Witam, niedługo chciałbym zrobić prawo jazdy AM. Upatrzyłem sobie motor z pojemnością silnika 50ccm ale wyciąga 95km/h.
Będę mógł takim motorem jeździć po zrobieniu AM?
Witam, niedługo chciałbym zrobić prawo jazdy AM. Upatrzyłem sobie motor z pojemnością silnika 50ccm ale wyciąga 95km/h.
Będę mógł takim motorem jeździć po zrobieniu AM?
to bież go na ta pojemnosc to bardzo dużo
ha ha ha hła hła hła hłaaaahahaha nie mogę!!! 95km/h przy cylindrze 50cm3 przez Ciebie leże i płaczę!! :D
ej kolego kumpel miał 80 ccm3 i troszke sportowych rzeczy i leciał 152km/h skuterem aeroxem ( to jest podana prędkość przez fotoradar zdjęcie przyszło)
I w tej bajce były smoki.
Mam cylinder 72cm3 (47mm), i na dość dobrym setupie jedzie 80km/h. Kolega Zviezda ma Honde 125cm3, i jedzie mu 120km/h. maxiskutery typu Kymco Grandink 250 jadą 140km/h, Kymco newdink jedzie 160km/h.
Na 50cm3 więcej niż 70km/h z górki nie osiągniesz, na liczniku możesz mieć nawet 300km/h, jednak na 50cm3 więcej nie pojedziesz.
martin1996a napisał:
ej kolego kumpel miał 80 ccm3 i troszke sportowych rzeczy i leciał 152km/h skuterem aeroxem ( to jest podana prędkość przez fotoradar zdjęcie przyszło)
- a smoki były w tej bajce :-)
Ludzie pomyślcie chociaż chwilę nad tym co piszecie !
Polecam brac pod uwagę wage skutera, poniewaz... np. RouterBassa bez blokad leci 75km/h i to nie jest zart testowalem na wlasniej skorze ;PP Jest to strasznie maly i lekki skuter wiec rozpedzenie sie i utrzymanie predkosci to dla niego pestka :P... ale np. Peugeot Speedfight jest
strasznie ciezki i potrzbuje naprawde dobrycch podzespolow zeby osiagnac taki wynik :P Wiec jezeli chcesz juz cos robic napisz nam nazwe tego skuteru ktory masz zamiar kupic ;)
I dodam ze scigalem sie z Astra ;P i tyle bylo na liczniku :75km/h
izdebski12 napisał:
ha ha ha hła hła hła hłaaaahahaha nie mogę!!! 95km/h przy cylindrze 50cm3 przez Ciebie leże i płaczę!! :D
Przecież ten świat dzieli się na 2T i 4T. W ogóle mówienie o samej pojemności mija się z celem. A raczej świadczy o braku wiedzy w temacie.
A aprilla rs 50 to co 90km nie lata?
ogólnie rozchodzi się o to czy jak motor wyciąga więcej niż 45km/h (max. przy kat. AM) to czy można takowym wyjechać na ulicę?
michal98 napisał:
A aprilla rs 50 to co 90km nie lata?
lata lata.
Izdebski nie śmiej się bo są 2T 50 ccm co 90-95 a nawet i 100 (z wielkim trudem ale jednak) wyciągają.
Bo wy wszyscy się nie znacie! Te sprzęty nawet pod dwie paki latają :-)
Nawet markowe 125-tki, Honda CBR, CBF, Varadero tyle nie wyciągną, a co dopiero skuterki 50ccm :-)
Moja Honda CBF 125 z 13-ma konikami wyciągała 110km/h. A wam się wydaje, że ile skuterek 50ccm - 72ccm z 3-4 konikami wyciągnie?
Wszyscy wiemy jak bardzo chińskie liczniki przekłamują... W zasadzie, gdyby przekłamywał o 50% to może i by się zgadzało :-)
Kolego martin1996a - mało która 500-tka rozpędza się do 160km/h a Ty twierdzisz że mały motorek tyle pojedzie?
Nie porównujcie chińczyków z silnikiem 139qmb, do markowych minarelli am6. Sam mam am6 i wyciągam ponad 90km/h. Co do pytania. Teoretycznie nie możesz, ale w praktyce wszyscy wiemy jak to wygląda. Teoretycznie moim komarem nie moge bo vmax (sprawdzane gpsem) to 46km/h :D. To już za dużo
Wiecie, licznik mojego F16 też wychodzi po za skalę, a i tak nie przekracza rzeczywistych 80km/h. Ostatnio spełniło się jedno z moich wielu marzeń - na światłach stanął przy mnie po super tuningu wizualnym, i raczej też mechanicznych 2-sów, gość popatrzył na mnie ze śmiechem a, że byłem ubrany w kamizelkę odblaskową to jasna sprawa, że wolno jadę, co nie? :D Zielone - dodaliśmy gazu, i nagle okazało się, że kolesia mogę oglądać w lusterkach a, że miałem rolki 4,5gr, to nawet ładnie mój poleciał. Inna bajka jak 2 tygodnie temu wracając ze szkoły wyprzedzając 2 samochody z lewej, musiałem zjechać przez chwile na prawy pas aby wyprzedzić pewien markowy skuter jadący lewym pasem. I co chińczyk nie da rady?... Z cylindrem 72cm3 :)
A jeszcze, żeby bajka była, - ale taka rzeczywista, powiem wam, że na gwiazdkę planuję włożyć do "znanej" F16 cylinder 72cm3 ameliniowy firmy NARAKU, oraz chciałbym (jeżeli będę bogaty) włożyć takie cuda:
http://www.racing-planet.pl/sportowe-przelozenia-wtorne-139qmba-p-4670-1.html
Ku...a ludzie co za baje wy tu piszecie,liczniki w 50 mają około 20-25%przekłamania w górę taka prawda.Z GPS to sprawdzajcie,wtedy piszcie a nie pier....cie jak potłuczeni!Skut odblokowany 50 firmówka dobra,nie Chinol nawet 2T z 0%tuningu idzie z GPS max.70 km/h!Stuningowany nawet Aerox czy Aprilia RS z GPS max.90-95 i tyle!!A kolega martin1996a to ma 152km-h jak leci na kibel srac w domu jak go prypili!!Zastanow sie co Ty chlopie piszesz w ogole i ogarnij!
Robertonos napisał:
A kolega martin1996a to ma 152km-h jak leci na kibel srac w domu jak go prypili!!
Hahahahahaha Roz... Zepsułeś system. :D
A nie bo już mam dobry Bracie izdebski12 ;),Ty widziałeś to koleś pisze że 80 leci 152 ku..wa kilosy na godzinę!Co on bierze w mordę że takie baje pisze co?!Błahahahaha....
A może było 15,2 km/h, tylko nie przeczytał, a może nawet nie chciał przeczytać z przecinkiem? :)
Robertonos napisał:
Co on bierze w mordę że takie baje pisze co?!Błahahahaha....
Ty weź ostrzegaj, oplułem monitor :D