Siema, chciałbym wam przedstawić mój skuter. Jest nim Kingway Yarox.
A więc wszystko zaczęło się w marcu 2008r, gdy rodzice mi go kupili. Na początku jeździłem zablokowanym, po 300km odblokowałem go i mii wystarczało. Lecz po 3tys KM, znudziło mi się i postanowiłem zabrać się za tuning (oczywiście w miarę możliwości finansowych).
Tak wyglądał jak go kupiłem:
Pierwsze przeróbki to : chwytak powietrza i rolki 4,7g.
Potem obciąłem tylni błotnik. (ten z rejestracją)
Następne przeróbki to : wymiana manetek, i oleju w przełożeniach.
W końcu jakiś porządniejszy tubing. Udało mi się drogą allegro kupić tłumiczek „Tecnigas Next-r w wersi chrom”.
Potem zaczęła się robić brzydka pogoda, i przestałem jeździć. Wziąłem się do jakiś przeróbek. Na początek obciąłem trochę tylni stelaż który nie jest piękny.
I skuter do tej pory zostaje w takim stanie. Czekając na kolejny tuning.
[u:3324213928]PLANY !![/u:3324213928]
Tubing Optyczny :
- kierownica bmx + adapter
- nowy lakier
- lusterko F1
- nadkole
- rejestracja na przekładni
- polerka pokrywy przekładni
- zmiana obicia kanapy
Tubing Mechaniczny :
- lepszy tłumik
- wariator
- jakieś sprzęgiełko + dzwon
- nowy cylinder (jak ten się zatrze)
- nowe wzmacniane łożyska wału (przy wymianie cylindra)
- większy gaźnik
[u:3324213928] W dalekiej przyszłości, planuje też : [/u:3324213928]
- przeróbka na LC
- kartery od minarelli (yamahy)
Teraz cały czas zbieram pieniądze do ferii (czyli lutego), i wtedy zrobię zamówienie z Mielocha.
KOMENTUJCIE !! Pozdrawiam
Fajny, tylko trochę mało zrobiłeś.
Tak między nami, ile za wydeszek dałeś?
Mało bo to dopiero początek :D:D Ale spokojnie do wakacji będzie jak ta lala. A za wydesze po okazyjnej cenie 200zł + przesyłka. Heh
skuter fajnie wygląda z zewnatrz :mrgreen: bardzo mi się podobają te lampy z przodu
wes od razu kup silnik od roxa i będzie fajnie
no mów kumple do orlika 2 wkłada silnik od nrg lc
a co to yaroxa to na razie spoko i życze powodzenia
No na razie spoko. Tylko dlaczego nazwales go CUSTOM??? heheh powodzenia w realizowaniu planow
Yarox prawie seryjny… :-?
Gdzie tu custom?
Tubing?? hehe
chyba Tuning xD
Po co w ogóle to napisałeś ? Zeby 1 posta nabić czy jak ?
Tak niewiele w sumie zrobiłeś, ale spoko sprzęcik. Czekam na jakąś aktualizację.
No nie wiele, bo dopiero zaczynam :P. Ile razy trzeba pisać ? Poczekajcie aż przybędzie mi trochę kasy to wtedy pogadamy :).
Zrób fotkę jak masz zakręcony ten customowy stelaż.
I daj więcej fotek
Jak zrobisz coś kozackiego z tej maszynki to będziesz wymiatać Plany jak na razie ładne czekam az je zrealizujesz
Witam wszystkich ;]. Dawno nie pisałem, bo nie miałem internetu przez ponad miesiąc :D:D. W tym tygodniu raczej będzie zamówienie. Tylko zastanawiam się jeszcze nad parymi rzeczami : czy wziąć (hebo ng czy malossi multivar), czy sprężynę centralną (czarna hebo, czy niebieską). Może coś doradzicie ?
Pozdrawiam i czekam.
na pewno hebo ng, ja bym wziol czarna
A może się ktoś jeszcze wypowiedzieć ? Żebym miał 100% pewność hehe.
Pzdr
jak lubisz dlugo regulacje to wes hebo ale jeśli chcesz zeby od razu ci osiagi wzrosly to wes wario malossi oni od razu daja dobro sprężynę i rolki sam go mam i jak zalozylem zestaw to nie trzeba bylo juz regulowac
Wczoraj doszedł wariator : Hebo Ng. A dziś zamówiłem parę dupereli od p. Mielocha. :d
1 x Dysza główna Mikuni
Rozmiar 070
1 x Rolki Stage6 17x123.00 - 3.50 - 4.00 - 4.50gr
1 x Sprężynki sprzęgła HeboSprzęgła Hebo, RMS…
Kolor niebieski
1 x Wata tłumika Hebo350x250mm
1 x Wkład filtra powietrza Stage6 Double LayerMinarelli…
1 x Sprężyna dociskowa HeboMinarelli
Model niebieska +60%
Jak dojdzie paczka, to wstawie fotki wariatora i tych rzeczy.
Na dziś to koniec :P.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-02-20, 18:58 ]
Paczke i wariator jest juz u mnie ponad tydzień, ale jak się później okazało miałem krzywe talerze, więc musiałem coś z tym zrobić, i znalazłem na allegro używane od yamahy. Dziś do mnie doszedł korektor, wszytko ładnie pasuje, jutro skręcam i dam fotki.
Pzdr
Witam. Foty mialy byc ;D
Dobra, są upragnione fotki jakoś może nie zachwyca, ale ważne co jest na tych fotkach.
WARIO :
PACZKA Z MIELOCHA :
Pzdr