Prośba o pomoc w wyborze skutera do 3 tyś zł.

SFX moim zdaniem jest w ogóle dosyć słabym wyborem, nie obraź się .
Części są słabo dostępne, skuter bardzo mało znany , więcej niż 60km/h Ci nie pojedzie, z tego co wiem ma przełożenia na przyśpieszenie ( kuzyn miał kilka lat temu sfx'a , więc coś tam wiem ).

Pietro, dobrze, nówka fabia 29 tys w podstawowej wersji . Ja tam nie lubię golasów, więc myślę, że z 35-36 musiałbym dać, a np. mojej rodziny nie stać na amortyzację takiego samochodu :), czyli na takie straty, jakie niesie taki samochód przez pierwsze 3 lata , a potem nawet dalej , ale mniejsza o to. Nie będziemy off-topować :)

Ok Patryk, ale zawsze można kupić 2-3 letnią Fabię full wypas, taniej o 40% ;)

dzięki chłopaki za info co do akumulatora. okazało się,ze był pusty jak bęben... dolałem wody destyl.,podładowałem i działa jak należy. odpala od razu..
Pietro, ona nie jest z aluminiową ramą... z tego co zauważyłem to jest stalowa. Skuterek wymaga trochę serca i odrobiny śrubek :) ,smaru i oleju i będzie gitarka..
A jeśli chodzi o osiągi to naprawdę nie da się nic dodać w miarę rozsądnej cenie,żeby ciut szybszy był???
Bo na resztę nie ma co narzekać...

acha a co do wyboru, to niestety jak pisałem nie miałem zbytnio dużych finansów.. więc trafiło na Hondę...
Ale mimo wszystko przyjmuję słowa z pokorą..

Jeszcze jedno! Jaką w miarę dobrą,lecz niedrogą blokadę do skutera możecie polecić??

Każdy skuter posiada fabryczną blokadę kiery, nie pakuj się w badziewia ;)

no to fakt,ale widze,ze coraz większa rzesza jezdzących ma takie dość grube zapięcia "jakby rowerowe" .Warto się w nie pakować??

Nie wiem czy wogóle jest sens dodatkowo zabezpieczać skuter? Długo jeździłem drogą Hondą 125, zostawiałem w różnych miejscach, na blokadzie kiery i nikt nie chciał jej zwinąć.. Jakby nie patrzeć nasze społeczeństwo rośnie w siłę (finansową) i czy skusiłby kogoś używany skuter? raczej nie.. Prędzej ukradliby Ci odrestaurowanego polskiego Junaka, albo Awo, czy Jawe Perak, niż popularnego skuterka ;)

no niby fakt,ale wiesz jak to jest z naszym "kwiatem polskiej młodzieży" szczególnie w dobie braku sianka na "palenie" ukradną wszystko co się da za pare paczek marianny...
Oczywiście nie obrażając reszty naszej kochanej młodzieży. ale "kwiatki" sie zdarzają....
Mimo wszystko obyś miał racje....

Pietro napisał:

Ryglos, nie do końca jest prawdą co piszesz, bo handlarz ma czas, trudni się tym i wychwytuje interesujące egzemplarze od pierwszych właścicieli, którym mniej płaci bo chce na tym zarobić, natomiast w obiegu zostają gorsze, nieciekawe sztuki.

Bardzo ciekawa teoria, powiedziałbym nawet rewolucyjna.
Samochodów od handlarzy się po prostu nie kupuje.
To że kupują od pierwszych właścicieli to mnie zabiłeś.
Słyszałeś o giełdzie w Utrecht? Zjeżdżają się Polacy, Litwini itd, warują po bramą, bladym świtem otwierają bramę i wiara leci na złamanie karku i zaklepuje furki. Nie ma opcji uruchamiania czy sprawdzania auta, bierzesz lub nie. Cześć aut znośnych choć z przebiegami kilkaset tyś km, ale duża część to prawdziwe wraki.
Rozsiewając takie rewelacje powinieneś sobie zadać trud i spróbować kupić auto od prawdziwego niemieckiego pierwszego właściciela. Cena 20-30% wyższa niż w Polsce. Dorzuć marże handlarza, koszt transportu i cena wychodzi taka że nikt by tego w Polsce nie kupił.
Niestety widzę że dalej pokutuje przekonanie że Niemiec to taki dobry duszek który oddaje auta za pół darmo bo ma kasę i mu nie zależy. Bzdura, dobre samochody z Niemiec są drogie.
Kolejna kwestia to komisy w Niemczech prowadzone w przeważającej większości przez Turków, którzy bardziej kombinują niż Polacy.
Przez 20 lat mieszkałem niedaleko granicy z Niemcami, masa znajomych, sąsiadów zajmowała się sprowadzaniem aut, znam ten rynek dość dobrze i albo masz czas, pieniądze i znasz język albo nie pchaj się w auta z niemiec, to moje zdanie. No chyba że znasz zaufanego człowieka który coś sprowadzi.

wiecie co.. tak sobie patrzę na ten swój post dotyczący pomocy zakupu a potem różnego rodzaju porad dotyczących skuteru Hondy a widzę tu jakieś poaduszki na temat sprzedarzy aut, zakupu i takie tam...
Nie obrażcie się ale to jest forum dla "skuterowiczów" czy dla przyszłych nabywców samochodów??
Poza tym proszę o porady w sprawie HONDY SFX50 SPORT dotyczących jakichkolwiek blokad które mogą byc w tymże skuterze założone...
Jeśli je zdejmę,to co powinienem jeszcze wymienić/zamienić żeby nie zarżnąć silnika...
Dziękuję dotychczasowym pomagającym i zapraszam reszte do wypowiedz ( w sprawie danego tematu.)
Pozdrawiam .
Menol

Niestety kolega Pietro i Suawek prowadzą zażartą kłótnię na forum prawie w każdym temacie i potem wątek zbiega na inny temat niż tytuł posta.

HugoBoss napisał:

Niestety kolega Pietro i Suawek prowadzą zażartą kłótnię na forum prawie w każdym temacie i potem wątek zbiega na inny temat niż tytuł posta.

Racja, co napisze to Suawek zawsze krytykuje.. Suawek, jestem przekonany, że zaskoczy cię jeszcze nie jedna rewolucja ;)

Lemonek, wracając do tematu, jasne że zawsze można coś zrobić żeby poprawić v-max. Poczytaj o tuningu, bo skoro Twój skuter leci 60, to jest już odblokowany ;)

Lemonek, tu masz wątek o takiej Hondzienie jak Twoja i blokadach w niej zastosowanych.
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=64203

Widzę, że admin się wkurzył bo nie widzę ostatniego posta Pietra, tzn widzę ale po zastosowaniu myczka elektryczka :mrgreen:

dobra dziękuję za informację , bo szczerze mówiac jak już go mam to będę z nim robił pare przeróbek, chcę dodac aluminiowa(perforowaną) podłogę na cały przód z wystającymi z tyłu podnóżkami dla drugiej osoby.
Na razie czeka mnie jeszcze rejestracja i ubezpieczenie.
I bez urazy chłopaki za uwagę :)
Po patrze w tuningu co i jak może coś znajdę.
Dzięki. Ale jak oczywiście ktoś będzie miał jakiś pomysł , to z chęcią wysłucham :P

dobra dziękuję za informację , bo szczerze mówiac jak już go mam to będę z nim robił pare przeróbek, chcę dodac aluminiowa(perforowaną) podłogę na cały przód z wystającymi z tyłu podnóżkami dla drugiej osoby.
Na razie czeka mnie jeszcze rejestracja i ubezpieczenie.
I bez urazy chłopaki za uwagę :)
Po patrze w tuningu co i jak może coś znajdę.
Dzięki. Ale jak oczywiście ktoś będzie miał jakiś pomysł , to z chęcią wysłucham :P
Dzięki Suawek. zaraz się zaczytuję :P i faktycznie cosik znikło :P

Słuchajcie chłopaki a macie może coś takiego jak lista potrzebnych częci do odblokownia Hondy ??
Co powinno być zrobione...
Niestety do kolesia od postu Suawka- który mi podesłał- nie mogę się ni w ząb dostać.....
Więc stoję w martwym punkcie...:(

Nie szukaj po marce i modelu tylko typie silnika. Bardzo możliwe że ten silnik do SF10 Hondy ale musisz to sprawdzić. Poszukaj jakie skutery mają taki silnik i ten najbardziej popularny weź pod uwagę przy szukaniu w google. Bardzo często jeden silnik jest pakowany w wielu różnych skuterach różnych marek jak np. właśnie SF10 w Hondach i Kymco. Silnik Piaggio jest w Piaggio, Gilerze i Derbi. AM6 Minarelli jest pakowany we wszystkich sportowych biegówkach Yamaha, Aprilia, Rieju, Malaguti, Derbi.

a

roomcajz to fakt...lepiej bym tego nie ujął ..
A jeśli chodzi o silnik - Suawek- to dzięki bardzo za info tylko jeszcze jedna sprawa. mam gdzieś w opisane na silniku co to za typ, czy też po prostu szukać w necie po specyfikacji tego skutera???