno poprawi osiągi. W moim przypadku ( skuter z tej samej półki cenowej co Twój ) Skuter do 30 ładnie się rozpędza 30-45 trochę zamula a jak jadę pod górkę i przed wzniesieniem nie rozpędzę się do min. 45-50 to całą drogę pod górkę kulam się 35-40 ale od 45 do 75 zbiera się b.ładnie. Myślałem nad wymianą rolek ale narazie z braku funduszy na takie sprawy daruje sobie.
Ja bym już odblokowywał co do tych 300km robiłeś już regulacje gaźnika i zaworów bo jeśli nie to kumpel też miał taki problem wyregulował same zawory i pomogło :)