Pomoc w zakupie

Witam Wszystkich forumowiczów to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.!
Zamierzam kupić skuter, który będę wykorzystywał jako transport do pracy 8 km w jedna stronę.
Moja waga to 62 kg wzrost 176cm.(nie ukrywam jestem szczupły :))
także będę podwoził swojego pasażera który wazy ok 70kg ,
zastanawiam się miedzy dwoma modelami
1:SKUTER ZIPP QUANTUM R led 2011r

2:SKUTER ROMET
717 2T CHŁODZONY CIECZĄ

Dodam od siebie to ,że bardzo lubię dbać o dobra materialne,i nie muszę ściągać blokady .
z czego się orientuje QUANTUM R ma podwójny amortyzator co chyba jest lepsze dla pasażera ,bardzo proszę o porady ,
mogą być również sugestie waszych modeli,skutery tylko nowe i do max 5 tys. najlepiej już z transportem

Cześć, jeśli dysponujesz 5 kaflami to proponowałbym np Kymco zamiast chińczyka. w tej kwocie nawet piaggio czy peugeota da się kupić

Za te pieniądze nie opłaca się brać chińczyka. Polecił bym firmę kymco ;) http://kymco.pl/?page_id=4 Jeśli byś miał dodatkowe 200zł, nie zastanawiał bym się, tylko brał kymco vitality 2T ;) Będzie palić ok.3,5l/100km, a to nie jest dużo na 2T ;) Dobrymi opcjami będą również kymco nexxon z bardzo fajną skrzynią pół-automatyczną, która nie posiada sprzęgła, lecz tylko biegi w nodze, co sprawia niezłą frajdę ;) Poza tym nie będzie dużo palił, myślę, że jakieś 2,5l/100km. Dobrym wyjściem jest również kymco agility 4T, też dobra jednostka ;) Zastanów się nad tą firmą, a nie pożałujesz ;)

Tak jak koledzy radzą, Kymco to super opcja i przy kwocie jaką dysponujesz, znajdziesz coś dla siebie.

ZIPP QUANTUM R led jest aż taki zły ze go odradzacie??
Kymco to też azjat

Za 4900 możesz kupić nowego Peugeota Kisbee :)
Bierz tego peugeota lub coś ze stajni kymco.
Pozdro

Damian1988 napisał:

ZIPP QUANTUM R led jest aż taki zły ze go odradzacie??
Kymco to też azjat

To ja już nie wiem czy można ufać, wierzyć recenzji
SKUTER ZIPP QUANTUM R z Skuterowo.com ze ten skuter to do bry wybór za 4500,
http://allegro.pl/skuter-zipp-quantum-limitowany-r-gratisyza1300zl-i1743882679.html

Melon ten Peugeot jest zrobiony z podobnych częsci co chińczyk.
Dobry makowiec kosztuje w granicach 8-12 tys. zł a nie 5 tys. zł.

zipp i romet to chińczyki, kymco to tajwańczyk jakością bije chińczyki na głowę.

najlepiej idź do salonu i obejrzyj jedno i drugie z bliska- zobaczysz różnicę i zdecydujesz

Gdybym miał tyle kasy co ty kupiłbym Kymco Agility RS 50 2t albo Vitality 2t:). Ten nowy Quantum wygląda nieźle ale tenchicznie nie ma szans z Kymco

ja nie mam zamiaru się ścigać,(żadne tuningi)chce żeby ładnie wyglądał i był mało awaryjny,i w miarę komfort jeżdżenia w 2 osoby
QUANTUM R ma podwójny amortyzator co chyba jest lepsze dla pasażera

Jakub.
Wiem, ze jest produkowany w chinach ale jakość podejrzewam, że jest cały czas na bardzo wysokim pozomie, zarówno silnika jak i plastików.
Gdybym dysponował kwotą 5000 złotych to kupił bym sobie tego peugeota ale to moje zdanie.
Pozdrawiam

Te wszystkie Kłantumy srantumy tylko z wierzchu wyglądają fajnie (chociaż trochę zabawkowo).Ale pod względem mechaniki jedno wielkie gówno.Zresztą co ja mówię,plastiki w tych chińczykach też są jednorazowe.Kolego dysponując takimi pieniędzmi nie pakuj się w jakieś marne chińczyki,kupuj Kymco jak inni doradzają ;)

Termit nie masz racji bo tak sie składa ze ten nowy quantum R ma silnik minarelli bardzo podobny do tego montowanego w Yamahach Jog.
Bierz Zippa jest wygodniejszy na dwie osoby pod wzgledem mechanicznym tez jest dobrze

TERMIT_PL napisał:

Te wszystkie Kłantumy srantumy tylko z wierzchu wyglądają fajnie (chociaż trochę zabawkowo).Ale pod względem mechaniki jedno wielkie gówno.Zresztą co ja mówię,plastiki w tych chińczykach też są jednorazowe.Kolego dysponując takimi pieniędzmi nie pakuj się w jakieś marne chińczyki,kupuj Kymco jak inni doradzają ;)

niektórzy maja torosa f16 dbają i maja .

Kymco Agility RS 50 2t albo Vitality 2t różnica jest duża ?
który z tych 2 lepszy dla 2 osób,

Agility jest dłuższe, Vitalka szersza. Osobiście jestem za Agility, ale tylko dlatego bo sam takiego posiadam :D

Damian1988 napisał:

TERMIT_PL napisał:

niektórzy maja torosa f16 dbają i maja .
Kymco Agility RS 50 2t albo Vitality 2t różnica jest duża ?
który z tych 2 lepszy dla 2 osób,

W Vitality pasażer ma twardą cześć kanapy, na krótkie odcinki może być, ale po dłuższych przejażdżkach tyłek będzie bolał. Jak jest w Agitce - nie wiem, nie mam, nie jeździłem.

HagiTGB napisał:

Termit nie masz racji bo tak sie składa ze ten nowy quantum R ma silnik minarelli bardzo podobny do tego montowanego w Yamahach Jog.
Bierz Zippa jest wygodniejszy na dwie osoby pod wzgledem mechanicznym tez jest dobrze

To że małe chińskie rączki rozebrały taki silnik, zrobiły odlewy z gównolitu i złożyły do kupy to nie znaczy że silnik jest identyczny z minarelli.
Damian, najlepiej jak pojedziesz do salonu jak masz możliwość, przysiądziesz się z plecaczkiem i będziesz wiedział który Ci bardziej pasuje.

Damian bierz kymco nie będziesz żałował.

Skutera się nie kupuje na wygląd. Jak chcesz mało awaryjny to kymco. Z Quantumem trudno by było powiedzieć, że mało awayjny. Kymco przejedzie 3, 4, może nawet 5 razy tyle co quantum.