"Przynależność" do Skuterowo.com

Jestem ciekaw czy Wy, jako użytkownicy forum Skuterowo.com w jakiś sposób się z nim identyfikujecie?
Chociażby naklejenie forumowej nalepki na swój pojazd lub noszenie innego gadżetu?

Tyle czasu już śmigam na skuterze i jak do tej pory ani razu nie widziałem żadnego skutera oklejonego nalepką forum...

Ja miałem już kilka razy zamówić naklejki i zapominam.
Natomiast jeżdżę już ponad miesiąc, i tylko raz mi ktoś odmachał.

Machać do innych skuterowców już dawno przestałem bo jedynie może z 5 osób mi odmachało a reszta ma to w dupie więc ja tez. Osobiście mam zamontowaną ramkę pod tablice rej. i naklejoną naklejkę skuterowo.com na lewym boku skuta a do kluczyków mam smycz także ze skuterowo.com.
Ogólnie wnioskuje że dość dużo użytkowników skuterowo jest z Rudy Ślaskiej ale jeszcze nigdy nie spotkałem kogoś z jakimkolwiek logo skuterowo.com poza stałą śląską ekipą z którą czasami jeżdżę na jakieś wypady.

Ja po Warszawie śmigam z dumnie naklejoną nalepką Skuterowo.com. Nie zdarzyło mi się na mieście spotkać innej osoby na oklejonej w ten sposób maszynie, choć większości przyglądam się bacznie, jako że skutery to moja pasja :)

U mnie wygląda to tak, nie sposób nie zauważyć :)

A co do pozdrawiania, kiedy stoję razem z motocyklem czy skuterem pod światłami i skinę głową w geście pozdrowienia, w 99% przypadków inny kierowca również odpowiada. Natomiast co do podniesienia lewej dłoni - w 90% przypadków ani kierowca skutera ani motocyklu nie odpowie.

Widzę, że ma to związek z moim ubiorem, jeśli jestem ubrany w kurtkę (która wygląda jak motocyklowa) oraz rękawice na motocykl to dużo częściej kierowcy mi odpowiadają na pozdrowienie niż jeśli jadę w bluzie czy t-shircie... albo może mi się tylko zdaje :)

zgodzę się z klekocikiem jeśli chodzi o ubiór ja również zauważam taką współzależność. Ja staram się zawsze pozdrawiać innych kierowców jednośladów, aczkolwiek czasem nie zauważe albo nie zdąże. I tak sobie tłumacze w odwrotnym kierunku jak ktoś mie odpowie he he. A propo naklejek to dajcie jakiś namiar gdzie takie owe dostane/zamówie...

Ja mam naklejoną naklejkę nad lampą przednią. Innych skuterowców ze skuterowa jeszcze nie zauważyłem.

Ja mam naklejki ale w Warszawie nie widziałem jeżdżąc nikogo ze Skuterowo. Sam mam ramkę i oklejony skuter.

a kupowaliście naklejki i pod ramke tab. rej. przez internet?

Są całe ramki, no właśnie chcę zamówić tylko ciekaw jestem czym różni się ramka na motor od ramki na motorower. Przecież to te same tablice...

Ja natomiast mam tak, że nawet gdy śmigam w krótkim rękawku to kierowcy z potężniejszych motocykli pierwsi unoszą lewą dłoń. Możliwe, że jest to spowodowane tym, że nie jeżdżę wolno i motorek wygląda na taki o większej pojemności ; )

Hiszpan jednak się różnią. Motocyklowe (dla motocykli i ciągników rolniczych) – 190×150 mm
Motorowerowe (dla motorowerów) – 140×114 mm

a kupowaliście naklejki i pod ramke tab. rej. przez internet?

Nie, dostałem na rozpoczęciu czy tam zakończeniu sezonu.

Podrzućcie ile wynosi koszt przesyłki za pobraniem gdy kupię naklejki. Nie wiem czy bardziej sie opłaca wysłać kopertę zwrotną czy kupić w sklepie skuterowo ;)

2,49 za naklejki i 2,10 z przesyłkę ;) dzięki harekop za info propo wymiarów.

a pobranie 15zł :D ;D więc chyba mamy odpowiedź co się opłaca

Ja dostałem nalepkę na targach motocykli i skuterów na wiosnę w Warszawie :)

A co do mojej jazdy - to praktycznie cały czas z manetką na full (mam tylko 125-tkę), często "poganiam" motocyklistów w korku jadących na większych pojemnościach, niestety i to, że jestem od nich szybszy na "byle czym" nie powoduje pozdrowień i powitań, ale trudno :)

Tak to bywa... Klekocix - dziwne, że się jeszcze nie widzieliśmy. Mieszkamy bardzo blisko siebie.

Kisiu1981 napisał:

Tak to bywa... Klekocix - dziwne, że się jeszcze nie widzieliśmy. Mieszkamy bardzo blisko siebie.

Bemowo/ Powstańców Śląskich/ bazarek? :)

Przejeżdżam tam często i kumpla mam koło makdonalda. Mieszkam na Chomiczówce przy Bogusławskiego.