Remont chińczyka

kolego pseudo to ty masz wiedzę na temat skuterów jesteś zielony jak trawa wiesz tylko tyle co na internecie wyczytasz czyli nic później w swoim serwisie poprawiam wielkich znawców wiedzy internetowej zawsze przychodzą a ich pojazdy są w stanie krytycznym pozdrawiam

j23 chłopcze widzę że na temat sprzedaży części znasz się jak kura na jajkach szkoda pisać z amatorami

j23 ja pomagam i odpowiadam na problemy może i ty zaczniesz zamiast krytykować bo nic na tym forum nie wnosisz prócz bablania bez sensu

No i się nam obu oberwało od zakłamanego sprzedawcy zawyżającego pojemności. To się nazywa "towar nie zgodny z opisem". Pojawił się taki magik, aby tylko zareklamować swoje części, a jak zobaczył, że mu nie wyszło bo ludzie się znają, to zaczyna teraz rozstawiać wszystkich po kątach. Idź reklamować gdzieś indziej.

napisz synek coś mądrego

ja nie muszę tu nic sprzedawać bo takie mądrale jak wy to na pęczki do serwisu przyjeżdżają a takich cwaniaków x5 powinno się kasować

Zaraz, zaraz to w końcu jest zawyżona pojemność czy nie? Wszędzie w tych chińskich kitach tuningowych jest napisane 80cc i 100cc. Jak to jest możliwe? Błedami w opisie się nie zasłaniaj, wszyscy przypadkiem się nie pomylili. Jest ściema czy nie? Proste pytanie.

80 to 80 100 to sto
w motorowerach piszą 80 a jest 72

Oberwało czy nie oberwało ale jak ktoś wyciąga rękę żeby pomóc to trzeba przyjąć pomoc a nie wypisywać że reklamuje swój towar, nie lubicie jak ktoś wie więcej od was , już dawna nie było kogoś takiego na innych forach tez są tacy co mają punkty naprawy ale nikt się z nich nie wyśmiewa nawet jak reklamuje się że sprzedaje to czy owo wstyd.

Czyli ściema, pytanie tylko skąd to wychodzi? Od producenta i powielane jest przez sprzedawców czy to taki marketing samych sprzedawców. Zawyżanie ma często miejsce w nazewnictwie skuterów i motocykli, gdzie Dink 200i ma pojemność 170 kilku ccm.

ty niby pomagasz proponując arisala albo polini do chinczyka pracowałem u największych importerów skuterów w Polsce i nie spotkałem żadnego klienta który zdecydował by się na taki zestaw o czym ty piszesz o jednostkach robisz chłopakowi wodę z mózgu nic więcej

Muszę tu wcisnąć moje 4 słowa, bo czasem się gościu wkopiesz.

Cylek Airsal 50mm nie wymaga wymiany wału, pod warunkiem, że w skuterze siedzi ,, ciężki \\\'\\\' wał - pomiędzy tymi typowo europejskimi (tylko 50ccm) , a azjatyckimi(50-100ccm) jest mała różnica w masie, która znacznie wpływa na pracę silnika. Silniczek z ciężkim wałem zazwyczaj rozkręca się do wyższych obrotów, ale to nie jest regułą .

W moim wypadku igiełki korbowodu ,,wyparowały\" po 2000 km od montażu airsalka .

Co do głowicy warto ją wymienić z kilku powodów :
- przyrost mocy
- spadek spalania ( sam byłem blady - spadło o ponad 0,5l / 100km)
- większe bezpieczeństwo cylindra - w wypadku uszkodzenia wału ma dodatkowy mm na brak igiełek .
- możliwość stosowania mniejszej dyszy gaźnika

Kiedyś ( 3 lata temu )tak myślałem sobie, by stuningować mojego chinola , siedziałem na allegro godzinami, myślałem nad najtańszymi częściami, ale teraz doszedłem do wniosku, że gdybym jeszcze raz miał za części wyższej jakości dać około 1000 zł, niż za części niewiadomego pochodzenia około 500 zł, to i tak dawałbym tysiaka za :
-mniejszą awaryjność
-większą moc

Lepiej się zastanów, czy chcesz przeżywać niepotrzebny stres i brak rezultatów.

Ostatnio naprawiałem rometa typu 747, który miał nabujane 20000 km , a unieruchomiony został przez zbytnie rozciągnięcie się łańcuszka rozrządu i jego przeskoczenie. Przy okazji został wymieniony tłok (cylinder był w idealnym stanie ) . Tutaj nasuwa się sentencja - jak się dba , tak się ma .

Podstawa to lać olej motocyklowy, samochodowy jest zabójczy dla tych silniczków.

P.S.

Jakoś kupiłem 2 cylindry Airsala 50mm i jestem baaaaardzo zadowolony z mocy i jakości, jaką dają.

motosklepzaw... napisał:

ty niby pomagasz proponując arisala albo polini do chinczyka pracowałem u największych importerów skuterów w Polsce i nie spotkałem żadnego klienta który zdecydował by się na taki zestaw o czym ty piszesz o jednostkach robisz chłopakowi wodę z mózgu nic więcej

Panu już dziękujemy. Idź odpalać skutery bez filtrów powietrza, i paliwa.

najlepiej to zmień skuter na markowy a nie pakuj jak desperaci kupę kasy w chinola bo później przy sprzedaży jak komuś powiesz że jest na lepszych częściach to cię wyśmieje współczuje ludziom którzy pakują kasę w chinskie skutery według mnie są sprawni inaczej

Przepraszam, że piszą to tutaj, ale mógłby mi ktoś powiedzieć jak dodać nowy temat na forum bo nie mam pojecie :D

motosklepzaw... - współczuję tobie , nie rozumiesz, że ja lubię sobie pogrzebać przy skuterze, ale jestem zadowolony, gdy widzę, że efekty mojej pracy są dobrze widoczne i maszyna się nie psuje.

A skutera nie chcę sprzedawać - za dużo w niego wpakowałem i zbyt się zżyłem z tą maszynką .

Poza tym te 85ccm odpala lepiej od większości 50'tek, bo na styk ,niezależnie od pogody i na zimnym .

szkoda mi cie sprzedać nie sprzedasz bo każdy by cię wyśmiał że tyle kasy wpakowałeś jesteś jednostką w wielkim świecie skuterów

Czy nie możesz pojąć , że można kupić syf i lepsze części, naprawiałem niejeden skuter i wiem, że jakość części bywa różna ...

A jeżeli komuś zależy na bezawaryjnej jeździe, to niech lepiej te najtańsze omija z daleka... Bywają gorze jakościowo od serii.

tak a ty zrozum że możesz włożyć wał ze złota a twój skuter będzie wart tyle ile waży na złomie

Piszę to w osobnym poście , bo jest to tego warte

http://www.motosklepzawiercie.sklepna5.pl/towar/130/cylinder-kit-tec-performance-90cc-gy6-4t.html

strona sklepu pana Rafała

cytat z strony
"Uwaga! Na rynku znajdziemy wiele ofert kitów do 4 suwów. Radzimy jednak opierać się na renomowanych markach takich jak Airsal, Polini, Tec itp. Większość ofert na rynku to nie kity tuningowe, ale zwykłe cylindry o większej pojemności."

Niestety gościu nie działasz zgodnie z polityką firmy - podstawa to sprzedać dużo i drogo ...

Nie wiem czy celowo działasz na niekorzyść sklepu, czy jak , ale to nie zmienia faktu, że jest to drogi sklep , mój ulubiony na parkowej ma części o 20 % tańsze i do tego te same .