Spoko dzięki za pomocny wpis.Fajnie,że jest jakaś społeczność posiadaczy City Line'a ;D
Moglibyście jeszcze powiedzieć jaki moduł mamy w Routerze City Line? Na 5 czy 6 pinów,albo jak ktoś już ma odblokowany moduł niech poda link na allegro i napisze o wrażeniach z jazdy po wymianie CDI.
Witam!
Dla zainteresowanych - w ten weekend jest promocja w Realu na skutery (-30%) i tenże skuter kosztuje niecałe 1500zł :)
Pzdr
Bartek
Witam.
Odnośnie planowanej zmiany modułu CDI i filtru paliwa - wymieniłem oba elementy - moduł CDI racing, taki niebieski z radiatorem, odblokowany. Nie czuję znacznej różnicy ani w prędkości ani w przyspieszeniu. Moduł 6-pinowy. Podejrzewam jeszcze blokadę na wariatorze i wydechu.
Dochodzi już 6000km, niedługo minie gwarancja skutera. Dobrze, że nie wydałem ani grosza na przeglądy, staram się sam o to dbać lub pytam kogoś znajomego, kto ma doświadczenie w tych sprawach o to czy wszystko ok.
Niestety zbagatelizowałem to, że spaliła mi się żarówka postojowa i przez to poszły wszystkie 3 przodnie. Wie ktoś gdzie można kupić tą dużą żarówkę z przodu?
racing-planet.pl tu może znajdziesz,a tak w ogóle to może uda się kupić na zwykłej stacji benzynowej ,jeśli będzie w miarę wyposażona?
A za ile kupiłeś moduł? Ktoś wcześniej polecał te tanie moduły po 10-20zł? Bo nie zawsze moduły dają jednakowe efekty.Inny da ci 5km/h a inny nic
http://www.racing-planet.pl/tuning-skutera-%C3%85%C2%BBarowka-bilux-4540w-gniazdo-ba20d-p-9688-1.html?cPath=26158_20654_20658&sessID=8bcf037b7eb86cfde696d9d8a720b5b0 chyba to taka o ile się nie mylę i dobrze Cię zrozumiałem krzynek91
Tak, właśnie o tą żarówkę mi chodziło :) I nie ma takiej na stacji niestety, nawet ta jest mocniejsza, a narzekałem na słabe światło trochę, więc przyda się :)
Moduł był faktycznie niedrogi.
W razie czego to na tej stronce co podałem są praktycznie wszystkie części do praktycznie wszystkich skuterów.
Ja zamieniłem moduł z innego skutera do swojego tak na próbę ale różnicy nie zauważyłem...Niech ktoś poda link na allegro do dokładnie takiego jaki sam kupił
http://allegro.pl/modul-cdi-skuter-4t-racing-tuning-odblokowany-i1701766897.html
proszę bardzo :)
Ja mam pytanie do posiadaczy tego skutera - czy ktoś miewał jakieś większe problemy z nim? jakieś awarie? Jeśli tak, to na jakim przebiegu.
Dzięki ,ale Tobie ten moduł wiele nie pomógł miałem na myśli kogoś kto kupił moduł i ma widoczne efekty,ale tak czy siak dzięki:D
Heej no co tak cicho tutaj?
krzynek91
Nie ma blokady na wariatorze czy w wydechu...Myślę raczej,że źle dobrałeś moduł do swojego Routera. Blokadami są śrubka w gaźniku i zablokowany moduł CDI,jednak sztuką jest dobrać dobry moduł CDI który będzie pasował pod względem wtyczek i faktycznie podniesie osiągi naszego skuterka a konkretnie zwiększy obroty silnika (zablokowany moduł generuje obroty na poziomie 6,200 obrotów).
Sam obecnie szukam ludzi ,którzy rozblokowali naszego Routera ,żeby wskazali jednoznacznie jaki moduł kupili.
Witam, mam pytanko dotyczace skutera CPI POPCORN, jechalem nim i nagle kolo mi sie zblokowalo, wiem ze skonczyl mi sie olej w przekladni czy to zblokowanie kolo to jest tylko brak oleju czy cos innego ? Z gory dziekuje
Po 1 to nie pisz gdzie Ci wygodnie tylko załóż swój temat. Silnik odpala czy nie ? Jeśli nie i koło się zablokowało to silnik się zatarł. Jeśli silnik działa normalnie a koło się nie rusza to coś się musiało stać w samym przeniesieniu napędu. Powiedz mi jak mógł Ci się skończyć olej w przekładni ? Olej w przekładni się wlewa i będzie on tam do czasu aż go nie spuścisz. Jeśli chodziło Ci jednak o olej w silniku i koło się zablokowało to zatarłeś silnik.
Mógł się skończyć olej w przekładni gdyby simmering padł i wtedy olej wyciekałby... Innej opcji nie ma ;)
Wiem "kapuchon" zalozyl bym temat ale nia bardzo wiem jak, dopiero co zalozylem tutaj konto zeby sie troche dowiedziec na ten temat . Silnik chodzi normalnie ale kolo jest jakby ciogle zblokowane, nie da sie go zakrecic wg ..
Ja tez nie stoje w korkach !
A mi ktoś potrafi pomóc?
Dokladnie, takze szukam sposobu na odblokowanie modulu w City Line.
PS. Nie jest mozliwe odblokowanie przez rozlaczenie kabelka?
Rozłączenie kabla tylko w skuterach, które mają czujnik liczący obroty dzwonu sprzęgła. W innych nic nie zrobisz, bo moduł ma taką a nie inną mapę zapłonu.
Taaa i teraz weź człowieku moduł dobry dopasuj