Ej mam do was pytanie dlaczego moja 700`ka pali 5l/100km przebieg 1 000km seria
One tak palą, moja to też smok, z cylindrem 70ccm jak pałuje to nawet nw. czy 80 km zrobię. Na serii też palił mi koło 5l.
Bo wczoraj byłem w serwisie bo guzik od zapalanie sie zacinał to powiedzialem im i dysze mi zmienili powiedział jak to nic nieda to na przeglądzie 1500 km będą się bawić z gaźnikiem regulować, wymieniać itd. aha i odmieniłem moduł za zablokowany i v-max po przejechaniu 1000km 43km/h
Jak to możliwe że wam tyle pali ? :O moja 700 10' teraz jak jest zimno pali koło 3,4-3,5 a jak było cieplej bez problemu mieściłem się w 3,1 ja mam tylko odblokowany.
Ej mam okazje kupic leo vince tt http://tablica.pl/oferta/sprzedam-leovince-tt-nie-yasuni-malossi-stage6-hebo-CID5-ID4979d.html opłaca się ?
Jak masz zdjętą blokadę z wario to tak.
A jak nie mam ?
To zdejmij :)
Ej ale niechce stracic gwarancje
A tam gdzie kupowałeś nie ma takiej możliwości że jeżeli u nich odblokujesz to nie tracisz gw. ? Bo ja akurat tak mam.
Jak zrobisz bez śladów to nie stracisz. Polecam zmianę wario na wm motor, plus szlif oryginalnej tulejki na 38,1-2mm i śmigasz.
Tylko ja chce go sprzedać i troche polepszyć prędkość nie tracąc gwarancji
Bez ruszenia wario nie polecisz więcej niż 62 km/h.
A tak się wtrącę. Co myślicie o tym "romecie 700" warto jest go kupić?
Ogólni jest ok. ale teraz to kupiłbym jakiegoś taniego 4 sówa bo mało pali. Założyłbym cylek 70ccm Tajwan 150zł, przelot 150zł, wariator wm 50zł, sprzęgło wm 50zł, sprężynę dociskową + 1000 10zł, moduł odblokowany 20zł. Zamykasz szafę i masz niskie spalanie a romet 700 po tuningu to potrafi i 5 lub więcej l spalić jak mu dajesz po dupie. A na seri 4l-5l. Chyba że jeździsz na zablokowanym module do 40 km/h to spali 3l :)
kargulec12 napisał:
Ogólni jest ok. ale teraz to kupiłbym jakiegoś taniego 4 sówa bo mało pali. Założyłbym cylek 70ccm Tajwan 150zł, przelot 150zł, wariator wm 50zł, sprzęgło wm 50zł, sprężynę dociskową + 1000 10zł, moduł odblokowany 20zł. Zamykasz szafę i masz niskie spalanie a romet 700 po tuningu to potrafi i 5 lub więcej l spalić jak mu dajesz po dupie. A na seri 4l-5l. Chyba że jeździsz na zablokowanym module do 40 km/h to spali 3l :)
Kargulec co ty gadasz mi odblokowany v-max 62km jak jest ciepło nie spali więcej niż 3,1-3,2
Naveen napisał:
kargulec12 napisał:
Ogólni jest ok. ale teraz to kupiłbym jakiegoś taniego 4 sówa bo mało pali. Założyłbym cylek 70ccm Tajwan 150zł, przelot 150zł, wariator wm 50zł, sprzęgło wm 50zł, sprężynę dociskową + 1000 10zł, moduł odblokowany 20zł. Zamykasz szafę i masz niskie spalanie a romet 700 po tuningu to potrafi i 5 lub więcej l spalić jak mu dajesz po dupie. A na seri 4l-5l. Chyba że jeździsz na zablokowanym module do 40 km/h to spali 3l :)Kargulec co ty gadasz mi odblokowany v-max 62km jak jest ciepło nie spali więcej niż 3,1-3,2l/100km
A co do większego cylindra to nie wiem ponieważ będę dopiero wymieniał na wiosne.
To nie jest jeszcze odblokowany, full odblokowany leci 70-80. Miałem więc wiem co mówię.
kargulec dzięki za rade bo ja myśle nad jakimś 4t myślałem nad router bassa co bys na to powiedział? bo ja słyszałem że odblokowane to nawet wykaszlą 90km/h co ty na to?
Odblokowany to Ci max 70km/h pojedzie bassa.