Romet 717 2t

Witam ! Mam problem z moim skuterem otóż zostały ściągnięte blokady on jedzie tak 60-65 km/h tylko. Gaźnik wyregulowany. Co może być przyczyną ?

Nieściągnięte blokady. Pewnie w serwisie ściągałeś ? Jak tak to oszukano cię.

Nie ściągane u mechanika. Z gaźnika wariatora i filtra :D Nie wiem właśnie co może być przyczyną takiej małej prędkości

Może zablokowany moduł. Rozpędza się z górki czy hamuje przy pewnej prędkości?

U mnie podobno moduł nic nie daje bo był wymieniany i nic :/ Z górki rozpędza się do 65 km/h i ani rusz dalej

bo pewnie masz zablokowany i jak kupisz nowy to pewnie też.Kup taki który jest odblokowany.Tuningowałeś go?

Mój oryginalny był zablokowany właśnie do 65 km/h i też z górki nie chciał iść szybciej. Jeśli kupisz od Kymco będziesz latał 70 - 75 km/h, bo do takiej prędkości jest on blokowany.

Nie tuningowałem 100% seria. Czyli przyczyną może być tylko moduł ? Nic więcej ? Wymienię i zobaczę :D

Z opisanych przez Ciebie objawów wynika, że jest blokada na module. Wymień i sprawdź ale to musi być to.

Witam mam ometa 717 2t z 2012 roku i mam taki problem ma ciężjie palenie na starter elektryczny co to może być czasem dobrze pali a czasem nie i też mam problem z kopnikiem coś zaczyna sie psuć raz łapie a raz nie zrobia mi to na gwarancji ??? Pozdrawiam

Myślę że tak a co do odpalania to czy np. jak stoi ci w garażu min 2 dni to wtedy ciężko pali?

nie rano pali dobrze tylko potem już gorzej

MOŻNE AKU. SŁABE

akumulator jest dobry rano odpali a po robocie cieżko

bo może zimno jest

raczej nie bo po robocie przyjade do domu i potem też ma takie palenie

ale jak kupiłem to za 1 razem odpalił

Witam co to może być że skuter romet 717 2t pali duzo ????

ile ci pali? mój chińczyk 2T po obliczeniu spala 3.33l/100 przy jeździe we 2 osoby z prędkością minimum 65km/h w porywach ponad licznik :D ale u mnie jest zawirowywacz powietrza i jakieś ekologiczne pierdółki które jak widać zmniejszają spalanie, zipp quantum nie ma takich bajerów więc pali 2 razy więcej, sprawdź czy masz jakieś przewody łączące tłumik z silnikiem

mi sie wydaje ze 3 litry na pewno ale czasem mu cieżko z paleniem jest