Jestem ciekaw czy Wy, jako użytkownicy forum Skuterowo.com w jakiś sposób się z nim identyfikujecie? Chociażby naklejenie forumowej nalepki na swój pojazd lub noszenie innego gadżetu?
Tyle czasu już śmigam na skuterze i jak do tej pory ani razu nie widziałem żadnego skutera oklejonego nalepką forum...
Machać do innych skuterowców już dawno przestałem bo jedynie może z 5 osób mi odmachało a reszta ma to w dupie więc ja tez. Osobiście mam zamontowaną ramkę pod tablice rej. i naklejoną naklejkę skuterowo.com na lewym boku skuta a do kluczyków mam smycz także ze skuterowo.com. Ogólnie wnioskuje że dość dużo użytkowników skuterowo jest z Rudy Ślaskiej ale jeszcze nigdy nie spotkałem kogoś z jakimkolwiek logo skuterowo.com poza stałą śląską ekipą z którą czasami jeżdżę na jakieś wypady.
Ja po Warszawie śmigam z dumnie naklejoną nalepką Skuterowo.com. Nie zdarzyło mi się na mieście spotkać innej osoby na oklejonej w ten sposób maszynie, choć większości przyglądam się bacznie, jako że skutery to moja pasja :)
U mnie wygląda to tak, nie sposób nie zauważyć :)
A co do pozdrawiania, kiedy stoję razem z motocyklem czy skuterem pod światłami i skinę głową w geście pozdrowienia, w 99% przypadków inny kierowca również odpowiada. Natomiast co do podniesienia lewej dłoni - w 90% przypadków ani kierowca skutera ani motocyklu nie odpowie.
Widzę, że ma to związek z moim ubiorem, jeśli jestem ubrany w kurtkę (która wygląda jak motocyklowa) oraz rękawice na motocykl to dużo częściej kierowcy mi odpowiadają na pozdrowienie niż jeśli jadę w bluzie czy t-shircie... albo może mi się tylko zdaje :)
zgodzę się z klekocikiem jeśli chodzi o ubiór ja również zauważam taką współzależność. Ja staram się zawsze pozdrawiać innych kierowców jednośladów, aczkolwiek czasem nie zauważe albo nie zdąże. I tak sobie tłumacze w odwrotnym kierunku jak ktoś mie odpowie he he. A propo naklejek to dajcie jakiś namiar gdzie takie owe dostane/zamówie...
Ja natomiast mam tak, że nawet gdy śmigam w krótkim rękawku to kierowcy z potężniejszych motocykli pierwsi unoszą lewą dłoń. Możliwe, że jest to spowodowane tym, że nie jeżdżę wolno i motorek wygląda na taki o większej pojemności ; )
Podrzućcie ile wynosi koszt przesyłki za pobraniem gdy kupię naklejki. Nie wiem czy bardziej sie opłaca wysłać kopertę zwrotną czy kupić w sklepie skuterowo ;)
Ja dostałem nalepkę na targach motocykli i skuterów na wiosnę w Warszawie :)
A co do mojej jazdy - to praktycznie cały czas z manetką na full (mam tylko 125-tkę), często "poganiam" motocyklistów w korku jadących na większych pojemnościach, niestety i to, że jestem od nich szybszy na "byle czym" nie powoduje pozdrowień i powitań, ale trudno :)