Dlaczego niby głupie? o to właśnie chdzi w motocyklach xD jeśli dla ciebie jest głupie to ku se coś co ma 2wtedy z każdego kędziesz mogł luz ładowac albo automata i tyle.
siwy24 napisał:
ku se coś co ma 2
motorynka xD hahahaha :lol: :lol:
heh nieważne co ważne że będzie tak jak on chce xD z każdego biegu będzie miał luz:)
wiktor24 napisał:
Favete napisał:
no a jak zalozmy (o to mi najbardziej chodzi) ze jak np jade 60km/h i zaraz zapala się czerwone swiatlo i muszę chamowac to daje szybko sprzeglo i hamulec no i mam oczywiscie na sprzegle ten 5 bieg i co wtedy bo z 5 na sprzegle nie mogę dac na luz -.- i to jest glupie wg mnie chyba ze się myle.
no to staniesz przed światłami na czerwonym i w miejscu będziesz ,,szukał,, luzu będziesz miał czas :mrgreen:
ale czlowieku dokladnie mi o to chodzi co napisales ale jest problem ! jak jest tak jak ja napisalem i ty no nie i mam ten 5 bieg na sprzegle i o to chodzi ze nie mogę od tak wrzucic luzu bo jest jakas blokada ;] mogę max chyba na 4 albo 3 ale luzu nie wrzuce ;s ;/
luz mogę tylko wtedy wrzucic jeśli po kolei bede zmniejszal biegi i odpuszczal sprzeglo w czasie jazdy a tak to nie da rady ;/
No właśnie NIE DA SIÊ, bo musiałbyś mieć tak jak w samochodzie że się tylko do przodu i do tyłu się biegi wrzuca ale trzeba też wajchą na boki dawać, a w motorze raczej nogą nie będziesz popychał w lewo i do góry, nieprawdaszł Jeśli ci się to nie podoba to skbie maxi skuter kup.
no ale to trochę dziwne
bo dajmy na to ze ktos nagle hamuje i jade za nim i muszę tez szybko zachamowac i nie zdaze z 6 biegu na luz wrzucic bo trzeba po kolei wszystkie biegi zrzucic i wypadek gotowy nie prawdaz ?
A SPRZÊGŁO TO CO ?! RÊKÊ CI URWAŁO !?
boze -.- wy bez kitu nie rozumiecie o co mi chodzi ja pierdole ;/
czy wy kurwa nie rozumiecie ze jak mam te jebany 5 bieg i nacisne sprzeglo, hamulec i chce wrzucic na luz to nie mogę ? bo jest jakas blokada -.- ? i jak ja niby rusze z 5 biegu na swiatlach ? -.-
Jak ci się “blokuje” bieg to zrób przegazówke i puśc delikatnie sprzęgło tak zeby łapał, ale nie jechał ;/
O to to …
I to nie jest żadna blokada tylko nie łapiące sprzęgło ;|
Ale po co ci kurwa ten luzł Chyba na światłach zdążysz zredukować biegi, tyle jest motocyklistów, a jeszcze nie słyszałem takich bredni, nie pierdol głupot, bo dla ciebie nie wyprodukują motocykla takiego żeby dało się z 5 na luz. Nawet jakby nie było blokady to skądbyś wiedział czy nie włączyłeś przypadkiem 1 a nie luzł Bo przecież nie widzisz nogi jak zmieniasz bieg.
mu chodzi chyba o to że w jego motorze jak ma 5 to musi wrzycić 4 pojechać kawałek i dopiero 3 i tak dalej. Bunajmniej ja tak zrozumiałem…A to się wszystko robi stąjąc na sprzegłe kpw?
no bo tako dajmy na to ze se jade i jade i jade mam 70km/h i nagle czerwone swiatlo i muszę szybko stanac i wtedy nie ma czasu na redukcje biegow z 5 na luz tylko wciskam sprzeglo, hamulec no i jeśli nie zredukowalem przed tym swiatlem na luz to nie ebde mogl na sprzegle wrzucic z 5 bigu na luz i co wtedy muszę robic ? bo z 5 biegu nie ebde mogl ruszyc bo zgasnie -.- a zeby redukowac z 5 biegu na luz to trzeba chociaz powoli jechac ;/ a jak jestem na swiatlach to jak mam jechac ;s
Jak ci się “blokuje” bieg to zrób przegazówke i puśc delikatnie sprzęgło tak zeby łapał, ale nie jechał ;/!!!
jak się robi przegazowke ? ;d
Oho kur*a XD <gleba>
Co za kretyn :roll:
Głupi jesteś? Masz 5 bieg, widzisz czerwone światło. Dusisz pieprzone sprzęgło i hamujesz. Mimo, że masz 5 wbitą zatrzymujesz się i ciągle trzymając sprzęgło dusisz biegi w dół, czyli 4,3,2 luz. I puszczasz sprzęgło. Widzisz zielone to sprzęgło - 1 bieg i jedziesz. Takie to trudne?? i jakie kurwa blokady ? :lol: :lol: :lol:Favete napisał:
a zeby redukowac z 5 biegu na luz to trzeba chociaz powoli jechac ;/ a jak jestem na swiatlach to jak mam jechac ;s
Jasiu226 napisał:
Co za kretyn :roll:
Głupi jesteś? Masz 5 bieg, widzisz czerwone światło. Dusisz pieprzone sprzęgło i hamujesz. Mimo, że masz 5 wbitą zatrzymujesz się i ciągle trzymając sprzęgło dusisz biegi w dół, czyli 4,3,2 luz. I puszczasz sprzęgło. Widzisz zielone to sprzęgło - 1 bieg i jedziesz. Takie to trudne?? i jakie kurczę pieczone blokady ? :lol: :lol: :lol:Favete napisał:
a zeby redukowac z 5 biegu na luz to trzeba chociaz powoli jechac ;/ a jak jestem na swiatlach to jak mam jechac ;s
wreszcie ktos zrozumial... tylko ze nie mogę tak zrobić bo cos blokuje i nie mogę ot takwrzucic z 5 na 4 i dalej w dol mogę co najwyzej w trakcie jazdy tak robic ...
Favete napisał:
wreszcie ktos zrozumial... tylko ze nie mogę tak zrobić bo cos blokuje i nie mogę ot takwrzucic z 5 na 4 i dalej w dol mogę co najwyzej w trakcie jazdy tak robic ...
Myślę, że to jebnięte sprzęgło ;-)
no to mi tez się wydaje że to tylko problem z twoją skrzynią albo sprzęgłem jak innym wszystko działa dobrze
mówisz że z 4 zredukujesz w duł a z 5 nie chce to masz cos jebnięte bo inni nie mają tego problemu