Witam tak jak w temacie Szukam NOWEGO skutera do 4 tyś zł zastanawiałem się na zipp quantum albo nad jakimś Kewaayem Huricannem Poradzcie mi coś A z silnikiem to 2T. Jeżeli był już taki temat to przepraszam i proszę o odnośnik
Tematów tego typu było już zapewne kilka, ale każdy ma indywidualne potrzeby ;).
Sam jeździłem przez jakieś 3 tyś. keewayem Hurricane i nie mam zastrzeżeń. Używałem go nie tak jak się powinno, jeździłem po lesie, manetka w pozycji on-off. Mimo to jeździ dalej bez zająknięcia. Na liczniku prawie 9 tyś. km a nic się nie zepsuło, no pomijając wymiane żarówki i linke od prędkościomierza. Jak dla mnie skuterek jest bardzo dobry. Sporo przestrzeni bagażowej, chociaż kask pod siedzenie nie chce się zmieścić, to nadrabia to schowkiem z przodu.
A możesz mi powiedzieć za ile go kupiłeśi jak dawno
a ile nim ciągniesz
on kosztuje max.3500zł
Teraz patrzyłem na Nowego kewaaye z 2012 to jakoś 3600 zł czy warto dalej
kingway ibis 50 :D
za 4000-4500zł kupisz nowego keewaya matrix lub ry6.Kup sobie z 2010-11r nowy to samo co z 2012r tylko że tańsze są a poza tym niczym się nie różnią
lub jeszcze F-act
Swojego Huriccana dostałem od wujka, tak by się nauczyć jeździć ;).
Dzięki a co sądzicie o tym ZIPPIE quantum?
Znalazłem na necie MATRIXA za 3899zł to troszkę dużo bo ciężko mi będzie dociągnąć z wszystkimi opłatami.
A Fact-NKD 50 z 2009 roku by było dobre 3000 pytam bo jestem zielony
Popatrz też na Kymco może znajdziesz jakąś nową Vitalke.
Na KYMCO nie patrzę bo mi się nic wizualnie nie podoba
Nawet Super 9 ?
CENA za 2010 ok 6000 a ja mam tyko 4tyś. No ale nie powiem jego nie zauważyłem nawet nawet tylko ta cena.:(
No niestety cena jest duża, ale może przemyśl sprawę z nowym może poszukaj czegoś markowego np.Piaggio z przebiegiem do 4 tyś i spokojnie takiego kupisz do 4koła.
Mich4L Ja chce nowy bo z używanym wiadomo co było robione nie znasz jego przeszłości może tobie nie zależy co było z nim robione patrząc na twoje zdjęcie to od ciebie też bym nie chciał kupić skutera
Mam jeszcze jedno ile kosztuje przegląd gwarancyjny??
Heh kolego widzę że jesteś naprawdę zielony w tych sprawach. A co zły mam avatar ?
Nie ma to jak oceniać człowieka po avatarze ;)
Nie mam nic do twojego AWATARA ale mówię są ludzie co szanują skutery a inni to jak rękawiczki zmieniają co 5 minut. I do STUNTU używają więc to jest moja opinia na temat używanych skuterów.
+ 1 za mądre słowa.faroxim napisał:
Nie ma to jak oceniać człowieka po avatarze ;)
Kapicoke: Jeśli się zna troszkę na motorach to się umie ocenić chociaż na oko czy motor był katowany czy nie. Z takim podejściem to auta też nie kupisz bo stwierdzisz że palił nim ktoś gumę lub latał bokami. Ale okej forum nie jest od kłótni.