Rodzice a tuning :D

ja też kasę sam muszę zarobić :slight_smile: Dlatego mi tak wolno idzie :slight_smile:
Najbardziej to mój ojciec ma problem bo zawsze jak coś kupie to mówi: “człowieku nie szkoda ci kasy na to”. Zawsze mnie podziwia jak rozbiorę silnik i go złoże ale mi nic nie powie dopiero jak mój wujek przyjedzie to mu dyskretnie powie że sam potrafię rozłożyć i złożyć silnik i go odpalić. Albo zawsze jak kupie jakąś cześć to dyskretnie bierze kluczyki i idzie zobaczyć jak jeździ :stuck_out_tongue: Ale nigdy nic nie powie xD

A matka z nią to jest największy problem bo nie jest zadowolona że będę jeździł coraz szybciej :slight_smile:

Ale ogólnie to moi rodzice są spoko jak mi brakuje tam powiedzmy 50zł to mi dołożą ale muszę się najpierw wykazać w domu np. że mam porządek w pokoju i w garażu :slight_smile: I z 2 tyg chodzić i truć dupę żeby mi dołożyli:> także to nie jest takie łatwe ale zawsze się dadzą jakoś przekonać żeby dołożyć :slight_smile:

Ja na wsi mieszkam i uwierzcie … rzadko kiedy jest coś do roboty :confused:
Szukam jak głupi, dopytuje się, myśle jak tylko kase czepać :confused: Bez lato raz tylko wiśnie obierałem to marne złotówki ( zawsze coś :stuck_out_tongue: ) a w te wakacje idę robić … jakieś 1500zł będzie przez miesiąc … w drugim bede się zadowalał motorem i odpoczywał :stuck_out_tongue:
A co do rodziców ? Generalnie czepiają się wszystkiego co chce kupić ( za moją kase :slight_smile: ) … tzn. tylko powiedzą po co ci to tego tego i już spokój ale to denerwuje ;]

ja kase to mam z urodzin, świąt, od rodziców na tuning nie dostaje tylko niekiedy na bene ale nie zawsze mi chcą dac:P
Jeśli chodzi o tuning i zdanie rodziców to teraz np. zamówiłem wydech mam już przelała pieniądze ale tata nic jeszcze nie wie ze wydech kupiłem, jutro mu powiem żeby wiedział co odebrac:P
a wczesniej mu wspomniałem o wydechu że chce kupić to było po co ci to, przecież nie dawno kupiłem i skuter jeździ więc po co a ja zawsze odpowiadam za twoja kase to kupuje sam sobie uzbierałem więc mogę :stuck_out_tongue:
w wakacje niekiedy jadę do babci na wieś i tam zarabiam w polu:P
jak miałem 12 lat co traktorem za***rdalałem i to nawet po 10km :->
ale to duze pieniądze nie były teraz w mieście się chce gdzie na budowe załapac :lol:
i w ferie tez bym chciał se dorobic :-/

Mam taką sprawę co do tematu mój tata nie wierzy że tłumik sportowy cokolwiek daje oprócz dźwięku .
Proszę o jakieś rzetelne argumenty ,żeby go przekonać . Z góry dzięki :wink:
oczywiście chodzi o silniki 2T :slight_smile:

Mam taką sprawę co do tematu mój tata nie wierzy że tłumik sportowy cokolwiek daje oprócz dźwięku .
Proszę o jakieś rzetelne argumenty ,żeby go przekonać . Z góry dzięki ;-)
oczywiście chodzi o silniki 2T :-)

Był juz taki temat. Użytkownik bodajże Adi go zakładał. Poszukaj trochę, tam znajdziesz odpowiedzi i argumenty odpowiednie...

Pokazałem mu ten temat i nadal uważa że to nic nie daje
omg jak mu to wytłumaczyć :-x

a kasa Twojaż bo jak tak to zamawiaj i nie ma problemu. jeśli to on daje kasę to powiedz że to daje dużo lepszy przepływ spalin bo nie ma takiego wąskiego kolanka, tylko w sportowym to kolanko się rozszerza i spaliny lepiej przepływają, coś takiego mu powciskaj

jak miales blokade w tłumiku “slepa kicha” to wiesz ze jak ja usuniesz to będzie lepiej skut chodzil i speed lepszy tak samo z tłumikiem sportowym, spaliny szybciej wywala i mniesze jest przeciazenie dla cyla i masz lepszego speeda.
dziekuje za uwage :wink:

pewnie twój stary ma samochód i nie dociera do niego to że on ma silnik 4t a skuter 2t
i myśli ze jak w samochodzie nic nie da to dlaczego miało byc cos dac wkosiarce ;p
moze to kiepskie porównanie ale tylko to przychodzi mi do głowy

Powiedz mu że skuter tak się nie męczy bo ma łatwiejszy przepływ spalin … Przez co jego żywotność znacznie się wydłuża :]

Postaw rodziców przed faktem dokonanym. Trochę się powkurzają, ale potem będzie luz :wink:

Zrobiłem tak i żyję :stuck_out_tongue:

Ja też tak zawsze robie :stuck_out_tongue: cudem ale uchodze z życiem ;]

Niech się przejedziedzie. Później załóż sportowy wydech i jeśli nie pojedzie lepiej to go sprzedasz. proste

Przyprowadź mu kumpla, który ma tylko sportowy wydech w skuterze i niech się przejedzie obydwoma. Powinien zobaczyć różnicę:D

Ja tam wiele razy probowałem tuningu i nie ma nic :frowning:
A po co ci to? ; Przecież skuter jeździ ; Masz taki skuter to się ciesz.
Ja tylko sobie robię nadzieję pare dni, tygodni, idę do taty pogadać i te pytania^ i to koniec.
żal :frowning:
A chciałbym bardzo coś ;/
Nawet z mojej kasy nie mogę nic dokupić do skutera… ,co będziesz od razu wydawał?!‘’

jak masz urodziny niedlugo to popros babcie zeby ci się do tłumika dolozyla 50zl w ramach prezentu, pojdziesz z babcia o sklepu i kupisz:P

excent - jakbym usłyszał taki tekst od moich rodziców to zaraz bym zrobił haje :confused:
Polecam coś takiego: [u:730e685fda]Jest to moja kasa tak ? To chyba mogę se kupić to co chce ? W takim razie jeśli ja nie mogę to wy też kupujcie tylko jedzenie !!! A według was … na co mam wydawać tą kase ? Zbierać tak długo aż umrę ?[/u:730e685fda]

@pns
Nie dołoży ma 10000000000000%. Nawet się nie spytam.
Mam ur. w marcu :smiley:

@RudY
Niby tak, ale ile czasu trzeba znów uzbierać ;/

Mój kumpel to ma z rodzicami dopiero hardcore: Co uzbiera chodź 2zł to zaraz konfiskują … Że niby uda na głupoty i mu to nie potrzebne :confused: Nigdy nic kasy nie ma … jedynie do szkoły na jakiś food dostaje …

Zależy po części od rodziców, ale też od dziecka, ponieważ powino potrafić wpłynąć na “starszych”, poza tym możliwe, iż sam wypracował sobię takąopinię i teraz go tak rodzice traktują.