Romet 700 2T - gdzie znajdę blokady i jaka jest jego v-max?

U nas jest 1PE40QMB

Kargulc ja mam 1E40QMB

A może ktoś zrobi filmik z v-max Rometa 700 tylko bez żadnych blokad
powinien z 70 poleciec

Maritn to dziwne bo u mnie pisze na silniku 1PE40QMB i na naklejce w bagażniku to samo.

Jutro sprawdze jak jest napisane umnie na silniku ale w homologacji i w bagażniku mam 1E40QMB

i dlatego kargulcowi jedzie ponad 70

Ja jednak też mam 1E40QMB, nw. dlaczego byłem pewien że to pe. Ale taka prawda że po zdjęciu blokad v-max na prostej to 65-70 a z górki 75-80.

chciałbym poinformować ze spalanie mi spadło JUPI Xd zatankowałem 4l przejechałem około 100km i jeszcze jade :D v-max 55 ale teraz coś spadł bo max 52 ale przyspieszenie w 9-10 sek do 50

Ja muszę kupić nową świecę do swojego, na 8 wgl. nie pali po nocy z rozrusznika, na 7 raz pali raz nie, muszę założyć świecę o ciepłocie 6. Jeszcze zamierzam kupić wentylator motorfoce racing i sprężynę dociskową i sprężynki sprzęgła. Plus zrobię jeszcze parę rzeczy optycznych i nakręce film z v-maxem i przedstawieniem. Na razie przez chwile mu docisnąłem na dotarciu 70ccm to wskazówka zaraz doszła do napisu km/h i puściłem gaz.

kargulec12
i jak tam postępy ??
co już zrobiłeś ??

Dziś czyściłem tłumik krecikiem, wymieniłem watę i pomalowałem kolanko. Jutro jadę po taśmę do tłumików bo mam małą dziurkę w kolanku. Jutro jeszcze lekko skrócę tuleje bo pasek nie wchodzi na samą górę i będę bawił się z rolkami. Jak go jutro po tym wszystkim umyje tow wstawię filmik z v-maxem i ogólnie prezentacja skuta. Jak an razie max leciałem 85 licznikowe, 80 we dwóch.

Dziś skróciłem lekko tuleje z oryginalnej 39,1 na 38,1-2. Na równej 38mm choć według mojej suwmiarki była to 37,8-9, kupiona jako 38mm. Wszystko w przekładni zaczynało się telepać pomimo dodania dodatkowej podkładki pod śrubę, przeciwtalerz się nie ruszał ale wszystko się telepało więc do 700 nie polecam wkładać tulejki mniejszej niż 38,1-2mm. Sprawdzałem też v-max po tym zabiegu i licznikowy był ok 85, wskazówka dochodziła do liter k a w gps ok. 80. Który realny to trudno powiedzieć bo ten w gps zawsze pokazywał mi tyle samo choć leciałem raz do tego / na liczniku a raz do litery k. Bawiłem się też rolkami i na 5g miał zarąbiste przyspieszenie i v-max ten sam co na 7,5 ale jak wsiadłem na skuter z kolegą to po górkę sie pasek ślizgał i jechał max 50 km/h więc wróciłem do 7,5g. Testowałem też 6 i też się ślizgał. Nagrałbym dziś filmik ale niestety pada deszcz i skute w uj brudny.

ale ty masz 50 czy 70ccm ??
No to kręć film i wstaw tutaj link xD

70ccm

To ciekawe ile poleci 50ccm bez żadnych blokad ja jeszcze mam wario zblokowane to leci 50km/h

Mi seria odblokowana na prostej z oryginalnym tłumikiem leciała 65, z lekkiej górki 70 a z dużej 78. Jakbyś założył sportowy tłumik np. levince tt to byś spokojnie na prostej leciał 70 a z górki 80.

a ile ważysz ??
a zmiana rolek na większe zmieni coś ? jeżeli tak to o ile
a czemu oryginalny tłumik spowalnia skuter ?

Waże 65kg. Na serii w 700 najlepsze są 5g bo testowałem. Po pierwsze ma zawirowywacz a po drugie ma w środku przegrody. Czyli jest blokowany ale mniejsza, nawet jakbyś go wybebeszył i uciął zawirowywacz to nie doda ci to więcej obrotów jak po zakupie tłumika sportowego. Leovince tt zwiększa obroty i jest w pełni odblokowany, dlatego polecisz więcej. Ja w moim 700 70ccm na seryjnym tłumiku jechałem max. 73 km/h licznikowe po założeniu wydechu typowo do 70ccm kundo rapid licznikowy v-max oscyluje w granicach 85 km/h więc jest ogromna różnica.

Kargulec rób film xD

Skuter umyty ale zakupiłem znów parę rzeczy, między innymi sprężynę centralna i sportowe sprzęgło, będę malował też przekładnie i bagażnik więc jak się wyrobie w sb. to nagram.