Romet 700 2T - gdzie znajdę blokady i jaka jest jego v-max?

W 700 moduł jest po prawej stronie pod bagażnikiem.

ej a wymienialiście już moduły w swoich bo ja się zastanawiam jaki zamówić bo znalazłem dwa ale niewime jaki
1.http://allegro.pl/modul-cdi-2t-racing-z-radiatorem-zipp-romet-jog-i3457765807.html
2.http://allegro.pl/modul-zaplonowy-romet-700-2t-cdi-tuning-i3444771752.html
Znacie się mże na tym ? jaki lepszy

To jest to samo. Ja mam ten 1 w 700, bierz śmiało.

Korgulec a powiedz mi ile masz zrobione km? ja mam niecałe 300 i nie wiem czy odblokowac. Mój jedzie mi 42;/

ej a co chcesz odblokować bo jak moduł to jeszcze nie zmieniaj, dobij do 700km chociaż bo wał ci nie wytrzyma obrotów .
Mój jedzie 40km/h i spala 4l/100km

to może tak zrobie...a serwisujecie swoje sprzety? bo jak sie sciagnie blokady traci sie gwarancje prawda?

Nie wiem jak oni ale ja serwisuje bo już dzisiaj coś zaczeło mi przerywać, padł czujnik oleju dzwiękowy bo ciągle wyje , i nie wiem co jest ale teraz głośniej chodzi

martin ale jak zmienisz moduł to tracisz gwarancje!

Wiem ale narazie nie wymieniam a tak tak mamy tylko gwarancje na 12 miesięcy w Karcie Gwarancyjnej jest podane

Nie rozumiecie że przy gwarancji nie można: nic zmieniać,polepszać,wymieniac, polepszać wizułalnie jak że estetycznie np. różnego rodzaju naklejki typu "monster" itp..;,.,dla własnego dobra i skutera nie wymieniajcie nic do 1600km do tego czasu trwa docieranie skutera 4t i 2t więc nic nie zmieniajcie do 1600km lub do gwarancji bo po jakimś czasie przyjdziecie z płaczem na forum że drobnom żecz zmieniliśćie i straciliście gwarancje .,., takie jest moje zdanie na ten temat.,,.,

Moduł to zmieniam jak coś się dzieje na oryginalny a ja mam takich mechaniorów że dopiero jakbym tłumik zmienił to by się skapiali. Ja zmieniłem moduł na odblokowany pryz 600 a jeździć szybciej zacząłem ok. 800 a ciskać od tysiaka.

Czy u was też cieknie ostro z gaźnika ? Bo u mnie i u kolegi z 700 sporo wycieka.

u mnie nic nie cieknie...ale mam dopiero troche ponad 300. trzeba cos odkrecac by dostac sie do modułu? czy dojdzie sie od spodu?

Moduł znajdziesz od spodu przedni prawy róg.

kargulec powiedz mi ile Ci leci teraz odblokowany? i co bedziesz mienial? znajomy odblokował i mu jedzie tylko 55 ;/

Mi też tyle :( Max 60 z górki, ja jeszcze zmieniam gaźnik i rolki na 4g. Do tego kupuje olej castrol power racing 2t i uszlachetniacz do paliwa.

daj znac czy ci coś pomogło. ja swojego odblokuje za jakies 200 km..ale 55-60 malo troche;/a nie ma tam żadnej śruby w gaźniku? jest jakaś rurka we wlocie filtra powietrza.

W filtrze jest rurka, tylko trzeba regulować gaźnik jak zdjąłem to na razie odpuściłem. Dojdzie nowy gaźnik to zdejmę i go wyreguluję :)

a śrubki w gaźniku nie ma? pod ta czarną kopułką?

i jaki gaźnik kupiłeś?