przyjmuja odemnie przyjeli
przelozenia sa zupełnie inne mam dwa silniki keeway w garazu, od hurricane i od focusa i sprawdzalem
Co z tego ze dali w dziale hurricane, na s&d i na mielochu sami nie wiedzą co sprzedają :lol:
Więc przełożeń nie będzie. Perfidny chinol :!:
A co sądzicie o takim SETUPIE:
- Cylinder Metrakit Hand Made 70cc - 444,70zł
- Wydech Stage6 [Pro Replica] lakierowany - 482.40zł, czy lepiej do tego cylka - Wydech Metrakit Hand Made - 492,65zł :?:
- Wariator sportowy HEBO next generation Keeway - 238.00zł, czy może Multivar Malossi 2000 Keeway - 279.00zł :?:
- Wał korbowy Top Racing Evolution NG CPI / Keeway 12mm - 426,48zł , czy wystarczy ten: Wał korbowy Tec Racing CPI, Keeway 12mm - 362,00zł :?:
- Gaźnik DellOrto 17,5 mm Keeway (ssanie elektryczne) - 259.00zł
- Łożyska wału i uszczelniacze Stage6 - HQ Metal Keeway - 109.32zł
- Sportowa wkładka Stage6 do filtra powietrza CPI/Keeway - 25.66zł
- Który pasek, Pasek Polini Kevlar Minarelli, CPI, Keeway - 130,19zł, czy Pasek MALOSSI [X-Kevlar] - 795x16,7mm - 134.00zł
- Pasek sportowy wzmocniony Stage6 - 84.00zł
- Moduł zapłonowy (CDI) odblokowany Naraku CPI/Keeway - 198.00zł
-Jakieś rolki, sprężynki…
I czy trzeba będzie od razu wkładać jakieś sprzęgło, czy to może trochę poczekać, aż dozbieram kasy, i jeśli nie daje teraz sprzęgła to można już montować pasek kevlarowy, co zrobić żeby się nie ślizgał bez sprzęgła (słyszałem, że można wstawić twardą sprężynę centralną), czy może wsadzić zwykły ale wzmacniany pasek :?: Jakie byście polecili pod taki setup sprzęgło :?: Czy seryjny moduł przy tym tuningu będzie bardzo blokował osiągi :?:
Mam do wydania 2 000 zł (± 200zł) a patrząc na ceny powyżej, chyba bym musiał wybrać te tańsze części, czyli Wydech MK HM zamiast Stage6, wario Hebo NG zamiast Multivara, wał Tec Racing zamiast Top Racing Ale jeśli napiszecie, że te tańsze części są gorsze dużo to pewnie będę tuningował stopniowo, a nie wszystko na raz…
Z tych wydechów to bierz MK,
Co do waria to multivara bo hebo w keewayu wogule się nie sprawdza (wiem bo mialem), polecam ci tez wario bgm supertune jest tanie i dobre( na pewno lepsze niz hebo :P)
Wał będzie ok, ale seria ci bez problemu wytrzyma wystarczy tylko lozyska zmienić
Gaznik tez ze ssaniem ręcznym bo automatyczne czesto nawala
Co do paska to nie bierz kevlarowego bo on jest bardziej do racinga do sporta jest nie potzrebny, jeśli twoj pasek seryjny jest w dobrym stanie to zostaw go bo te paski sa naprawde dobre a puzniej ewentualnie zmień na dayco albo ariete. A tego S6 nie bierz bo to jest taki sam pasek jak jest w keewayu seryjnie montowany tylko dopisali napis :PP
Jak nie masz duzo kasy to wez sprzęgło rms racing pro/tec evo bo to sa na prawde dobre sprzegla jak za taką kase.
Firma top racing, tec racing i motoforce maja identyczne części wiec bierz te ktore sa tansze Rms tez nie które części ma takie jak tamte firmy ale gorszej jakości.
SiWy napisał:
Z tych wydechów to bierz MK,
Pewnie tak zrobię ;)
Co do waria to multivara bo hebo w keewayu wogule się nie sprawdza (wiem bo mialem), polecam ci tez wario bgm supertune jest tanie i dobre( na pewno lepsze niz hebo :P)
Nie mogę znaleźć tego BGM Supertune...
Wał będzie ok, ale seria ci bez problemu wytrzyma wystarczy tylko lozyska zmienić
Wał kupię na pewno, a jeśli kasy zabraknie, to wymienię łożyska, a wał jak dozbieram, ale powinno starczyć $$$ ;)
Gaznik tez ze ssaniem ręcznym bo automatyczne czesto nawala
A miałem zadać takie pytanie czy czymś się różnią...
Co do paska to nie bierz kevlarowego bo on jest bardziej do racinga do sporta jest nie potzrebny, jeśli twoj pasek seryjny jest w dobrym stanie to zostaw go bo te paski sa naprawde dobre a puzniej ewentualnie zmień na dayco albo ariete. A tego S6 nie bierz bo to jest taki sam pasek jak jest w keewayu seryjnie montowany tylko dopisali napis :PP
Pasek raczej w dobrym stanie, bo ma dopiero lekko ponad 2k km. Ktoś jeszcze uważa, żeby go zostawić :?:
Jak nie masz duzo kasy to wez sprzęgło rms racing pro/tec evo bo to sa na prawde dobre sprzegla jak za taką kase.
Może jakoś zdobędę tego Multivara...
Firma top racing, tec racing i motoforce maja identyczne części wiec bierz te ktore sa tansze :P Rms tez nie które części ma takie jak tamte firmy ale gorszej jakości.
Dobrze wiedzieć :)
Dzięki za odp :564:
Czyli brać ten gaźnik z ręcznym ssaniem :?:
EDIT:
Dzięki pns, znalazłbym go sam, bo przeglądałem właśnie SC.pl
Na pewno ten wario dobry, bo strasznie tani…? A wiadomo: cena = jakość
hehehe…
wario niby fajny dość dużo ludzi ma go w keewayach. Sam się przymierzam do niego.
Jak już masz na wydanie tyle kasy, to może wrzucisz minarelliż Same kartery z przełożeniami ok. 150zł A efekty lepsze… I pasuje bez przeróbek.
Ale części do minarelli są droższe… Chociaż takie minarelli bez tuningu to jak chinol z
[ Dodano: 25-03-2009, 19:41 ]
Chociaż tak tera patrzę na ceny na mielochu (pan M…) to zbyt dużych różnic nie ma… A gaźnik nawet tańszy
[ Dodano: 25-03-2009, 19:44 ]
Ceny zresztą takie same… Jasiu226, a mógłbyś dać linka do jakichś karterów z przełożeniami, bo znalazłem coś ale nie wiem czy dobre…?
http://moto.allegro.pl/item589669188_silnik_minarelli_aprilia_sr_area_aerox_benelli_491.html Może coś takiego?
Kowal, ten już i tak sprzedany.
Raczej w swapy nie będę się bawił… Najwyżej, że odmieni mi się jeszcze, ale na razie dalej mam pytania do Keewaya:
Czy wywalić dozownik? Jeśli tak to ile dolewać dodatkowo oleju do wachy przy i po docieraniu na 1l ? A jeśli bym zostawił dozownik to ile oleju przy dozowniku dodatkowo :?:
ja leje do siebie 1:50 czyli na 50l paliwa 1 litr oleju, a w mniejszych proporcjach na 1litr leje 20ml oleju, i wszystko jest OK.
A leje taki olej:
http://allegro.pl/item594786576_olej_castrol_power1_racing_2t_fully_synthetic.html
Okej… A czy taki silnik Minarelli lc z Yamahy Aerox z tylnym hamulcem tarczowym podszedł by bez żadnych przeróbek (nie licząc tego, aby jakoś zamontować zbiorniczek z płynem i przewody, no i oczywiście walnąć chłodnicę w czachę + przewody) do hRRa :?:
Marian, rozumiem, że nie masz dozownikaż A lałeś więcej oleju podczas docierania :?:
Tylko jasne że musisz mieć felgę od roxa. Wejdzie na pewno.
Ile według Was pojechałby mi Keeway na takim setupie :?: Dodam, że odblokowany seria pociskał aż… :570: 65km/h i to licznikowe :!: :shock: :566: :567: :!:
-Wydech Metrakit Hand Made - 492,65zł
- Wariator sportowy HEBO next generation Keeway - 238.00zł / Multivar Malossi 2000 Keeway - 279.00zł
- Wał korbowy Tec Racing CPI, Keeway 12mm - 362,00zł
-Jakieś rolki, sprężynki, nie wiem dalej czy brać kevlara czy nie…? I który wario, SiWy mówi, że wszystko tylko nie hebo, a znajomy znajomego (ponoć wielki specjalista, sam nie wiem) mówi, że właśnie hebo by się dobrze spisywał…
I to prawda, że Hebo bardzej na przyspieszenie, a Multivar na V-max :?:
Dodam, że skuter robię pod stunt
No to jak robisz skuter do stuntu to nie zakłądaj 70ccm bo będzie za mocny do hrr bo jest po prostu lekki Co do tego waria hebo to ja ci mówię z włąsnego doświadczenia i wielu innych osób tez twierdzi ze hebo jest do bani i tylko zamula skuter zamiast poprawiać osiągów i w regulacji jest bardzo bardzo trudny.
Xarmac napisał:
-Wydech Metrakit Hand Made - 492,65zł
- Wariator sportowy HEBO next generation Keeway - 238.00zł / Multivar Malossi 2000 Keeway - 279.00zł
- Wał korbowy Tec Racing CPI, Keeway 12mm - 362,00zł
Ja bym gaźnik wziął z ssaniem ręcznym i zmieńił ten wariator na polini albo małossi
Xarmac napisał:
Dodam, że skuter robię pod stunt :D
Mi się wydaje że hrr jest trochę za delikatny do stuntu i się po prostu nie nadaje. Ale jak chcesz to zastanów się nad cylindrem Polini sport70
siwy_fact napisał:
hrr jest trochę za delikatny do stuntu
Jak?! Dobry będzie ;)
Dywersant, widziałeś kiedyś ramę hrr?? to są rurki o połowę ciesze niż w aeroxie czy focusię