A gdzie dostanę tego Furio?
http://allegro.pl/moto-magnus-furio-2t-supermoto-17-i4587632499.html
Kurde, 4888zł jest jeszcze do przełknięcia, ale wysyłka też swoje kosztuje :(
I jeszcze raz kieruje pytanie do serafina... Jak się to Pro sprawuje?
Już odpisuję;),
Ja jeżdżę zippem PRO z 2012r, czyli bez górnego mocowania jednak że zmodyfikowałem dolne mocowanie i prawie wszędzie mam podkładki sprężynujące i nakrętki samo-kontry, efekt bardzo zauważalny
*
Co do plastików najgorszy jest pług, po 5-6 miesiącach pękł od strony lewej obok wajchy zmiany biegów lecz jest to mało widoczne.
Tak nie narzekam ja się dba żeby były wszystkie śrubki to nic nie pęka, u mnie śrubki same się wykręcały
*
W sprawie silnika osiągi to wiadomo niema co wymagać, jak nic się w nim nie robi to trzyma długo, jednak ja po krótkim czasie przeskoczyłem na 110ccm czego nie polecam bardzo wadliwe, najlepsza opcja to silnik 125ccm (bez rozrusznika) 3500km przejechane i nawet zaworów nie muszę regulować tylko częsta wymiana oleju.
*
Osiągi na serii u mnie to 74km/h licznikowe ale to jak miał zipp dobry dzień;d na 125ccm zamyka licznik, GPS pokazał 103km/h na prostej na przełożeniach 16z i tył oryginalny.
*
Pro ma ogólnie przejechane 12 tyś km, bo takim przebiegu wymieniłem już tylną ośkę, łańcuch 3 razy (chiński za 35zł najlepszy;] ), 5-6 żarówek tylnych bo się przepalają ale to coś problem po wymianie silnika, lewy clip-on spawany i naderwana śrubka z licznika.
*
jak będziesz miał jeszcze pytania to pisz;)
Przede wszystkim pytanie.. Czy gdybyś miał jeszcze raz ten sam wybór, to zakupiłbyś zippka jeszcze raz?
Jak z tymi 125/50 w przypadku jakiegoś wypadku/kolizji?
W przypadku kolizji jak wyjdzie na jaw że to 125 to;kara za brak oc {masz na motorower a jechałeś motocyklem),brak homologacji drogowej (masz na motorower nie na motocykl),brak badania tech,masz,,,, a nie... brak uprawnień na 125, w sumie nowy zipp na mandaty.
To nie wiem, czy jest sens w to się bawić..
Niema sensu.
Kolizji nigdy nie miałem, lecz przy rutynowych kontrolach wszystko było ok. a jeśli ma się zdrapaną pojemność to są mniejsze szanse że ci udowodnią że to 110/125ccm. (ale do tego tematu różnie ludzie podchodzą)
*
kupił bym go jeszcze raz;), tylko teraz wiedział bym od razu co zrobić żeby był ciągle w idealnym stanie.
Dzięki wielkie :)
Zobaczymy..
Na razie trza sprzedać skuter, co wbrew pozorom nie jest takie łatwe po wejściu ustawy o 125-tkach.
Będziesz miał ciężko tydzień temu sprzedawałem ludixa laleczka i tylko 12tyś przebiegu z kaskiem vr-1[nowym] i kuferkiem hepco&becker 1500zl takie curwa grosze a jak nowy [sprzedawałem skuter znajomej przysługa nie jestem handlarzem tez kupiła 125 pantheona 2t 21999r chłopie jak ten kredens idzie ] co się teraz dzieje z 50cm na rynku wtórnym to nieporozumienie za drobne markowy i tani można trafić w bdb stanie.
Wiem, wiem właśnie kolega też sprzedać nie może :(
Ja mam Rometa Retro 7 z 2013 roku, z wersji limitowanej (kolor seledynowy). Przebieg 1450 km. Więc ledwo dotarty.. Chcę za niego 2600zł, czyli jakieś 60% ceny katalogowej. Jak za ledwo używany skuterek to chyba nie dużo.. Kurcze szkoda mi się go pozbywać i jakby było więcej miejsca w garażu to zostawiłbym go. Ale postanowiłem sobie że przesiądę się na biegi, bo za 2,5 roku A2 i chciałbym już wsiąść na jakiś kumate moto :)