Witam.
Dziś chciał bym przedstawić wam moje Rieju RS 2 z 2004r jak widzę będzie to “Rodzynek” na tym forum
Rieju jest po wymianie cylindra na pojemność 70ccm i układu wydechowego Arrow jest też przyciemniana szybka około 90% niestety jest pęknięta w 2 miejscach lekko.Ma też nowe klocki hamulcowe:) wszystko wymieniane w serwisie.
Motorower bardzo ładnie się zbiera po 7 tys bo od 5-7tys ma jakiegoś muła jak by za mało paliwa dostawał… Będzie trzeba igłę podnieść czy coś ma też ułamaną na końcu klamkę hamulca. W rieju na razie zrobiłem stopkę (bo za bardzo leżał na boku i biegów nie mogłem zmieniać) i kilka km tak poza tym
Plany:
Hmm… Na początku stopki pasażera i wymiana klamki hamulca , a później się zobaczy
A oto fotki z środy Rieju pierwszy raz u mnie po podróży z Angli
[center:4ad59944e4]
W piątek rano rieju przeszedł pierwszy przegląd w polsce Oczywiście pozytywnie.
Tu fotki z soboty z spotkania z kolegą i jego Tzr
[/center:4ad59944e4]
Komętarze mile widziane. PoZdrawiam
Śmiećszne moto , hehe . A jak z osiągami?
śmieszne czemu tak myślisz ?
A osiągi wskazówka doszła do 0 czyli tak około 120 miałem
kondzio właśnie czemu śmieszne? Bardzo ładne ;), i dobrze że wziąłeś Rieju tak jak polecałem. Będziesz zadowolony :). Szerokości!
Śmiećszne bo inaczej wygląda niż inne :D. Ale wolałbym Rieju na pewno niż TZR. Rieju mało na drogach jest;)
Dzięki Ogólnie tak pseudościgaczy jest mało na drogach Ale rzeczywiście rieju jeszcze nigdy nie widziałem na drodze żeby jechało a tzr kilka ;d
Z angielską blachą wygląda okropnie…
Z Rieju trafny wybór
Już na następny czwartek mam nadzieje będzie polska blacha i sobie więcej po śmigam
A macie może jakieś ciekawe spocoby żeby nagrywać filmik chodzi mi jak kamere zamontować słychałem gąbeczke położyć na baku i na to kamere i przykleić taśmą
dobrze by było ?
Ja tam wolę wsadzić kamerkę/aparat w kieszonkę plecaka na pasku najlepszy sposób chyba
nie wiem czy to dobry sposób bo bym się pewnie trochę położył to kamera razem ze mną
jak chcesz to zrobić fajnie to wytnij prowizorycznie z kartonu podstawę która będzie pasować pod krzywizny baku, na której umieścisz poziomo aparat , na to właśnie gąbeczka i taśną usztywnić aparat, roboty na pol godziny a nagrasz idealny filmik on board.
to się zobaczy
Dzisiaj wybrałem się na przejażdżkę i niestety złapał mnie deszcz…
A może mi ktoś powiedzieć macie jakieś sposoby na dobre mycie i usuwanie głupich kropek co takie po myciu zostają albo po deszczu ;/
Ja zawszę płynem do mycia okien Mr.Macyl czy jakoś tak przelecę i żadnych smug nie ma Ogólnie to fajny sprzęcik. Bardzo ładną stylistykę ma. Kumpel właśnie też ma takie coś
Co do rieju to kolega ma i plastików w tym moto nie chwali, podobno straszna lipa plastiki są. ogólnie stylistyka ładna, ale jak dla mnie 180cm jest za małe to moto i nie wygodne bo jeździłem, żeby zmienić bieg czy zahamować tylnym to muszę stopy tak dziwnie wyginać i kolana prawie ponad bak wychodzą i ogólnie niskie to rieju jest dla kogoś kto ma 180cm wzrostu raczej za małe, choć nie powiem bo technicznie, hamulce, zawieszenie całkiem całkiem
W każdym razie silnikowo jest na pewno dobry bo z tego co wiem am6 siedzi ;D
I widzę po fotach, że u Ciebie tak jak u kolegi opona z tyłu strasznie chudo wygląda
Niby 130 a wygląda jak 110max i jakby suwmiarką zmierzyć to na pewno 130 by nie było
Rieju ładne I chyba trochę niższe od TZR, coś
No więc tak dzień jak codzień się zaczął… Na 7do szkoły wszystko pięknie udało mi się kartkę podłożyć dwie trójki dostałem jak dla mnie to wręcz zajebiś%%e. Później dowiedziałem się że gegorafie zaliczyłem i pomyślałem sobie że dzisiaj już szczęście dla mnie na cały dzień jest wykorzystane. Niestety tak było. Sobie wyjechałem na przejażdżkę moim rieju pierw na CPN zatankowany później trochę się pokręciłem i w pewnym momencie zauważyłem wielkie coś jak wylatuję z krzaków bu… No i po ptaku i po szybce;/ niestety czacha też trochę poszła… Oto fotki:
o chust, w ptaka przyjebał :D:D
szkoda ptaka :mrgreen:
nie no oczywiście że moto bardziej szkoda, dobrze że ciebie nic się nie stało.
No najbardziej mi motorka szkoda ja to tam wiesz xP a i tak później jeszcze jaskółka mi w kask walnęła ;/ hamuje się a one na ciebie leca masakra ;/
gdzie ty mieszkasz w zoo? :mrgreen: :mrgreen: