Rieju RR Blackhorse project by HOKSTER

Teraz to będzie latać. Zmieniłeś go na lepsze naprawdę wszystko odnowione aż chce się patrzeć :wink: :wink:

Pozdro Hokster

Co jest z “riju” ? Co jest z “Huksterem” ?!
Jakieś postępy ? Coś się robi ? Nadal czekam na zdjęcia :]

no właśnie coś Hokster dawno tu nie pisał :stuck_out_tongue:

A co do rieju to to się czyta riehu :stuck_out_tongue:

Mi mechanic mówił ‘‘riju’’ :smiley: I tego się trzymam :stuck_out_tongue: / RudY

Ok ale na 100% czyta się riehu :smiley: . Bo jak po hiszpańsku jest J to się czyta H :smiley: .

Ale to tylko tak piszę :slight_smile: .

Chłopaki Chłopaki spokojnie :stuck_out_tongue: Przyjde dzisiaj z budy to dam miły update :stuck_out_tongue: NIe lękajcie się

Elo więc mały upik rieju jest już złożone i zostało odpalone wszystko pięknie pracuje, wyregulowałem go i teraz czekam tylko na łańcuch :evil: i można zrobić jazde probną :stuck_out_tongue: Niestety nie mam fotek ale jak zrobie od razu wrzuce ;* xD

Czekam z niecierpliwością. Rieju kozacki na maksa. Pozdrawiam.

Elo byłem na wsi i strzeliłem pare fotek ;] Riejacza
Jeszcze tylko łańcuch i projekt na razie będzie ukończony i maszyna zostanie przedstawiona w maszynach użytkowników ;]

Tak się prezetuje i tak juz zostanie silnik chodzi bardzo ładnie wchodzi na obroty nie chlapie olejem itp jest z nim wszystko wpoządku

super maszynka sam bym taki chciał :mrgreen: jeszcze mnie osiągi interesują ale na pewno bed zie super :wink:

No super tylko spróbuj a powiedz mi że nie strzeliłeś mi tych fotek wzmocnienia ramy !

bardzo ładne moto , a jak osiągi

Też chcę taki, też chcę taki :ble:

I jak koledzy powyżej: jakie to osiągi ma :?:

PS Właśnie przejrzałem cały ten Worklog i chyba pobiłeś rekord w zmienianiu barw motóra na czas :lol:

Xarmac napisał:

jakie to osiągi ma

przecież pisał że nie ma łancucha i jak przyjdszie to sprawdzi :-P

Właśnie zamówiłem łańcuch :stuck_out_tongue: A co do barw to tak musiało być i tak już zostanie no chyba że coś mi się w łbie poprzewraca xD
Mam nadzieje że przyśpieche będzie miał dobra bo ja sram na prędkość :stuck_out_tongue:

To se zębatki zmienisz … :smiley:

Mówię poraz x: tylko spróbuj a powiedz mi że nie strzeliłeś mi tych fotek wzmocnienia ramy !

Ale czyściutki silnik :stuck_out_tongue: TO mi się podoba hehe… Ogólnie poraz kolejny napisze, że Rieju jest super, sam bym taki przygarnął :slight_smile:

Rieju RR Blackhorse project Zakończony <jupi> Projekt zostanie przeniesiony niedługo w dział maszyny użytkowników

Tak więc w piątek przyszedł długooo oczekiwany łańcuch napędowy firmy IGM. Łańcuch 420 HG 136 ogniw. Od razu w piątek zpakowałem się i pojechałem do mojej babci na wieś gdzie moto przebywa kiedy założyłem łańcuch odpaliłem moto ale zobaczyłem że bardzo pluje olejem okazało się że moje maleństwo wykradało olej ze sprzęgła i wypluwał przez wydech. Rozkręciłem sprzęgło i zauważyłem e ze simering podwinął się i pobierał olej. Złożyłem odpaliłem i było już dobrze. Nie kopcił tak bardzo i nie rzygał olejem. Postanowiłem sprawdźić stan waty w wydechu jak odkręciłem wydech przeraziłem się w wydechu było tyle oleju że lał się on ciurkiem wata aż była nim nasączona. Wszystko wymieniłem i skręciłem wreszcie przyszła pora na pierwszą jazdę. Dzięki temu że rieju w garażu na stopkach spalił 8 litrów paliwa na różnych obrotach był w połowie dotarty więc mogłem pozwolić sobie na konkretne odkręcenie manetki gazu. I tu po pierwszych 10 km spokojnej jazdy postanowiłem odkręcić manete odkręciłem i nic mówię źle wyregulowane jednak po chwili dostał obrotów i zaczął zapierniczać konkretnie osiągi mu się bardzo poprawiły a przyśpieszenie to miodzio miód i malina ;] W piątek dam dokładne zdjęcia rieju i zmierzę osiągi z samochodem na razie mam zdjęcie faktury łańcucha tylko :confused:

Rieju troszkę się zmieńiło myśle że odwaliłem kawał dobrej roboty :]
PRZED

PO

Nudziło nam się z kumplami któregoś dnia więc postanowiliśmy zrobić bałwana ;] Bałwanek ma 3m wysokości jak nie więcej i jądro sięga mi do pasa :stuck_out_tongue:

Haha :smiley: widziałem podobnego bałwana w necie :smiley:
Ale fajna fakturaaa ! Chciałbym taką :}
Poza tym - Check out my Yamaha :]

bałwana podobnego zrobiłem kiedys z kumpali :PP
ale co do rieju to kawał dobrej roboty

super bałwan a reju też niczego sobie :lol:

Bałwan zacnyyy. Nie masz zdjęcia z jakimś ludziem do porównania wysokościę :->
A co do Rieju to mam dla Ciebie zadanie: podlicz ile kosztował cały tuning :stuck_out_tongue: