Witam!
Mam kilka pytań dotyczących polepszenia osiągów mojego Keewaya Hurricane '08:
1. Czy to prawda, że od 2004r. (czy któregoś tam) zaczęto montować inne przełożenia w hRR i przez to jego V-max jest mniejszy :?: Bo słyszałem, że przed 2004 jeździły 75km/h, a te po tylko 65km/h, czyli tak jak mój ;( I jeśli to prawda, to czy różnica w osiągach jest właśnie taka jak napisałem :?:
2. Jeśli te przełożenia były zmieniane, to czy zamontowanie TYCH albo TYCH przełożeń coś zmieni przy odblokowanym hRR bez tuningu (więcej patrz pkt. 3) :?: Co prawda na stronie pana M… jest napisane, że nie, ale dla pewności chciałbym się dowiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
3. Jeśli te przełożenia z pkt. 2 nic nie dadzą to oznacza, że przy takim samym tuningu dwa hRRy sprzed 2004r. i po 2004r. (bez tych przełożeń z pkt. 2) będą miały różne osiągi :?: ;(
4. A więc jeśli te przełożenia przy 50ccm nic nie dają, to czy przy zamontowaniu ich przy hRR po 2004r. z 70ccm szanse obydwu hRR (sprzed 2004r. i po 2004r. - obydwa po takim samym tuningu, oprócz przełożeń) będą porównywalne :?:
5. Czy TEN MODUŁ zamontowany przy całkowicie seryjnym, ale odblokowanym hRR (większa dysza, zdjęta podkładka pod wario, wywalona rurka z filtra powietrza i zmienione kolanko) poprawi w jakikolwiek sposób jego osiągi :?:
Myślę, że wszystko opisałem czytelnie i zrozumiale
Za odpowiedzi z góry dzięki, a za przydatne odpowiedzi podziękuję w formie “pomógł”, lub :564:
Pozdro
EDIT:
Być może to zły dział na ten temat, ale w końcu pada tu pytanie odnośnie zakupu danego produktu, więc to zależy już tylko od interpretacji danego moda, czy uzna ten dział za zły
DIT 2:
Dodam, że prawdopodobnie zajmę się tuningiem tego Huraganka, i mam na to na razie 2 000zł - co byście polecili zrobić w klasie sportą Może jakieś propozycje setupów, i jakieś przypuszczenia co do osiągów po danym tuningu :?:
ja miałem hhr z 2006 roku i szedł jak głupi 80 leciutko
Ja mam hrr z 2006 i idzie 60
Nie wiem czy były zmieniane przełożenia, ale jak zmienisz na tuningowe to dadzą Ci coś na pewno, nawet bez żadnego tuningu
jak zmieni przelozenia na tuningowe polini to mu skuter zamulo jak niewiem te przelozenia sprawdzajo sei jak się ma stage6 sport pro dopiero
Ok, może ktoś jeszcze się wypowie dokładnieją Co z tym modułem i jeśli brać, to które przełożenia, może jakieś propozycje tuningu… :?:
Ja myślałem raczej tak jak ReKoRd, a nie jak Damianho, ale jeśli jest inaczej niech ktoś poprawi.
ja mam te przełozenia polini tylko ze w matrixie przyspieszenie spadło ale zato v-max jaki duzy ale przy moim setupie przyspieszenie nie spadło mocno , ja mam z allegro moduł chyba jak dobrze pamietam za 70 zeta i działa a dokładnie taki mam
noras093, rozumiem, że najpierw miałeś setup, a potem montowałeś przełożenia ? Czyli nie wiesz, czy przy 50ccm to coś da ? A ten moduł coś dał i kiedy go montowałeś, jeszcze na 50 czy 70ccm :?:
[ Dodano: 23-03-2009, 20:43 ]
Piwka i “pomógł” będą w swoim czasie
Xarmac, jak zalozysz przelozenia to spadnie przyspieszenia vmax wzrosnie. to tak samo jak przezutki w rowerze
Do hurricane nie ma tuningowych przelozen jak cos
SiWy, jak nie ma jak są Popatrz na moje linki wyżej…
moduła dał tyle ze nie blokował mi obrotów a te przełozenia mialem juz na setupie ale wadpie aby cos dały przy seri , moze poszukaj na allegro przełozen do hhr uzywanych czy cos ??
a zapomniałem dopisac ze jak zalozysz te przelozenia to skuter będzie pod gorke wolniej wjezdzal i w dwie osoby będzie wolniej bo jak zalozysz inne przelozenia to fakt vmaxa dostaniesz ale moc stracisz w jedna osobe to będzie dobrze jezdzil ale na wieksza gorke lub w dwie osoby to będzie slabo
I właśnie dlatego te kingwaye osiągają po 80km/h, ale pod górkę podjechać to już masakra.
przełożenia polini jak masz wario i sportowy wydech to ci dużo dadzą.
Ja się załoze ze te przelozenia nie będą pasować bo pisze w nazwie cpi/keeway a przelozenia w hurricane sa calkiem inne niz w innych keewaych czy cpi.
SiWy, skoro tak napisali, to tak pewnie jest.
Ja na przykład na ich miejscu nie narażałbym się na reklamacje :->
Damianho, są inne między innymi dlatego że hrr ma koła 10 cali
Kurdę… To są te same w końcu, czy nie??? Ale jakbym zamówił i by nie pasowały to chyba można reklamować, nieprawda? ?
na s&d chyba nie przyjmuja zwrotow. napisz lub zadzwon do nich