Motorynkę kupiłem w koszmarnym stanie za 80 złotych od znajomego. Wyglądała tak:
W następnym dniu wziąłem się z kumplem do roboty i zdarliśmy cały “lakier” w 3 dni. Oto efekty:
Tylne koło miało straszne luzy, a po jego zdjęciu, okazało się że brak tam jednego z łożysk:
Na szczęście uporaliśmy się z tym problemem, założyliśmy drugie łożysko, i luzów brak
Potem przyszedł czas na malowanie Oto efekty:
Okazało się że zmieńię w silniku tłok i cylinder na seryjne, ale nowe 50ccm ponieważ ten nie jest w najlepszym stanie:
Teraz została już złożona i dostała nowe, chromowane zawieszenie, lecz nie pochodzi ono z motorynki:
Plany to malowanie silnika na czarny mat, filtr stożkowy, nowe kolanko wydechu, fajka NGK, i inne tuningi ale o tym później, to są najbliższe plany.
Niestety jeden z pomocników nie raczył mi pomóc, lecz zajął się zepsutym “Kadetem”
Później wykręcił sobie lampę i miał zajęcie na drugą część dnia :-/
Życzę udanych customów z “pitoryną”. Mam do sprzedania cały silnik, przednie lagi, felgi, tylne amory, jak coś to pisz na pw.
renowacja w toku widzę, dobrze dobrze
Co ludziom do głowy nie przyjdzie… Ale spoko trzymam kciuki za skończenie prac.
P.S Może jakaś 60cc?
Ta 60 to jest ściema a poza tym wtedy pasowałoby wymienić wał A to do tanich rzeczy nie należy
jooo to tam do tego śa tanie częsci dlatego fajnie się z takim czyś pobawic ja mam zamiar w przyszłośc też odnowic jakąś legende PRL :lol: pewnie będzie to MZ 250 :lol:
motoryna… a mój pierwszy pojazd który mam do dzisiaj ale stoi zakatowana we warsztacie :-/
Spoko że odnawiasz motoryne ,moja miała silniczek od komara , aaahh te osiągi :lol: , życze powoddzenia w pracach
PS. na chodzie jestą? :?:
Wojtekwlkp napisał:
PS. na chodzie jestą? :?:
Była, ale przechodzi operacje zmiany cylindra;P
A silnik jeszcze nie założony.
cylinderek najważniejszy :mrgreen:
PS.a siedzenie masz od simkaż? i przedłużone miejsce na siedzenie :?: bo widzę że taka dłuższa
No są podspawane rurki i tam przykręcone jest siedzenie od simka;) Zaje****** się ją stawia na koło.
jak kiedys sprzedałem motoryne za 150 ale niestey jestem pała i teraz załuje ale kupel ma rometa stelle z papierami za 70zł i jak bede mieć many many to kupie ale ogólnie motoryna fajna, ja pamiętam moję początki , jak nie była skatowana to z dwójki szła na gume, nie wiem ile miałem wtedy lat ale przeraziłem się ogromnie jak mi poszła na gume
no super że ktoś nareście odnawia motoryne miałem kiedyś taką tylko bez długiego siędzenia i czerwona była ale przyznam że motoryna lepsza jest od chińskich skuterów i zrobiłem błąd że sprzedałem ale życze miłej pracy nad motoryną :lol:
motoryna fajna. Widze że hameraitem małowana, a felgi są czerwone czy pomarańczoweź
A hameraitem, to może nie zardzewieje a koła sa czerwone może się tylko wydaje że pomarańczowe :mrgreen:
[ Dodano: 21-02-2009, 09:05 ]
Jak już powiedziałem (Plany to malowanie silnika na czarny mat, filtr stożkowy, nowe kolanko wydechu, fajka NGK, i inne tuningi ale o tym później, to są najbliższe plany.)
Wszysko już zamontowane.
Brak jeszcze lewej pokrywy ale juz zamowiona;P
A planujecie jeszcze jakieś zamówienia tj. tłumik, filtr paliwa itp.?
Tak: Filtr paliwa, osłona tłumika, tłumik, guma startera, guma nóżki zmiany biegów, kranik, lusterko, lewa pokrywa silnika, pokrowiec siędzenia i więcej nie pamietam a to wszystko juz zamówione.
Jeszcze będą fotki a więc OCENIAJCIE!!!
no fajnie to wygląda [ jak na motorynke] ale mi to siędzienie nie pasuje lepsze by było orginalna opszyte jakims czerwonym skajem :lol: i jeździłeś już na nim :?:
silnik wymiata!!
karp napisał:
i jeździłeś już na nim :?:
Dziś go ostro docierałem!!!!!!!
i jak osiagi :?: :?: na koło idzie