Ci przypomnę eadema jak kupil i zserwisował sezon ok,potem linka[pryszcz] przegrzewanie to już co innego,11 lat a cześci tanie nie sa jak do 50tki ze można co sezo robić,mam zle przeczucie i tyle a cena adekwatna,sprzet jest tyle wart ile ktoś zapłaci a nie ile woła.
Hmm szczerze to teraz zgłupiałem, w takim razie czy Aprilia jest w miarę niezawodna? czy też to jakiś "średniak", bez obrazy, nie znam się ...
Na bieżąco z Eademem gadam, wiem co się dzieje z jego Apka w serwisie. Dlatego miałem nadzieję, ze może się w tej sprawie tu odezwie i powie, na co zwrócić szczególną uwagę. Zresztą o przegrzewaniu pisałem.
*
Każdy z tych sprzętów jest na tyle niezawodny, jak ktos o niego dbał i jak używał.
Ludzie często wychodzą z założenia, że jak sprzęt przejechał TYLKO 3000km (w 6 lat), to nie trzeba nic robić. Nie zmieniają oleju, płynu hamulcowego, cieczy chłodzącej, paska, filtrów, świec, nie regulują zaworów, opony przecież nówki, aku nie wiadomo dlaczego zdycha co drug dzień... Wiesz o czym mówię? To się mści - i słusznie. Nie dbasz, to pchasz.
A użytkownicy tez są różni, czasem skutery są w masakrycznym stanie (widać to już na zdjęciach z ogłoszeń).
Z drugiej strony najtańszy chinol potrafi przelatać dziesiątki tysięcy kilometrów, jak się mu poświeci trochę uwagi i serca.
Chyba nikt nie powie, że Aprila Atlantic to nieudany i awaryjny model, co?
Eadem jest zbyt rozważnym gościem, żeby kupić coś niedobrego. Co innego nie mieć szczęścia i trafić na jakiś felerny (co chwila coś) egzemplarz. To już ruletka.
czyli ogólnie jak trafię na \"paścia\" który się będzie przegrzewał, to lipa :-/
(jak sprawdzić kiedy się przegrzewa, jakie daje objawy?)
jutro obejrzę go ze znajomym, który trochę już zębów zjadł na jednośladach więc może on coś doradzi ...
a co sądzicie o http://olx.pl/oferta/skoter-kymco-agality-ogloszenie-prywatne-CID5-IDeGoww.html#24485ba5e8 (z tym, że jego już w trasie nie widzę, a pojemność baku 6L nie powala, wiem, że Aprilia ma nieco więcej bo 9 ale zawsze to coś :))
Nie wiem, gość sobie chyba jaja robi...? W co drugim słowie błąd ortograficzny... masakra :-(
*
To typowo miejski skuter (taki był mój pierwszy w zeszłym roku), lekki - wrażliwy na podmuchy wiatru(123kilogramy), niezawodny, fajne duże koła (na dziury), sporo pali (jak na malucha - 3,5-4,0l), dość mały bagażnik, ale jest kufer (fabryczny), gaźnik, chłodzenie powietrzem (słabo przy długich podróżach), prędkość licznikowa do 105-110km/h, czyli realnie max 100 (tylko 9 koników), w trasie do utrzymania raczej 85km/h, mały zbiornik paliwa (6 litrów - tankowanie co 150km). Do miasta super i wystarcza. Na podróże po Polsce - słabo.
Ja swojego (z lutego 2015) sprzedałem w lipcu 2015 z przebiegiem 3000km za 3.500,- (ale mi się śpieszyło).
*
Odpalić, niech pochodzi, trochę przejechać, postawić na chodzącym silniku, obserwować wskaźnik temp. Jak się zagrzeje, powinien albo trzymać temp. na środku skali, albo (jak przekroczy) włączyć wiatrak. Jak wiatrak nie daje rady zbić temp., to się przegrzewa. Kłopot z przegrzewaniem to może być termostat (180,- + wymiana), a może być grubsza zabawa (uszkodzona głowica, nieszczelna uszczelka pod głowicą, zakitowana czymś chłodnica (od środka - np. olej w płynie, albo od zewnątrz-błotem spod przedniego koła) i wtedy kłopot ze schłodzeniem silnika, a to grozi uszkodzeniem. Sam nie jestem taki mądry, słuchałem Eadema i tylko powtarzam.
Heh błędy ort. aż śmieszą :P ale za to porządny miejski skÓter :)), no nic zobaczymy jutro co się okaże, o ile oczywiście pogoda dopisze i pozwoli na jazdy próbne :), niby to tylko 3150 bo stargowałem :) ale zawsze każdego grosza szkoda, a tym bardziej jak się okaże wadliwy, zapewne zniechęci do jednośladów ...
Odezwij się jak poszło.
*
Zapomniałem dodać, że KAC ma do dupy przedni reflektor. Nocą po ciemku jest masakra... ale nadrabia hamulcami, tylko czy zawsze się uda...? :-)
Co do mojego Atlantica to na razie nie mam zastrzeżeń typowo usterkowych co po prostu wyeksploatowanie sprzętu daje się we znaki jak na 11 latka przystało. To motoryzacja więc wszystko odpowiednio kosztuje. Jedyne co mnie zaskoczyło to linka gazu która się spruła doszczętnie bez ostrzeżenia. Co do przegrzewania to idzie termostat do wymiany i mycie chłodnicy z zewnątrz. Po złożeniu dostanę info jak sprawa wygląda. Interesuje mnie też kompresja, czy dużo odbiega od fabryki. O zaworach czy już do regulacji, nic nie mówili. A przy okazji rozebrania z owiewek to wiadomo - rzucą okiem na wszystko pod kątem widocznych niedomagań. Tak jak i ja sprawdzałem, spalin w układzie chłodzenia nie stwierdzili. Drugoplanowa sprawa to ślizgające się sprzęgło po nagrzaniu. Się okaże w przyszłym tygodniu.
eadem ile przebiegu ma twój sprzęt?
Przebiegu to nie wiem ile ma. Na liczniku przy zakupie miał 33k. Generalnie ta Apka ma silnik Piaggio stosowany w Vespach i bardzo przyzwoite wykonanie. Absolutnie nie ma mowy o żadnym średniaku. No ale jak ludzie nie serwisują należycie to nie ma się co dziwić. Ja pełną opinię o awaryjności będę mógł wygłosić dopiero po doprowadzeniu sprzętu do stanu pełnej sprawności na tip top. Ocenianie go teraz przez pryzmat czyichś zaniedbań nie ma sensu. Zużycie eksploatacyjne to inna kategoria niż awaria.
Generalnie Atlantic ma to coś. Podobnie jak inne pojazdy grupy Piaggio :-)
tam chyba leader jest nie rotax z lepszymi dźwigniami zaworow nie na łozyskach jak w rotaxie tylko cierne o ile mnie pamięć nie myli[a myli co raz częściej]:D
*
edit aż się musiałem upewnić:D
rotax
leader
zakup dokonany :-) wszystko wydaje się być ok, jak na razie trasa tylko 40km ale ładnie "płynie" :-) z uwagi, że gumy mają już 10 lat!! chyba od nowości nie były zmieniane, prędkość przelotowa 80/90 ale na długiej prostej bez problemu 110 pociągnął, po osiągnięciu wlasciwej temp. wskazowka ppzpstaje w stałym położeniu, brak dymienia, tarcze ok, płyny ok, wiec zobaczymy jak się będzie sprawował, oczywiście niebawem gruntowny przeglad, ale teraz pytanie (Zulus juz co prawda dał wskazówkę co można założyć) ale jakie dobre gumy polecacie? (obecne założone Micheline Gold Standard 130/70 - 13), jakiś sprawdzony sklep?
Czyli jest Apka? Gratulacje.
Ja niestety jestem uzależniony od opon Micheline. Miałem i mam je obute na puszce, miałem w motocyklu, prędzej czy później założę do skutera (fabryczny montaż dał coś innego... niestety). Jestem uzależniony, bo cenię sobie komfort i bezpieczeństwo, ale niekoniecznie osiągi. Może gdybym latał jak wściekły i kładł się w zakrętach szorując lusterkami po krawężnikach, to bym szukał czegoś innego. Ale ja akurat cenię sobie relaks i święty spokój :-)
Uwaga, wymiana opon w skuterku zajmuje trochę czasu i nie jest tak banalna jak w aucie. Zleć to serwisowi przy przeglądzie, zapytaj ich też o cenę danych opon u nich, a potem dopiero sprawdź model (w tym samym rozmiarze) i cenę w necie. Jeśli to będzie 10-20% drożej, to sobie nie zawracaj głowy, tylko zamów w serwisie. Fajnie by było, gdyby koła zostały przez serwis wyważone - poinformuj ich o tym.
A no jest, jest :)
Zulus nie śmiej się tylko, powiedz (aż wstyd pytać) rozumiem, że opony są bezdętkowe? I jeszcze jedno, indeks nośności 63 będzie chyba wystarczający?
Raczej bezdętkowe, chyba że ktoś sobie dętkę zafundował z jakiegoś powodu (uszkodzone, nieszczelne felgi).
Nie wiem jaki ma indeks Apka, nawet nie sprawdzałem w swoim Smyku :-) Zobacz opis opon założonych, a i serwis powinien bez problemu dobrać odpowiednie. Z tego co widzę w wyszukiwarce Oponeo, przód w twoim rozmiarze ma 55-56, a tył w większości faktycznie 63.
*
Z wpisów widzę, że się cieszymy? :-)))
I z salonu na takim rozmiarze wyjeżdżały
Opona przednia 110/90-13 56p
Opona tylna 130/70-13 63p
Dzięki Panowie, teraz już przynajmniej wiem czego szukać :)
Zulus cieszę się, cieszę :P
no i opony zamówione :))
http://www.oponeo.pl/dane-opony-motocyklowej/michelin-city-grip-110-90-13-56-p-przod-tl-m-c#106629800
http://www.oponeo.pl/dane-opony-motocyklowej/michelin-city-grip-130-70-13-63-p-tyl-tl-m-c-rf#106629799
I tak trzymaj :-)))
super "zabawa" i niesamowita frajda z jazdy :-)
Mam pytanie, czy w nowych oponach usuwacie "fabryczne wąsy"? Moga spowodować uślizg przy pokonywaniu zakrętów lub gwałtownym hamowaniu?
nie, nie golimy opon