Prawo jazdy

Czy to prawda że ma wejść prawo jazdy na motorowery i skutery ?? Prosze o pilną odpowiedź

prosze

ale jak ktoś już ma karte to chyba może normalnie dalej jeździć ??

TAK. Przecież ci karty nie zabiorą.

ej a o co chodzi z tym jak ktos ma A2 co to jest to A2 bo widzę fajnie chca wprowadzic ze na wieksze motory od 20lat można jezdzic bez prawka przez 2 lata wyrabiając jak w niemczech licencje

MA być coś takiego:

- prawko “AM” od 14 lat na 50ccm
- prawko “A1” od 16 na 125ccm
- prawko “A2” od 18 na 250ccm
- prawko “A” od 24(można wcześniej gdy ma się A2 conajmniej 2 lata) na większe
pojemności

A w Ameryce od 16 na auto i motocykl … :frowning: Ja chce do ameryki !!!

Jedź i kup mi też… xD

Co do A2 to wydaje mi się ,że każdy będzie kupować Motocykle mocniejsze tzn np R6 zablokowaną do 45KM i po rejestracji odblokuje… Tak jak to robią z 125cc.

Wino napisał:

A w Ameryce od 16 na auto i motocykl ... :( Ja chce do ameryki !!!

W polsce to jest tyle ze na samochód i z boku musi byc kierowca z conajmniej 2-letnim stażem i w ameryce mi się wydaje ze tez tak jest

w ameryce tylko w dwóch stanach tak jest w jednym od 15 lat a w drugim od 16.
Tam żeby pić musisz mieć 21 lat.
Hehe
Ja chyba tylko zrobie sobie prawko A1

Ja się ciesze że to nie wejdzie conajmniej przez pół roku jeszcze bo w styczniu zaczynam zdawać na A :wink: A jak juz zdam na A to będe maił to w dupie bo mi tego nie zabiorą :stuck_out_tongue_winking_eye: no chyba że za punkty :wink:

sebo747 napisał:

Wino napisał:

W polsce to jest tyle ze na samochód i z boku musi byc kierowca z conajmniej 2-letnim stażem i w ameryce mi się wydaje ze tez tak jest

Nie prawda.

Możesz sobie zrobić B1.
Możesz jeździć sam ale masa pojazdu nie może przekraczać 550 kilo.
Byłem i się pytałem :P
Powiedzieli ze zrobią jak będe miał swój samochód taki.
Maluch i nawet Smart więcej ważą.

- prawko "A2" od 18 na 250ccm

nie do 250cc tylko do 45KM a to jest duża różnica :roll:

yoshi napisał:

sebo747 napisał:

Wino napisał:

Nie prawda.

Możesz sobie zrobić B1.
Możesz jeździć sam ale masa pojazdu nie może przekraczać 550 kilo.
Byłem i się pytałem :P
Powiedzieli ze zrobią jak będe miał swój samochód taki.
Maluch i nawet Smart więcej ważą.

No to jaki sens jest robic prawko jak niczym nie pojezdzisz bo maluch ma ok 700 a smart tez jakos taką????

No to jaki sens jest robic prawko jak niczym nie pojezdzisz bo maluch ma ok 700 a smart tez jakos taką????

jedno daihatsu jest do tego prawka, colo, ligier i jeszcze kilka samochodów. smart fortwo czy jak się on zwie tez jest do tego prawka przystosowany

Ale kosztuję dużo takie autko że się nie opłaca :slight_smile:

Sprawdź sobie ile kosztuje Smart ForTwo na allegro, to zobaczysz :stuck_out_tongue:

a sprawdź ile kosztuje daihatsu :roll: 1500-2000zł i już masz “dobre” daihatsu do B1

[ Dodano: 2008-11-16, 15:36 ]
to daihatsu to bodajże cuore http://www.allegro.pl/item475266865_daihatsu_cuore.html

z tym prawkiem to prawda a ten czerwiec (2009) ma być ostatnią okazją do zdania karty motorowerowej (przynajmniej u nas to jest w czerwcu)

dobrze że już mam… :stuck_out_tongue:

Dywersant napisał:

MA być coś takiego:

- prawko "AM" od 14 lat na 50ccm
- prawko "A1" od 16 na 125ccm
- prawko "A2" od 18 na 250ccm
- prawko "A" od 24(można wcześniej gdy ma się A2 conajmniej 2 lata) na większe
pojemności

Niedawno wyczytałem w Auto Świecie że żeby mieć wcześniej A wcale nie trzeba mieć A2. Żeby mieć A szybko a nie od 24 lat to trzeba mieć którąś z tych małych (A1 albo A2) przez 2 lata, czyli z A1 A jest od 18!