Problem z motocyklem, czarna świeca, nierówna praca, brak mocy. Junak 122.

nie gazój mu jak jest nie rozgrzany,regulój dalej więcej mniej ta śróbką po odrobinie,jak sie zacznie poprawiać to bedzie spadał z obrotów,rób to powoli ciu wkręć-wykręć poczekaj z 30s usłyszysz czy spada.

Jest okey, chodzi ladnie ale na wolnych obrotach czasem gaśnie chociaż ustawiłem mu obroty na poziomie prawie 3 tysiecy

Świeca juz nie jest zalewana, ma biały nalot wiec jest okey

I nie zawsze zapala za pierwszym razem, a jak zapali to tylko na ssaniu musi chodzić zeby nie zgasł, znaczy to ze dalej musze regulowac mieszanke ?

Tak,jak zapalil po wręceniu śrubki to już wież w którą strone

Dziś reguluje dalej gaźnik, a powiesz mi czemu odpala tylko z kokpi ? Rozrusznik kręci kręci i chocbym nie wiem jak dlugo krecił nie zapala z rozrusznika.

a wcześniej palił z rozrusznika?

Nie palił wczesniej z rozrusznika.
Dzis mial problem zeby odpalic na cieplym silniku, dopiero za 6 razem zapalil.
W dodatku oczywiscie jak rozgrzeje juz silnik dalej jest problem z tym, że jak da się gaz do konca motocykl dusi sie i szarpie i nie przyspiesza.

częstym powodem ie odpalania z rozrusznika jest moduł,a co do reszty [duszenie szarpaie] to może być wina nieodpowiedniego filtra powietrza.

Spróbować pojechać bez filtra ?

A próbuj tylko to nic nie da,tu biega o to ze zamiast oryginalnego masz stożkowy bez puchy (airboxa) zrob fotkę gaznika i filtra,możesz tez owinąć filtr do połowy taśmą od konca w stronę gaznika.

A no mam stożkowy filtr

owiń go taśma do połowy od strony niklowanego dekiekla.

Jest jeszcze taki problem, że paliwo jakby nie chciało ściekać do gaźnika. Filtr paliwa jest pelny jakoś w 1/4 czasami w polowie. Kiedys był prawie pełen. Motocykl czesto zapala za pierwszym razem ale zaraz po chwili gaśnie, jakby wypalił zapas paliwa jaki miał.

Czym to może być spowodowane ? Lewe powietrze się dostaje ? Miedzy króćcem a gaźnikiem ?

na ssaniu gaśnie?

W sumie bez znaczenia czy jest na ssaniu czy nie i tu i tu gasnie.

Odpala za pierwszym razem bez ssania, potem gasnie i odpala za 5-6 razem ale wtedy na ogól juz jest okey ale trzeba gazu dodawać.

to mu trochę podkreć jałowe [wolne obroty] i już i lataj a duperelami sie nie przejmój pogoda jest do du.. i może mieć fochy
i jest jeszcze ruski patent z zakladaniem skarpetki na filtr siatkowy [nie robir se jaj:D sprubój]