Nie już,tylko kupiłem po to żeby zmienić bo te seryjne są do dupy. A że nie mam kiedy i gdzie założyć to tak leżą.
Ale te seryjne są z twardej gumy i szybko się nie zedrą...to chyba ich atut, poza ceną...Do takich prędkości jak w skuterach, wystarczą ;)
Moim zdaniem chińskie silniki np. 139QMB są niezłe i potarfią sporo km przejechać bez awarii więc samemu silnikowi nie ma nic do zarzucenia ale gorzej jest z osprzętem - gaźnik i reszta pierdół ale i tak każdy kupuje to na co go stać. Hugo co to za problem zmienić opony ? Wulkanizatorów w Warszawie nie ma ?
Sorka ale podwójnie mi napisało i jeden musiałem zedytować.
Kapu, Hugo jest z Grójca, tam gdzie jabłka... :wink:
Pietro i dlatego chcę zmienić bo są za twarde i się ślizgają,a Dunlopy z lepszej mieszanki :D
Ja mam tylko z przodu Pirelli, ale na tyle oryginał Duro, jak na 31000km z oryginalną oponą na tylnym kole, to nie zły wynik, miękka firmowa byłaby już 3 razy zdarta ;)
Ja zawsze powtarzam że jak ktoś fanatycznie oszczędza to zapłaci dwa razy. Szlif 60zł, tłok meteora (komplet) 90 zł. Czas ok 1 na rozłożenie i godzina na złożenie. Za 150 zł masz bardzo dobry tłok i seryjny, sprawdzony cylinder. Jak ktoś woli nie wiadomo co za 70zł to jego sprawa. A potem żale i lamenty że tłok puchnie, że moc traci itd.
Kumpel załatwi mi tłok z cylindrem z Motorlandu - po jego zniżkach za niecałe 200 zł, a wymienię sam pod jego okiem. Mówił, że to jest w miarę dobry zestaw, nie ten "najbardziej chiński". Nie zamierzam kupować jakiegoś badziewia z Allegro ani nic tuningowego czy o zwiększonej pojemności. Tylko seria. Poza tym to "chińskie gówno" jeździłoby dalej bez żadnego problemu gdybym nie wlał tego specyfiku. Mój błąd i ja go muszę naprawić.
http://www.youtube.com/watch?v=KAN1bN7dwKU
Panowie co wy za pierdoły wypisujecie, markowy cylinder ,skuter to buł 10 lat temu Teraz Chińczycy robią wszystko nawet do tych markowych firm .Popatrzcie na skutery np.peugota robili Francuzi teraz robią Chińczycy dla Francuzów tylko zmieniła się nazwai cena .Tłoki i całe zestawy też są robione w chinach tylko jak ty kupujesz to pisze nade in Japan .A czy ty zrobisz 10000km kto na to patrzy ,jak kupisz chiński wyrób to szmelc ale jak kupisz markowy a nawali to się mówi czasami się psuje ale to markowy.A to tez chinol
Guliwer nie chce mi sie tego po raz kolejny tłumaczyć. To że robione w chinach o niczym nie świadczy. W Polsce były robione Polonezy i Ople i co z tego wynika, to jakość identyczna?
Mam pytanie
Co to jest, że jak jadę ok 40km/h i mam ok 1/4 manetki (może trochę mniej) to jak odkręcę tak do połowy to silnik trochę zwiększa obroty. Natomiast jak dam jeszcze więcej (coś około 3/4) to coś go przytyka i bardzo słabo jedzie albo w ogolę nie ma reakcji.
Gaźnik czy jakiś inny cuś? Co to może być?
Za mała lub zapchana dysza główna. Efekt jest taki że za dużo dostaje się powietrza na zbyt małą dawkę paliwa. Czy taki efekt jest przy każdej prędkości?
No własnie nie na każdej.Do 40km/h jest no problem ale między 40 a 45km/h właśnie występuje takie dziwne zjawisko. Potem jak skuter złapie obroty i idzie już pełną parą (nawet i 65km/h) to nie ma tego problemu. Głownie jak jadę 40km/h i chce mocnej przyspieszyć to go dławi i w sumie nie ma żadnego efektu.
Ze świateł super się wkręca na obroty i sunie że aż miło ale jak jest jakaś lekka górka czy nawet prosta i chce mu dać kopa z tych 40km/h (tak się czasem toczę) to jest zamuł.
Trzeba bardzo powoli odkręcać manetkę i dopiero jak potem przekroczy ok 48km/h to silnik łapie obroty i kręci wyżej i nie ma już problemu
A stożka czasem nie masz?
Nie, całkowita seria. Nic nie grzebane. No chyba tyle co na przeglądzie ale to nie ma znaczenia bo przed przeglądem też tak dziwnie jeździł.
I żeby było śmieszniej to jak jest lekko ciepły to lepiej się jeździ niż jak jest rozgrzany. Gdy silnik złapie swoją temperaturę pracy to trochę jakby gorzej się na obroty wkręca. Mi to nie przeszkadza bo ogólnie jeżdżę spokojnie ale to z tym muleniem przy ok 40km/h to trochę dziwna sprawa.
Popatrz na świecę. Możesz mieć ubogą mieszankę, poznasz po kolorze świecy, jeśli będzie biała, to już wiesz co zrobić ;)
Patrzyłem ale była kawa z mlekiem. Gaźnik jest teraz ustawiony na sławetne 1.5 obrotu i przy takim ustawieniu jeździ mi się najlepiej. Jak trochę przykręcę śróbkę to lepiej się zbiera i tylko tyle. Efekt mulenia jest na ubogiej i bogatej.
Może to przez to że jest niedotarty jeszcze? (680km)
Możliwe że to przez to że nie dotarty, choć przy przebiegu 680 już powinien chodzić normalnie, bez mulenia...