ja też kasę sam muszę zarobić Dlatego mi tak wolno idzie
Najbardziej to mój ojciec ma problem bo zawsze jak coś kupie to mówi: “człowieku nie szkoda ci kasy na to”. Zawsze mnie podziwia jak rozbiorę silnik i go złoże ale mi nic nie powie dopiero jak mój wujek przyjedzie to mu dyskretnie powie że sam potrafię rozłożyć i złożyć silnik i go odpalić. Albo zawsze jak kupie jakąś cześć to dyskretnie bierze kluczyki i idzie zobaczyć jak jeździ Ale nigdy nic nie powie xD
A matka z nią to jest największy problem bo nie jest zadowolona że będę jeździł coraz szybciej
Ale ogólnie to moi rodzice są spoko jak mi brakuje tam powiedzmy 50zł to mi dołożą ale muszę się najpierw wykazać w domu np. że mam porządek w pokoju i w garażu I z 2 tyg chodzić i truć dupę żeby mi dołożyli:> także to nie jest takie łatwe ale zawsze się dadzą jakoś przekonać żeby dołożyć
Ja na wsi mieszkam i uwierzcie … rzadko kiedy jest coś do roboty
Szukam jak głupi, dopytuje się, myśle jak tylko kase czepać Bez lato raz tylko wiśnie obierałem to marne złotówki ( zawsze coś
) a w te wakacje idę robić … jakieś 1500zł będzie przez miesiąc … w drugim bede się zadowalał motorem i odpoczywał
A co do rodziców ? Generalnie czepiają się wszystkiego co chce kupić ( za moją kase ) … tzn. tylko powiedzą po co ci to tego tego i już spokój ale to denerwuje ;]
ja kase to mam z urodzin, świąt, od rodziców na tuning nie dostaje tylko niekiedy na bene ale nie zawsze mi chcą dac:P
Jeśli chodzi o tuning i zdanie rodziców to teraz np. zamówiłem wydech mam już przelała pieniądze ale tata nic jeszcze nie wie ze wydech kupiłem, jutro mu powiem żeby wiedział co odebrac:P
a wczesniej mu wspomniałem o wydechu że chce kupić to było po co ci to, przecież nie dawno kupiłem i skuter jeździ więc po co a ja zawsze odpowiadam za twoja kase to kupuje sam sobie uzbierałem więc mogę
w wakacje niekiedy jadę do babci na wieś i tam zarabiam w polu:P
jak miałem 12 lat co traktorem za***rdalałem i to nawet po 10km :->
ale to duze pieniądze nie były teraz w mieście się chce gdzie na budowe załapac :lol:
i w ferie tez bym chciał se dorobic :-/
Mam taką sprawę co do tematu mój tata nie wierzy że tłumik sportowy cokolwiek daje oprócz dźwięku .
Proszę o jakieś rzetelne argumenty ,żeby go przekonać . Z góry dzięki
oczywiście chodzi o silniki 2T
Mam taką sprawę co do tematu mój tata nie wierzy że tłumik sportowy cokolwiek daje oprócz dźwięku .
Proszę o jakieś rzetelne argumenty ,żeby go przekonać . Z góry dzięki ;-)
oczywiście chodzi o silniki 2T :-)
Był juz taki temat. Użytkownik bodajże Adi go zakładał. Poszukaj trochę, tam znajdziesz odpowiedzi i argumenty odpowiednie...
Pokazałem mu ten temat i nadal uważa że to nic nie daje
omg jak mu to wytłumaczyć :-x
a kasa Twojaż bo jak tak to zamawiaj i nie ma problemu. jeśli to on daje kasę to powiedz że to daje dużo lepszy przepływ spalin bo nie ma takiego wąskiego kolanka, tylko w sportowym to kolanko się rozszerza i spaliny lepiej przepływają, coś takiego mu powciskaj
jak miales blokade w tłumiku “slepa kicha” to wiesz ze jak ja usuniesz to będzie lepiej skut chodzil i speed lepszy tak samo z tłumikiem sportowym, spaliny szybciej wywala i mniesze jest przeciazenie dla cyla i masz lepszego speeda.
dziekuje za uwage
pewnie twój stary ma samochód i nie dociera do niego to że on ma silnik 4t a skuter 2t
i myśli ze jak w samochodzie nic nie da to dlaczego miało byc cos dac wkosiarce ;p
moze to kiepskie porównanie ale tylko to przychodzi mi do głowy
Powiedz mu że skuter tak się nie męczy bo ma łatwiejszy przepływ spalin … Przez co jego żywotność znacznie się wydłuża :]
Postaw rodziców przed faktem dokonanym. Trochę się powkurzają, ale potem będzie luz
Zrobiłem tak i żyję
Ja też tak zawsze robie cudem ale uchodze z życiem ;]
Niech się przejedziedzie. Później załóż sportowy wydech i jeśli nie pojedzie lepiej to go sprzedasz. proste
Przyprowadź mu kumpla, który ma tylko sportowy wydech w skuterze i niech się przejedzie obydwoma. Powinien zobaczyć różnicę:D
Ja tam wiele razy probowałem tuningu i nie ma nic
A po co ci to? ; Przecież skuter jeździ ; Masz taki skuter to się ciesz.
Ja tylko sobie robię nadzieję pare dni, tygodni, idę do taty pogadać i te pytania^ i to koniec.
żal
A chciałbym bardzo coś ;/
Nawet z mojej kasy nie mogę nic dokupić do skutera… ,co będziesz od razu wydawał?!‘’
jak masz urodziny niedlugo to popros babcie zeby ci się do tłumika dolozyla 50zl w ramach prezentu, pojdziesz z babcia o sklepu i kupisz:P
excent - jakbym usłyszał taki tekst od moich rodziców to zaraz bym zrobił haje
Polecam coś takiego: [u:730e685fda]Jest to moja kasa tak ? To chyba mogę se kupić to co chce ? W takim razie jeśli ja nie mogę to wy też kupujcie tylko jedzenie !!! A według was … na co mam wydawać tą kase ? Zbierać tak długo aż umrę ?[/u:730e685fda]
@pns
Nie dołoży ma 10000000000000%. Nawet się nie spytam.
Mam ur. w marcu
@RudY
Niby tak, ale ile czasu trzeba znów uzbierać ;/
Mój kumpel to ma z rodzicami dopiero hardcore: Co uzbiera chodź 2zł to zaraz konfiskują … Że niby uda na głupoty i mu to nie potrzebne Nigdy nic kasy nie ma … jedynie do szkoły na jakiś food dostaje …
Zależy po części od rodziców, ale też od dziecka, ponieważ powino potrafić wpłynąć na “starszych”, poza tym możliwe, iż sam wypracował sobię takąopinię i teraz go tak rodzice traktują.