Chiński 19mm. Nie kupiłem go dla tunigu tylko ten mi się sypie to zobaczymy czy będzie zmiana.
Niby tuning, odblokowany ale to pisze na prawie każdej aukcji allegro co do części skuterowych :)
Ja mam Romet 700 dobiłem 300 km i byłem u mechanika i z tego co mi wiadomo mam 3/4 blokady. A więc w tłumiku ta blaszka srebrna co doprowadzona jest do filtra powietrza, moduł, w filtrze powietrza i w gaźniku i w wariatorze (prawdopodobnie) są ale nie jestem pewien na 100 procent.
Podałeś włąśnie to co każdy wie gdzie sa blokowane.
Za tydzień będę zamiawiał moduł http://allegro.pl/modul-cdi-2t-racing-z-radiatorem-zipp-romet-jog-i3457765807.html kargulec na 100% będzie pasować ?
Ps. Dodaj jakis filmik na youtube z romciem, przyspieszenie,v-max, i dzwięk twojego
Ej mam pytanie bo byłem na przeglądzie 320km miałem teraz mam 490km miałem full oleju wczoraj patrze a tu 1/4 zbiorniczka
Dodam jak zmienię jeszcze gaźnik, filtr paliwa, zaleje nowym olejem i jak zmienię wariator i sprzęgło na sportowe. Do końca wakacji powinienem to ogarnąć :) Ten moduł będzie pasował bo sam go mam :)
jestem bardzo ciekaw czy będą jakieś reakcje
Kargulec..i jak czesci masz?
Witam, pisiadam takiego samego Rometa 700 2T 12"
Mam zrobione 1700KM, wymieniony moduł na odblokowany, wyregulowany gaźnik, mam jeszcze blokade na wariatorze ( chyba są założone rolki mniejsze ), v-max narazie 50Km/h z bólem 55Km/h
Spalanie przy jeździe 50km/h to 4,75l na 100km
wie ktoś jak jest w cąłkiem odblokowanym ??
jaki v-max, spalanie itd.
V-max na prostej 65-70, z górki 75-80. Blokady masz: wario, załóż krótszą tuleję 39mm, rolki 5g, utnij zawirowywacz i jak chcesz ładny głos to przewierć tylną końcówkę tłumika. Spalanie nie powinno przekroczyć 5l bo sam go mam, tyle że ja mam teraz 70ccm.
Ale twój v-max 65-70 jest po zdjęciu blokady z wariatora tak ? m.in.
Łooo Jezu pali wam nieźle mi odblokowany co leci max 60 pali niecałe 3,1/100km
Up, up tak
Mi po zmiane na odblokowany moduł 12" jedzie 55km/h na prostej i spalanie 4l/79km
Martin ja tez mam podobnie miałem bełby bak zrobiłem 80km zataknowałem znowu do pełna i było 3,81l to mi tyle pali ta 80, to wychodzi 4,75l/100km
A nie wiecie może jaka jest oryginalnie założona dysza ?
mała prędkość , wysokie obroty i duże spalanie...to wina przekładni. począwszy od wariatora a skończywszy na przełożeniach tak mi się wydaje. jeśli w romecie 700 siedzi silnik 1e40qmb to moje powyższe słowa pokazują gdzie leży przyczyna.
I to wcale nie musi być wina romet'a tylko tych mechaników co składają na miejscu. A przy okazji dowiem się jaka jest oryginalna dysza ? Większa niż 0.7 ?
Dysza w naszym 700 to 68
silniki robią całe w chinach. jeśli ktoś chce zobaczyć czemu romet 700 jedzie 60 to niech poczyta sobie czemu keeway hurricane jedzie 60 i dużo pali, tam montowali silnik 1e40qmb(mocny ale bardzo wolny)